Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Slaapbanken

28 van 170 producten gezien

Populaire slaapbanken

Gezellige uurtjes op je slaapbank

Gezellige uitklapbare slaapbank met grijze stoffen bekleding

Vind het meubelstuk van jouw dromen: van ruimtebesparende slaapbanken tot comfortabele gestoffeerde banken en knusse slaapcouches. Ontdek hier alles over slaapbanken, bedlades en meer.

De tijd dat slaapbanken vormeloze dozen waren die een monsterlijke opschudding veroorzaakten en meestal alleen door twee mensen met luid gekreun en veel geduw en geschuif konden worden uitgetrokken, is gelukkig voorbij. Tegenwoordig kan een moderne bank met slaapfunctie meestal gemakkelijk door één persoon tot een comfortabele slaapplaats worden omgevormd. Op deze manier vervangen comfortabele slaapbanken de logeerbedden en creëren ze tegelijkertijd gezellige zitplaatsen voor overdag. Gestoffeerde ligstoelen en relaxfauteuils zijn net zo bruikbaar en zeer ruimtebesparend.

Checklist slaapbank-aankoop: Op zoek naar de juiste slaapbank zitdiepte en ligvlak 

De slaapbank voor dagelijks gebruik

De slaapbank voor regelmatige slaapbezoeken

De slaapbank voor zelden gebruik

De juiste slaapbank voor elke kamer

Grote selectie: bekledingsstoffen voor de slaapbank

Checklist slaapbank-aankoop: Op zoek naar de juiste slaapbank zitdiepte en ligvlak

Hoe vaak slaap je op de bank?

Zelden, vaak, regelmatig... Afhankelijk van hoe vaak jouw slaapbank wordt gebruikt, moet je zorgen voor optimaal comfort. Van een stevig stoffering tot een hoogwaardige lattenbodem of een slaapbank met boxspringfunctie, de slaapbanken van vandaag zijn een prima bed vervanger voor meerdere nachten.

Hoeveel ruimte heb je voor je slaapbank?

In de lengte of in de breedte? In welke richting moet de slaapbank worden uitgeklapt? Afhankelijk van de ruimte is een langslaper of een dwarsligger de juiste keuze. Bij langslapers klap je gewoon de rugleuning naar beneden, en eventueel ook de armleuningen. Het ombouwmechanisme van de dwarsligger werkt anders; daar wordt het ligvlak naar voren getrokken. Waar laat je het beddengoed? Als er elders geen plaats is, dan is een slaapbank met een bedbodem de ideale oplossing voor je.

Welke stijl past bij het appartement?

Modellen variëren van Scandinavische banken tot landhuisstijl tot een puristische urbane look. Je slaapbank moet in een kleine kamer passen? Dan werkt een slaapbank op sierlijke poten beter.

Hoeveel overnachtende gasten zullen op jouw slaapbank moeten passen?

Heb je slechts een kleine ruimte nodig voor een overnachting? Dan kun je een extra ruimtebesparende slaapfauteuil overwegen. Deze bieden overdag een gezellig lees- of tv-hoekje, en de zitting kan worden uitgeklapt tot een comfortabele ligbank. Zodra ten minste twee personen op de slaapbank zullen overnachten, moet je ervoor zorgen dat deze een voldoende groot ligoppervlak heeft van ten minste 140 cm.

Zitdiepte en ligvlak

Zitdiepte

Naast de rugleuning, de juiste hoogte en de juiste hoek voor jouw rug, is ook de zitdiepte bepalend voor het zitcomfort. Net als bij een bank zonder slaapfunctie, moet ook bij een slaapbank jouw zitgewoonten overeenkomen.

Ligvlak

De kwaliteit van het ligoppervlak hangt af van hoe vaak de bank wordt gebruikt om te slapen. Tip: Hoe regelmatiger je op de slaapbank slaapt, hoe beter de kwaliteit van het ligoppervlak moet zijn. Slaapbanken van hoge kwaliteit zijn die met een verenkern en modellen met een boxspringfunctie. Slaapbanken met een stoffering van schuim zijn perfect geschikt voor sporadisch gebruik en kunnen ook op een zeer hoog niveau worden gebouwd.

De slaapbank voor dagelijks gebruik

Wie zijn slaapbank permanent als bed gebruikt, moet bijzondere aandacht besteden aan de kwaliteit van de onderdelen. Modellen met een extra matras geïntegreerd in de bank worden hier ook aanbevolen. Zo kun je het model kiezen dat ideaal is voor jouw lengte en gewicht. Overdag is de matras niet zichtbaar en 's nachts kan hij uitklappen. Op een lattenbodem met regelbare hardheid slaap je op een latexmatras en een verenkern- of pocketveringmatras even goed als in een comfortabel bed.

Als je wilt slapen zoals in een luxe hotel, kies dan voor een slaapbank met boxspringfunctie. Overdag kun je genieten van het ergonomische zitcomfort en 's nachts garandeert de optimale drukverdeling door de boxspringvering een rustgevende slaap. Er zijn twee versies slaapbanken met boxspringfunctie: een vaste bodem met veren en de daarop rustende matras, of in de matras geïntegreerde veren, die ook voor het gewenste ligcomfort zorgen. Een aftrekbare bekleding aanbevolen voor de hygiëne.

