Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Hoekbanken met slaapfunctie

28 van 647 producten gezien

Voor het dutje en de overnachtende gast: hoekbanken met slaapfunctie

Grijze hoekbank met slaapfunctie in moderne inrichting

De spelletjesavond duurt tot laat in de avond of de show is gewoon te spannend om te stoppen? Bied jouw gasten dan gewoon aan om bij jou te overnachten. Op die manier hebben jullie wat meer tijd samen en hoeft jouw gast niet naar huis.

Het is het gemakkelijkst voor jou en jouw gast als ze hun plaats voor de nacht vinden op een hoekbank met een slaapfunctie. Eenmaal uitgetrokken, neergeklapt of de kussens opzijgeschoven, biedt de slaapbank een ligvlakte voor maximaal twee personen.

Kan een hoekbank met slaapfunctie als logeerbed worden gebruikt?

Hoe is een hoekbank met slaapfunctie opgebouwd?

Welk materiaal is geschikt voor slaapbanken?

Welk uitrusting is belangrijk voor een slaapfunctie?

Hoe onderhoud ik een hoekbank met slaapfunctie?

Kan een hoekbank met slaapfunctie als logeerbed worden gebruikt?

Of het nu spontaan is of gepland – een overnachtende gasten staat altijd op de agenda. Des te leuker is het als je jouw overnachtende gast een comfortabele slaapplaats kunt bieden, zodat hij je graag nog eens bezoekt.

Een echt voordeel van de hoekbank met slaapfunctie is de huiselijke uitstraling. De slaapfunctie is vaak zeer verborgen, zodat je op het eerste gezicht niet eens door hebt dat het om een slaapbank gaat. Je kunt de hoekbank dus gebruiken als jouw normale bank in de woonkamer en niemand vermoedt dat het een geheim tweede leven heeft. Aangezien hoekbanken met slaapfunctie over het algemeen zeer goed gestoffeerd zijn, een breed ligvlakte hebben en gewoon uitnodigen om te relaxen, is er niets op tegen een spontaan middagdutje te doen. In tegenstelling tot smalle banken word je na jouw powernap goed uitgerust wakker, zonder rugpijn.

Je hoeft je gast niet in de woonkamer te laten slapen, maar heb je een extra kamer? Of het nu een kantoor, een hobbykamer of een echte logeerkamer is - een logeerbed voor 2 personen neemt veel ruimte in beslag. Daarom raden wij aan om ook in de logeerkamer een bank met slaapfunctie te gebruiken. Je kunt hem gebruiken om te lezen en te ontspannen, en indien nodig kun je hem in een paar stappen ombouwen tot een slaapbank.

Hoe wordt een hoekbank met slaapfunctie opgebouwd?

Hoekbanken bieden de perfecte vorm om een ontspannende slaap te vinden. Dankzij de lange poef, kan jouw gast zich goed uitstrekken. Om ervoor te zorgen dat jouw hoekbank in de juiste hoek past, bieden veel fabrikanten een andere constructie aan. Je kiest dus bij het kopen of de hoekbank poef links of rechts geplaatst moet worden. Sommige modellen hebben ook variabele hoeken, zodat je de structuur kunt veranderen.

Er zijn verschillende manieren om van jouw hoekbank een slaapplaats te maken. Bij sommige modellen kan de rugleuning eenvoudig worden neergeklapt om een breed ligvlakte te creëren. Het klassieke uittrekken van de hoekbank is ook een gemakkelijke optie om een grote ligruimte te creëren. Wanneer je jouw bank plaatst, zorg er dan voor dat je genoeg ruimte hebt voor deze verplaatsingen. Lelijke krassen op de muren of op de bekledingsstof zijn erg vervelend en gemakkelijk te vermijden. Als er maar één gast op bezoek is, is het vaak al voldoende om de rugkussens opzij te schuiven. Hierdoor krijg je tot 20 cm meer ligbreedte en kan jouw gast comfortabel op het bankoppervlakte slapen.

Welk materiaal is geschikt voor slaapbanken?

