Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Spiegels

28 van 481 producten gezien

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

Voor de ochtendroutine in de badkamer, de outfitcheck voordat je het huis verlaat of gewoon voor decoratieve doeleinden - spiegels verfraaien elke ruimte en zijn een onmisbaar onderdeel van onze eigen vier muren.

Kamers groter en lichter laten lijken

Spiegels zijn in de eerste plaats bedoeld om het eigen uiterlijk te controleren, maar ze kunnen ook wonderen doen als pure decoratie. Met behulp van spiegels kan de perceptie van ruimte en licht worden veranderd. Zij doen lichtbronnen helderder lijken en geven platte oppervlakken meer diepte. Zo kun je een kamer groter, helderder en in het algemeen vriendelijker laten lijken. Vooral in kleinere ruimten, zoals een gang of een badkamer is dit effect bijzonder sterk. Het maakt niet uit of een wandspiegel of een staande spiegel wordt gebruikt - het enige wat telt is de spiegel zo te plaatsen dat hij het licht in de kamer optimaal reflecteert.

Verschillende maten en vormen

Of het nu klein, groot, rond, rechthoekig, vierkant, ovaal of organisch is - spiegels zijn er in vele soorten en maten. Dus als je je huis wilt inrichten met een paar mooie spiegels, heb je keuze te over. Wat de afmetingen betreft, is het belangrijkste natuurlijk waar de spiegel voor bedoeld is en hoeveel ruimte er beschikbaar is.

Ben je op zoek naar een spiegel om je outfit te controleren voordat je de deur uitgaat? Dan zal een kleine spiegel waarschijnlijk niet genoeg zijn. In dat geval moet je kiezen voor een grotere staande spiegel of wandspiegel waarin je jezelf vanuit alle hoeken kunt zien. Aan de achterkant van een staande spiegel zitten vaak kledinghaakjes waar je wat van je kleren aan kunt ophangen. Zo belanden ze niet op de stoel en ziet de kamer er altijd opgeruimd uit. Als je niet veel ruimte hebt of alleen een kleine spiegel nodig hebt om 's morgens je haar of make-up te doen, is een tafelspiegel een geschikt alternatief. Hij kan in principe op elk plat oppervlak worden geplaatst, zoals je bureau. Bovendien zijn tafelspiegels supergemakkelijk te vervoeren en op te bergen.

Een iets groter alternatief voor de tafelspiegel is de make-up spiegel of kaptafelspiegel. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je al een make-up of kaptafel hebt, of in ieder geval genoeg ruimte daarvoor.

Een bijpassende lijst

De vorm en de kleur van de lijst moeten beslist worden afgestemd op de rest van de inrichting van de kamer en zo bijdragen tot een samenhangend totaalbeeld. Wandspiegels met een glanzend metalen lijst passen bijvoorbeeld beter bij een modernere inrichting, terwijl houten lijsten gezelligheid in de kamer brengen en een warme sfeer creëren. In het oog springende lijsten, zoals opulente, barokke gouden lijsten of houten lijsten met ingewikkeld houtsnijwerk, zetten de spiegel in de schijnwerpers en creëren een blikvanger.