De slaapbank voor regelmatige logeerbezoek

Als je de slaapbank regelmatig ter beschikking wilt stellen van jouw overnachtende gasten, moet je ook voldoende aandacht besteden aan het ligcomfort. Een verenkern matras, een futon of een koudschuim matras zijn hier een goede keuze. Jouw gast zal er een paar nachten achtereen op slapen als op wolk zeven. Natuurlijk moet je ook comfortabel op de bank kunnen zitten. Vooral als het de enige bank in het appartement is. Je hebt dus een bank nodig met een slaapfunctie die er dag en nacht goed uitziet.

De slaapbank voor zelden gebruik

Als jouw bank voornamelijk wordt gebruikt om te zitten, moet je ervoor zorgen dat hij dit doel het best dient. Jouw bezoeker zal comfortabel slapen op de stevige stoffering van de slaapbank voor een nacht of twee. Je moet er echter op letten dat, als de bank uit verschillende stukken stoffering bestaat, er geen grote groeven of hoogteverschillen tussen de afzonderlijke elementen zijn.

Eenvoudig beddengoed opbergen in de bedbodem

Als je geen kussens en dekbedden in een kast wilt opbergen of ze bij de hand wilt hebben, raden wij slaapbanken met een bedbodem aan. Het beddengoed voor de gasten wordt in de bergruimte opgeborgen als het niet nodig is. En als de dekens tevoorschijn zijn gehaald, kun je jouw bankkussens verbergen in de geïntegreerde opbergruimte. De combinatie van bedbodem en verenkern biedt dubbele luxe: kussens en dekens kunnen direct daar worden opgeborgen waar ze worden gebruikt, en de verenkern garandeert een hoog slaapcomfort.

De juiste slaapbank voor elke kamer

Slaapbank in de woonkamer

Als de slaapbank het enige zitmeubel in de woonkamer is, kun je het beste kiezen voor een grotere hoekbank met een slaapfunctie of een slaapbank met een voetenbank. Je kunt er een gezellige avond doorbrengen met veel gasten en als iemand geen zin hebt om naar huis te gaan, kun je er gewoon blijven.

Slaapbanken voor de studeerkamer

Als de slaapbank zijn plaats heeft in de studeerkamer, zal hij in de vaak kleine ruimte passen als een filigraan meubelstuk op poten. Je kunt kiezen voor een langslaper, waarbij alleen de zijsteunen worden neergeklapt, maar de bank geen extra ruimte inneemt aan de voorkant.

Slaapbanken voor kinderen

Als de slaapbank moet dienen als speelplaats voor een bende boefjes in de kinderkamer, zijn modellen in een kindvriendelijke maat met gepatroneerde bekleding ideaal. Het mag geen hoeken hebben, zodat kinderen elkaar niet kunnen stoten.

Een gezellige slaapbank in slechts een paar eenvoudige stappen

Bank, lounger, hoekbank: Hoe gemakkelijk is het om een bank in een bed te veranderen? Het ombouwmechanisme kan werken door vouwen, trekken of duwen. Er wordt onderscheden tussen dwarsliggers, waarbij het ligvlak naar voren wordt uitgeschoven of opgeklapt, waardoor het zitvlak naar voren wordt verlengd. Het langslaper model gebruikt de breedte van het zitvlak als slaapoppervlak, waarbij de rugleuning en/of de armleuning neergeklapt zijn om een ligvlak te vormen. De hoekbank wordt door middel van een eenvoudige draaifunctie twee eenpersoonsbedden of een tweepersoonsbed. De gestoffeerde ligbank is een uiterst ruimtebesparende slaapplaats waarbij alleen de rugleuning wordt neergeklapt.

Grote selectie: bekledingsstoffen voor de slaapbank

Glad leer is bijzonder onderhouds- en reinigingsvriendelijk. Hoe hoger de kwaliteit van het leer, hoe warmer het aanvoelt. Minder duur leer voelt vaak erg koud aan. Voor het slapen is het natuurlijk nog steeds raadzaam een bedlaken te gebruiken om de slaapbank met leren bekleding te beschermen.

Microvezel is perfect voor dagelijks gebruik omdat het vlekbestendig is. Het voelt ook warm en zacht aan, maar het kan soms statisch geladen worden. Het reinigen van jouw slaapbank met microvezel mag alleen worden gedaan met speciaal daarvoor bestemde reinigingsmiddelen voor microvezel gestoffeerde meubelen.

Katoenen kussenslopen zijn een goede keuze als vaak op de bank wordt geslapen. Kussenslopen voor slaapbanken zijn wasbaar en dus goed voor mensen met een allergie.

Polyester is een zeer verzorgingsvriendelijk materiaal. Het geeft een aangenaam gevoel op de huid, maar is ongeschikt voor mensen die snel zweten.