Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Eettafels

28 van 858 producten gezien

Populaire stijlen eettafels

De eettafel als middelpunt van het huis

Houten eettafel met stoelen

Waar komt de hele familie samen? Dat klopt, aan de eettafel. Bijna geen enkel meubelstuk heeft zo een centrale functie als de tafel in de woonkamer, eetkamer of keuken. Het combineert dus vele functies, want er gebeurt veel op, rond en aan de eettafel. Of het nu gaat om uitgebreide etentjes met vrienden, spelletjesavonden met het gezin of een praatje met je beste vriendin: de eettafel is een geliefde plek om samen te komen, te eten en te communiceren.

De verschillende soorten eettafels

Eettafels voor elke stijl

Eettafels: materialen en onderhoud 

De juiste maat vinden voor de eettafel

Eettafels: levering, montage en plaatsing van het tafelblad

De verschillende soorten eettafels 

Eettafels zijn er in verschillende soorten. Een zeer populair model is de uitschuifbare tafel. Omdat deze uitschuifbare eettafel met behulp van passende mechanismen kan worden verlengd, kunnen indien nodig vele gasten een plaatsje aan tafel vinden. Een andere klassieker onder de eettafels is de massief houten tafel. Het is een echte blikvanger in elk huis en geeft een gezellige sfeer door het natuurlijke materiaal. Afhankelijk van jouw smaak kun je eettafels in verschillende massieve houtsoorten kiezen om de juiste uitstraling voor jouw woon- of eetkamer te vinden. Naast tafels van massief hout zijn er ook boomtafels. Hier bestaat het tafelblad uit een groot stuk van een boomstam. Het kenmerk van de boomtafels zijn de randen. In tegenstelling tot de gebruikelijke eettafels zijn deze niet exact gesneden, maar behouden ze hun natuurlijke vorm. De randen zijn dus eerder ovaal afgeplat en geven zo een gezellige en uitnodigende uitstraling. In een zeer modern inrichting komen eettafels met glazen tafelbladen bijzonder goed tot hun recht. Ze harmoniëren perfect met designelementen en doen geen enkel ander meubel op de voorgrond treden. Let op de vloer onder glazen eettafels, een zwaar gedessineerd tapijt onder de glazen eettafel ziet er al snel onrustig uit. Wat de structuur van de eettafels betreft, geldt de regel dat zij in principe vier poten hebben, maar het tafelblad kan net zo goed rusten op zuilen, blokken of futuristische kunstvoorwerpen.

Een cool alternatief kunnen bartafels zijn, die in tegenstelling tot de klassieke eettafel iets verhoogd zijn. Je kunt ze combineren met bijpassende barkrukken om een industriële look te creëren.

Eettafels voor elke stijl 

Eettafels zijn er in een grote verscheidenheid van maten, materialen en stijlen. Of het nu gaat om een eenpersoonshuishouden of een groot gezin, een kleine keuken of eetkamer, een moderne inrichting of een landelijke stijl - voor elke woonsituatie is er een passende eettafel. Aangezien de keuze enorm is, kun je zich bij het zoeken naar het juiste model het beste op jouw interieurstijl richten. Zo passen veel verschillende modellen in een modern ingericht appartement: eettafels met glazen bladen en stalen poten of met lakuitvoeringen zien er even goed uit als rustieke houten tafels waarmee je prachtige contrasten kunt creëren. Hout, vooral wit gebeitste eettafels, passen ook uitstekend bij de trendy shabby chic of landhuisstijl - deze woonstijlen variëren graag van rustiek tot elegant met een mooie used-look. Eettafels in industrial-look met houten bladen en ruwe stalen frames onderstrepen eveneens de gelijknamige look, maar passen ook als contrast in een modern ingerichte woning. Retro eettafels die de woon-chic van de jaren '50 tot '70 uitstralen zijn ook geweldig - eettafels met een centraal onderstel en een rond glazen blad zijn hiervoor gemaakt. Scandinavische eettafels zijn ook populaire modellen, omdat ze zeer onopvallend in de bestaande inrichting passen. Zij staan meestal op zeer smalle poten en zijn gemaakt van licht hout of lichte kleuren zoals wit, beige en grijs.

Waar je ook aan moet denken: moet de eettafel perfect passen bij de inrichting of moet hij een echt statement maken? Een kolom tafel, bijvoorbeeld, kan een opvallend meubelstuk zijn waar niemand aan voorbij zal kijken. Als de eettafel niet zo aanwezig mag zijn, dan is een filigraan versie de betere keuze. Wat altijd werkt: witte eettafels.

Eettafels: materialen en onderhoud

Natuurlijk wordt hout in alle variaties verwerkt voor eettafels: Van massief hout tot fineerhout, alles is er. "Hoe zwaarder, hoe duurder" is niet altijd het geval, want vooral designtafels met kostbaar bewerkt fineerhout hebben ook hun prijs. Geglazuurde, gebeitste of gelakte modellen zijn ook erg populair. Afhankelijk van de houtsoort moeten deze tafels regelmatig worden afgestoft en geolied met speciale houtverduurzamingsmiddelen. Glas is ook een klassieker - transparante tafelbladen hebben het voordeel dat ze onopvallend opgaan in de inrichting en zijn daarom vaak tijdloos. Overigens, glazen tafelbladen op eettafels kunnen het best worden gereinigd met een glasreiniger. Lakoppervlakktes kunnen het best met een vochtige doek worden afgeveegd. Tafelbladen en poten worden vaak gecombineerd met verschillende materialen, wat een spannend contrast oplevert. Ook hier worden overwegend hout en metaal gebruikt. Deze kan blank of gebeitst zijn, waarbij landelijke modellen eetkamertafels ook graag sierlijke gietijzeren frames hebben.

