Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 1.712 producten gezien

Populaire kledingkasten

Alles heeft zijn plaats – met de juiste kledingkast voor jouw slaapkamer

Vrouw voor kledingkast met lades en kledingroeden

Een kledingkast mag in geen huis ontbreken. Klassiek in de slaapkamer, maar ook in de kleedkamer - of zelfs in de gang: de kledingkast vindt overal zijn plaats en past zich aan elke kamer aan. Al jouw kleren zijn er kant-en-klaar opgeborgen, zodat je 's morgens alleen maar even binnen hoeft te kijken en de juiste outfit hoeft samen te stellen.

Checklijst voor jouw kledingkast

Kledingkastmodellen in vergelijking

Het juiste materiaal voor jouw kledingkast

Lades, legplanken en kledingroeden voor jouw kledingkast

Welke kledingkast past bij jou?

Om je 's morgens optimaal aan te kleden en jouw kleding op orde te houden, heb je een kledingkastmodel nodig dat bij jou past. Want met het juiste model hoef je niet meer te zoeken naar jouw lievelingstrui of die jeans die je net hebt gekocht. Is een traditionele kast met zware kastdeuren niet voor jou geschikt? Geen probleem. Op meubelo.nl vind je een enorme keuze aan verschillende modellen, waaronder gegarandeerd de slaapkamerkast van jouw dromen.

Checklijst Kledingkast

Het juiste model: Waar moet jouw kledingkast komen te staan en hoeveel ruimte heb je ervoor beschikbaar? Hoe moeten de vakken, lades en planken worden ingedeeld? Bedenk hoe je het wilt hebben en kies dan jouw favoriete kledingkast.

Het juiste materiaal: De meeste kledingkasten zijn van hout en hebben een spiegelelement of zelfs glazen deuren. Moderne kledingkasten zijn vaak gemaakt van aluminium of metaal.

Breng kleur in het spel: Als ja op zoek bent naar een kledingkast, wil je de kleuren afstemmen op de inrichting van jouw slaapkamer. Veel klanten geven de voorkeur aan eenvoudige kleuren zoals wit, beige, bruin, zwart of grijs.

Vind de juiste kledingkast – diverse modellen op meubelo.nl 

De inloopkast 

Als je het geluk hebt over een ongebruikte kamer te beschikken, kunt je deze uitrusten met een fantasierijk kastsysteem en er een inloopkast van maken. Als je graag een inloopkast zou hebben, maar er was er geen op de plattegrond van jouw huis voorzien, dan kun je jouw lot ook in eigen handen nemen. Op meubelo.nl vind je talrijke kastsystemen die je in elkaar kunt schroeven en in jouw slaapkamer kunt installeren.

De schuifdeurkast

Een ander kledingkastmodel dat vaak gekocht wordt is, is de schuifdeurkast. Een kledingkast met schuifdeuren fungeert als blikvanger en garandeert een heel bijzondere woonervaring. Het grote voordeel is dat de kledingkast met schuifdeuren bijzonder ruimtebesparend is, omdat je de deuren niet hoeft te openen. Dit betekent dat je jouw bed vrij dicht bij jouw kledingkast kunt plaatsen zonder dat het te krap wordt als je jouw kleren aan het uitzoeken bent.

De draaideurkast

Kledingkasten moeten het dagelijks leven vergemakkelijken en zich aanpassen aan jouw behoeften. Een draaideurkast kan een voordeel zijn, omdat de flexibele deuren een gemakkelijk gebruik mogelijk maken. Bovendien kun je al jouw kleding in één keer zien en hoef je de schuifdeuren niet te bewegen om de afzonderlijke vakken te zien.

De vouwdeurkast 

Deze kledingkast is bijzonder opvallend. Hij is verkrijgbaar in een traditioneel houten design en in een modern design, zodat hij geschikt is voor verschillende inrichtingsstijlen. De vouwdeuren geven jouw slaapkamerinrichting een bijzondere aard.