Er zijn ook verschillende bekledingsmaterialen voor hoekige slaapbanken. Afhankelijk van jouw behoeften en jouw dagelijks gebruik, zijn sommige meer en andere minder geschikt

Allergiepatiënten kunnen het beste kiezen voor een leren hoes of een hoes van dicht geweven stof. Zowel kunst- als echt leren banken kunnen gemakkelijk worden gereinigd. Ook kunnen fijnmazige bekledingen gemakkelijk worden schoongemaakt en kan stof zich niet gemakkelijk tussen de mazen vastzetten. Hoekbanken met echt leer zijn zeer luchtdoorlatend en passen zich aan de lichaamstemperatuur aan. Dankzij het natuurlijke materiaal is elk model uniek en ziet het er bijzonder edel uit. Een goedkoper alternatief is kunstleer. Het materiaal is robuust en gemakkelijk schoon te maken. Dit maakt het bijzonder geschikt voor huishoudens met kinderen en huisdieren. Met stof beklede hoekbanken verschillen op hun beurt in natuurlijke vezels en gemengde weefsel. Fluwelen hoezen zijn momenteel ook erg trendy en zijn bij veel fabrikanten te vinden. Je kunt kiezen uit verschillende stoffen bekledingen, afhankelijk van jouw stijl en persoonlijke smaak. Of het nu gaat om kleur, patroon of bijzondere structuur - de stoffen bekleding van jouw hoekbank laat niets te wensen over.

Wanneer je jouw overnachtende gast ontvangt, raden wij je aan een laken over de ligvlakte van jouw hoekbank te trekken. Dit zal jouw bank beschermen en jouw gast zal comfortabeler slapen. De lakens absorberen het vocht dat we allemaal afgeven als we slapen. Dus 's morgens kun je ze gewoon uittrekken, wassen, en jouw hoekbank ziet er weer als nieuw uit. Gebruik het laken vooral op leren hoezen, want op de gladde hoes zweet je veel sneller.

Welk uitrusting is belangrijk voor een slaapfunctie?

Naast de gebruikelijke slaapfuncties kan een hoekbank schitteren met andere extra's. Er zijn onder andere hoekbanken met een bedlade. Onder de kussens van jouw hoekbank met slaapfunctie bevindt zich een grote lade voor beddengoed, kussens en dekens. Daar kun je jouw beddengoed ongezien opbergen tot jouw volgende bezoek en jouw woon- of logeerkamer is altijd opgeruimd.

Een ander leuk extraatje dat jouw hoekbank nog comfortabeler maakt, zijn de verstelbare hoofdsteunen en verstelbare rugleuning. Afhankelijk van jouw voorkeur kun je deze twee elementen op jouw slaapbank zo instellen dat je comfortabel kunt zitten, liggen of gewoon luieren.

Hoe onderhoud ik een hoekbank met slaapfunctie?

Een regelmatige basisreiniging zorgt ervoor dat jouw hoekbank lang schoon en mooi blijft. Met stof beklede hoekbanken kun je gewoon stofzuigen met jouw stofzuiger om stof en vuil te verwijderen. Jouw hoekslaapbank met leren bekleding moet daarentegen zorgvuldig worden afgeveegd met een licht onderhoudsmiddel voor leer.

Schud de rugkussens en sierkussens bovendien regelmatig op, zodat de vulling altijd goed verdeeld is en niet samenklontert.

Veel banken en hun kussens hebben aftrekbare hoezen. Dit is bijzonder geschikt voor hoekbanken met een slaapfunctie. Na een nachtje slapen, kun je de hoezen gewoon in de wasmachine wassen. Voordat je de hoes van jouw bank in de wasmachine gooit, moet jeu de exacte onderhoudsinstructies voor jouw bank controleren.

Tip: Als je jouw bank met water reinigt, kun je het beste gedestilleerd of gekookt water gebruiken. Kraanwater heeft vaak een hoog kalkgehalte, wat kan leiden tot lelijke kalkranden of vlekken op de bank.