De juiste maat vinden voor de eettafel 

Een ander belangrijk punt is de beschikbare ruimte: Is het een eetgelegenheid voor het hele gezin of is een klein model voor de keuken voldoende? Hoe meer mensen eraan zullen zitten, hoe groter de eettafels natuurlijk moeten zijn. Uittrekbare tafels maken het gemakkelijk om de beschikbare ruimte te vergroten. Dit is een ideale oplossing voor het onderbrengen van meerdere gasten. Deze modellen zijn nog steeds zeer populair, omdat je ze voor dagelijks gebruik in hun normale grootte kunt laten en ze indien nodig gewoon kunt verlengen of een extra tafelblad kunt plaatsen.

Maar je bent op zoek naar iets veel kleiner, bijvoorbeeld voor een kleine eethoek in de keuken? Eettafels voor kleine kamers zijn natuurlijk altijd een uitdaging, maar er zijn praktische varianten waarmee gemakkelijk te leven valt. Er zijn bijvoorbeeld modellen die aan de muur kunnen worden geschroefd, en sommige kunnen zelfs worden ingeklapt - zodat er niets in de weg zit als ze niet worden gebruikt. Een mooie klaptafel is ook zeer ruimtebesparend. Als je een klein balkon hebt, kun je mobiele eettafels voor binnen en buiten tegelijk gebruiken!

Of je de voorkeur geeft aan ronde of vierkante eettafels is natuurlijk een kwestie van smaak. Aan de andere kant moet de vorm van de tafel er ook goed uitzien op zijn toekomstige plaats. Heb je bijvoorbeeld een kleine nis gepland als jouw toekomstige plaats, dan is een ronde tafel het meest geschikt - de contrasten maken het geheel harmonieuzer dan wanneer vierkant en vierkant elkaar ontmoeten en de eethoek daardoor een zeer strenge uitstraling krijgt. In een grote eetkamer, heb je meestal een keuze. Als de eetkamer deel uitmaakt van de woonkamer, moet je naar het totaalbeeld kijken: Hoe zijn de andere meubels? Welke vorm hebben ze? Ook hier moet je ervoor zorgen dat overal - ondanks gescheiden eet- en woongedeelten - harmonie heerst in de samenstelling van de meubels.

Eettafels: levering, opbouw en montage van het tafelblad 

Eettafels opbouwen 

Hoera - de nieuwe eettafel is gearriveerd! Nu is het tijd om het op te bouwen - en meestal is dat geen groot probleem. Het tafelblad wordt gewoon ondersteboven op de vloer geplaatst en de poten worden dan in de respectieve hoeken of in het midden bevestigd. Let op eventuele markeringen van de kant van de fabrikant. Daarna worden de poten eerst lichtjes met schroeven vastgezet en ten slotte overal gelijkmatig aangedraaid.

Hoe worden eettafels geleverd? 

In de regel worden eettafels gedemonteerd geleverd - ook al ziet het er soms niet zo uit, zelfs massief houten tafels worden in losse onderdelen geleverd. De levering is niet alleen veiliger en de goederen kunnen tijdens het vervoer stabiel worden verpakt en vastgezet. Vooral tafels van massief hout en glazen tafelbladen kunnen, afhankelijk van de grootte van de tafel, een aanzienlijk gewicht hebben - het is ook gemakkelijker om gedemonteerd in afzonderlijke delen tot aan de voordeur te vervoeren.

Eettafels - Het tafelblad correct monteren 

Als het tafelblad stevig aan een frame moet worden bevestigd, dan moet dit zeer zorgvuldig gebeuren. Hier is het beste om op zijn minst met zijn tweeën te werken. Wanneer je op het eettafelblad leunt, moet het stevig zitten en mag het niet naar jou toe komen. Rechte glasplaten zouden breken en tot verwondingen leiden. Zorg er dus voor dat je de montage-instructies zorgvuldig volgt!

Eettafels voor buiten - speciale eisen 

In de zomer wil je natuurlijk ook buiten eten. Dit betekent dat de eettafels robuust en gemakkelijk schoon te maken moeten zijn. Eettafels voor de tuin zijn gemaakt van kunststof, teak of polyrotan - de klassieke materialen voor buiten. Polyrotan tafels hebben vaak een glazen blad bovenop, omdat het gewoon beter is om daarop te eten dan op het vlechtwerk, dat niet vlak is. Het geeft het meubilair ook een zeer elegante toets. Eettafels van kunststof hebben soms een gat in het midden, zodat een parasol centraal voor iedereen kan worden neergezet - dit ziet er niet erg mooi uit als ze niet worden gebruikt, en daarom is een mooi tafelkleed aan te bevelen. Maar op warme zomerdagen is dit erg praktisch. Ook bij eettafels voor buiten is het duidelijk dat ze qua grootte moeten passen bij het aantal mensen.