Hoekkast 

Echte opbergwonder: met een hoekkast benut je de ruimte in jouw slaapkamer optimaal. Vooral in de hoek zijn er talrijke mogelijkheden om kleding, accessoires of beddengoed kundig op te bergen. Omdat hoekkasten vaak een groot deel van de kamer in beslag nemen, moet je zeker zijn van het uiterlijk. Of je nu kiest voor spiegelelementen, een witte hoogglans-look of een hoekkast van massief hout, hangt natuurlijk helemaal af van jouw inrichtingssmaak. Tip: Heb je lage plafonds? Dan is het beter om een kledingkast in wit of licht hout te kiezen, die de muren optisch rekt.

De ruimte is beslissend

Bij het kiezen van jouw nieuwe kledingkast moet je ervoor zorgen dat je het juiste model kiest voor jouw slaapkamer. Als je veel ruimte hebt, kunt je kiezen voor een inloopkast. Als je niet veel ruimte hebt, is een smalle kledingkast met twee of drie draaideuren een goede keuze. Helaas ziet niets er verpletterender uit dan een te grote kledingkast in een kleine slaapkamer. Het is beter om een kleine kledingkast te kiezen en die aan te vullen met bijpassende commodes. Deze zien er niet dominant uit en ondergoed, sokken en shirts kunnen perfect in commodes worden opgeborgen.

De kledingkast op maat

Als je niet zeker weet welk kledingkastmodel in jouw slaapkamer past, of als je al lang naar de juiste kast op zoek bent en hem gewoon niet kunt vinden, kun je een kledingkast op maat laten maken. Dit zal al jouw problemen oplossen en je zult een kledingkast krijgen die precies is wat je wilt.

Kledingkast – het materiaal bepaalt het design

Een kledingkastmodel heeft vooral effect door het bijpassende design. Het materiaal speelt hier een zeer belangrijke rol, want bij kledingkasten wordt het design vaak ondersteund door de keuze van het materiaal. Hoewel kledingkasten van hout nog steeds bijzonder vaak worden geproduceerd, komen materiaalcombinaties bij kledingkasten steeds meer voor. Hier gaan meubeldesigners verder dan de klassieke oplossing van spiegelelementen in houten deuren en creëren zij unieke modellen waarin bijvoorbeeld hout, metaal, glas en kunststof zijn verwerkt tot unieke combinaties.

Op meubelo.nl vind je een breed assortiment aan kledingkasten die niet alleen overtuigen door hun individuele design, maar ook door hun innovatieve materiaalverwerking.

Praktische opties voor jouw kledingkast  

Sokken, hemden, broeken, jurken, dassen en nog veel meer. Kledingstukken en accessoires moeten zijn plaats vinden in een kledingkast. Niet alle artikelen kunnen aan kleerhangers worden gehangen of opgevouwen en op legplanken worden afgelegd. Daarom zijn er praktische aanvullingen voor kledingkasten die de binnenkant verfraaien en je in staat stellen jouw spullen gemakkelijk op te bergen. Kledingkasten met lades bieden de perfecte plaats voor ondergoed, sokken of gastendoeken. Je kunt afzonderlijke legplanken naar behoefte aanpassen, zodat je grotere en kleinere vakken in jouw kledingkast hebt. T-shirts, tops en truien kunnen ruimtebesparend worden afgelegd. Een kledingroede is een must-have in elke kledingkast, want niet alleen blazers en jurken moeten worden opgehangen, maar ook overhemden, blouses of - met extra accessoireshangers - riemen en dassen. Kijk bij het kiezen van jouw nieuwe kledingkast dus niet alleen naar het uiterlijk, maar ook naar de innerlijke waarden. Want een slim ontworpen binnenkant zal sommige ochtenden een stuk gemakkelijker maken en de chaos tot een minimum beperken.