Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Woonwanden

28 van 87 producten gezien

Populaire woonwanden

Woonwanden bieden bergruimte en creëren een harmonieuze sfeer

Woonwand bestaande uit vitrinekasten, rek en lowboard van hout met donkere fronten

Woonwanden zijn al lang geen enorme kastenwanden meer die elke kamer klein doen lijken. In de loop der jaren zijn de woonwanden steeds flexibeler geworden om zich aan de meest uiteenlopende woonsituaties aan te passen. Wandmeubels, tv-boards, ladesystemen of vitrines - een woonwand wordt gebouwd zoals jij dat wenst.

Wat is een woonwand?

Woonkamer inrichten met een woonwand

Woonwanden in verschillende stijlen

Het materiaal dat bij jouw huis past - hout, metaal of glas?

Wat is een woonwand?

Als je een uniform inrichting wilt, zijn woonwanden de juiste keuze. Kasten, lades, rekken, bij woonwanden zijn alle meubelstukken op elkaar afgestemd. De elementen van de woonwand kunnen afzonderlijk worden geplaatst, opgehangen en gecombineerd, zodat ze perfect kunnen worden geïntegreerd in elke woonkamer. Aangezien elk meubelstuk aan de muur in dezelfde look wordt vervaardigd, krijg je altijd een harmonisch en uniform uitzicht.

Woonwanden combineren dus functie en design. Want in de afzonderlijke modules van jouw woonwand vind je veel opbergruimte en plankruimte voor alle spullen die in jouw huishouden te vinden zijn. De televisie heeft meestal een centrale plaats in de woonwand, de champagneglazen of het geërfde theeservies vinden eveneens hun plaats in vitrines of kasten met glazen deuren. Boeken, decoratieve voorwerpen en receivers, dvd-spelers en dergelijke hebben allemaal een vaste plaats, zodat je altijd profiteert van een opgeruimde woonkamer.

Onze tip: meestal zijn woonwanden goedkoper dan wanneer je elk meubelstuk voor jouw woonkamer afzonderlijk zou kopen.

Woonkamer inrichten met een woonwand

De woonwand in jouw woonkamer kan een echte blikvanger zijn, maar ook discreet alleen opbergruimte en orde bieden. Afhankelijk van welk model je kiest en hoe jouw kamer verder is ingericht. Voor de woonwand kun je een gezellige zithoek plaatsen, bestaande uit een bank, een fauteuil en een salontafel. Een uitgestrekt woonlandschap werkt ook goed als tegenhanger van de woonwand. Zorg er bij het plaatsen van jouw gestoffeerde meubels echter voor dat er voldoende afstand is tussen de meubels en de muur. Enerzijds moet er een bepaalde minimumafstand tot de TV zijn en anderzijds moeten alle deuren en lades van de woonwandelementen zonder blokkades kunnen worden geopend.

Woonwanden in verschillende stijlen

Klassiek, Scandinavisch, modern of industrieel, een woonwand is een universele oplossing voor elke inrichtingsstijl en staat garant voor een woongevoel dat jouw gasten meteen in het oog zal springen.

Moderne woonwanden

Moderne woonwanden zijn erg populair in veel nieuwe gebouwen of pas gerenoveerde appartementen. Ze overtuigen door een eigentijds design en passen dus bij een nieuwe inrichting. Bovendien zijn ze perfect aangepast aan de omstandigheden van vandaag. Omdat receivers, Dvd-spelers, hi-fi-installaties, deze elektrische apparaten nu nog slechts in enkele woonwanden te vinden zijn en dus geen afzonderlijke lades meer nodig hebben. Tegenwoordig ligt de focus op design, de TV is centraal geplaatst, individuele decoratieve voorwerpen zijn bewust in het juiste licht geplaatst en in het moderne wandwand-vitrine is nog plaats voor wijnglazen. Geïntegreerde verlichting in de woonwand zorgt ook 's avonds voor een bijzonder mooie sfeer. Deze LED-woonwanden hebben verborgen verlichting achter lades, rekken, achter glazen deuren, zodat jouw woonkamer het zonder plafondverlichting kan stellen en 's avonds direct sfeervol verlicht is.

Woonkamer in Scandi-stijl

Iedereen kent het en iedereen houdt ervan: de Scandinavische woonstijl is niet meer weg te denken uit ons inrichting. Des te leuker is het dat er ook Scandinavische woonwanden zijn die de minimalistische stijl combineren met echte functionaliteit. In de Scandi-stijl zijn de woonwanden wit of worden woonwanden in licht hout aangeboden, zodat de rustige uitstraling behouden blijft. Een grijze bank en een ronde salontafel maken de look van jouw Scandinavische woonkamer perfect af.

Klassieke woonwanden

Naast alle nieuwe stijlen en combinatiemogelijkheden is er natuurlijk nog altijd de klassieke woonwand. Vooral populair in massief hout, het is een meubelstuk dat plezier geeft voor decennia.

Woonwand in industrial stijl

Niet alleen in de loft, maar ook in jouw woonkamer kan een woonwand in industrial stijl schitteren. Donker hout ontmoet metalen details die zorgen voor een interessante industriële look. En in tegenstelling tot veel vooroordelen, lijkt de industrial stijl nooit koud. Dankzij de warme houttint geeft de industriële woonwand al veel warmte en als je je woonkamer dan ook nog combineert met een gezellige bank en verschillende textielsoorten, heb je een heel nieuw inrichting rond je woon-wandmeubel.

De woonwand met landhuis liefde

Het kan heel klassiek gecombineerd worden, maar ook modern - een woonwand in landhuis-stijl doet denken aan de boerderij uit het dorp en brengt een thuisgevoel in jouw woonkamer. Natuurlijke houtkleuren, wit gebeitste oppervlaktes en afgeronde hoeken zijn kenmerkend voor een landhuis-woonwand.

Onze tip: kleine landhuis-woonwanden staan ook mooi in een grote keuken, zodat de landelijke charme ook daar terug te vinden is.

Het materiaal dat bij jouw huis past - hout, metaal of glas?

Houten woonwanden

De meeste woonwanden zijn van hout. Hout in verschillende kleuren kan worden gecombineerd met vele inrichtingsstijlen en ziet er altijd klassiek, stijlvol en smaakvol uit.

Metalen woonwanden

Nauwelijks een woonwand bestaat compleet uit metaal, maar veel woonwanden van hout onderscheiden zich door metalen elementen. Er zijn bijvoorbeeld afzonderlijke metalen lades of de rek is van metaal of de handgrepen van afzonderlijke lades glanzen zilver, terwijl de rest van de lade van hout is.

Glazen woonwanden

Glazen kasten of glazen vitrines kunnen een heel bijzondere blikvanger in een woonwand worden als je de binnenkant ervan smaakvol inricht en het bovendien met indirecte verlichting nadruk geeft.