Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Bankjes

28 van 901 producten gezien

Populaire bankjes

Bankjes voor de keuken - comfortabel en stijlvol tegelijk

Waarschijnlijk verwacht je banken vooral in de woonkamer of in de tuin, maar ze staan ook heel goed in de keuken - bv. als een mooie aanvulling op de eettafel. Vergeleken met gewone eetkamerstoelen bieden bankjes meer zitplaatsen op een kleinere oppervlakte. Dit bespaart veel ruimte en er kunnen zes of meer mensen aan de tafel zitten in plaats van vier. Natuurlijk kunnen bankjes ook dienen als aanvulling op een paar mooie keukenstoelen. Eén ding is zeker: bankjes maken het totaalbeeld van de zitgroep wat losser en zorgen ervoor dat de ruimte opener lijkt. Als je niet alleen een nieuw bankje nodig hebt, maar ook een nieuwe eettafel, neem dan zeker een kijkje bij onze prachtige eettafelkamertafel sets.

Verschillende ontwerpen

Net als woonkamerbanken en tuinbanken zijn ook bankjes voor de keuken verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, waarvan we er nu enkele kort aan je willen voorstellen.

Kistbanken

Een kistbank of zitkist is een comfortabele zitplaats en tegelijkertijd een praktische opbergruimte: onder de zitting is voldoende ruimte om bijvoorbeeld je tafellakens, servetten en ander keukenspul op te bergen. Het deksel van de kistbank is bij veel modellen voorzien van een veiligheidsscharnier, zodat het niet onbedoeld dicht kan vallen. Dit kenmerk is bijzonder belangrijk in een huishouden met kinderen. Trouwens, een kistbank kan ook in de gang worden geplaatst. Hier biedt het een ontspannende plek om te zitten terwijl je bijvoorbeeld je schoenen aantrekt.

Banken met rugleuning

De keukenbank met rugleuning bied je de mogelijkheid achterover te leunen en te ontspannen en is daarom bijzonder comfortabel. Extra zitkussens maken het bankje met reugleuning nog comfortabeler en zorgen ervoor dat je er langer op kunt zitten zonder rugpijn te krijgen.

Hoekbanken

De hoekbank is een bijzonder populair model onder de bankjes voor de keuken. De typische L-vorm vult perfect de hoek van 90 graden die door de wanden van de kamer wordt gevormd. Hierdoor wordt de beschikbare ruimte optimaal gebruikt en wordt veel ruimte bespaard. Vanwege deze eigenschap zijn hoekbanken bijzonder geschikt voor kleinere keukens waar niet zoveel ruimte beschikbaar is. Maar hoekbanken hoeven niet per se in de hoek geplaatst te worden. Veel modellen hebben nu een decoratieve rugleuning die het mogelijk maakt de hoekbank vrij in de ruimte te plaatsen en zo bijvoorbeeld de eetkamer van de woonkamer te scheiden.

Keukenbanken

De keukenbank staat voor ultiem comfort. Hij heeft comfortabele bekleding evenals arm- en rugleuningen. Deze eigenschappen maken het zitten supercomfortabel, waardoor de keukenbank perfect is om er langere tijd op te zitten. Bovendien ziet de keukenbank er ook goed uit en geeft hij de keuken een bijzonder gezellige sfeer.