Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Stoelen & krukken

28 van 2500 producten gezien

Stoelen & krukken voor elk huis

Eetkamerstoelen met houten tafel

Sledestoelen, gestoffeerde stoelen, eetkamerstoelen met of zonder armleuningen - de krukken zijn allang niet meer een louter gebruiksvoorwerp, maar staan nu met hun design voor jouw eigen persoonlijke inrichtingsstijl. Daarom moet je, voordat je nieuwe stoelen kiest, jouw wensen in gedachten houden en het juiste zitmeubel vinden.

Stoelen en krukken voor de keuken

Stoelen rond de eettafel

Meer comfort met eetkamerstoelen met armleuning

Welk materiaal is geschikt voor welke stoel?

Van Scandi-stijl tot landelijke look

De juiste combinatie van stoelen

De juiste maat voor stoel en kruk

Stoelen en krukken voor de keuken 

Barkrukken voor het aanrecht? Of goede eetkamer- of keukenstoelen voor de ontbijttafel? Vooral in de keuken is het belangrijk te vertrouwen op een onderhoudsvriendelijk materiaal. Veegbare oppervlaktes op jouw stoelen maken het dagelijks leven gemakkelijker, of je nu alleen bent, met een kind of met huisdieren. Want waar er gefeest wordt, wordt er ook geklommen.  

Daarom bevelen wij keukenstoelen van hout of kunststof aan. Ze kunnen meestal eenvoudig worden schoongeveegd en zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Het is beter om gestoffeerde stoelen in de keuken te vermijden. Hoe mooi gestoffeerde stoelen ook zijn, ze kunnen beter in de eetkamer staan dan naast het fornuis. Want stoffen en stoffering nemen heel gemakkelijk onaangename keukengeurtjes aan en je hebt veel werk aan het reinigen ervan. Maar je hoeft het niet zonder comfortabele keukenstoelen te stellen, kies gewoon voor afwasbare zitkussens. Na elk groot feest gooi je ze gewoon in de wasmachine en jouw keukenmeubel zullen altijd fris ruiken.

Een grote trend die van de pubs naar onze keukens leidt: barkrukken. Vooral in moderne keukens vind je vaak praktische tapkasten waar je een hapje kunt eten of een kopje koffie kunt drinken. De bijpassende barkrukken verdwijnen gewoon onder de hoge tafel wanneer ze niet worden gebruikt, wat ruimte bespaart. Bovendien staan ze niet in de weg en laten ze je voldoende ruimte om te koken.

Stoelen rond de eettafel 

Of het nu gaat om een snel ontbijt, een avondmaal met het gezin of een dinerparty, de eettafel is het middelpunt van veel huishoudens. Des te belangrijker is het dat het uitnodigend is ingericht en dat je er met plezier jouw tijd doorbrengt. Een populaire keuze zijn gestoffeerde stoelmodellen, die bekleed zijn met mooie stoffen. Of je nu kiest voor uniform gestoffeerde stoelen of bont gemengde eetkamerstoelen, dat hangt van jouw smaak af. Bedenk echter wel dat eetkamerstoelen met een hoge rugleuning er weliswaar bijzonder statig uit kunnen zien, maar dat ze een kamer ook snel klein kunnen doen lijken.

Meer comfort met eetkamerstoelen met armleuningen 

Een stoel met armleuningen heeft veel voordelen. Je kunt achteroverleunen en ontspannen na een maaltijd en geniet gewoon meer comfort dan met een stoel zonder armleuningen. Merk echter op dat een eetkamerstoel met armleuning meer ruimte onder de tafel nodig heeft. Eetkamerstoelen met armleuningen zijn bijvoorbeeld breder dan gewone eetkamerstoelen en afhankelijk van de hoogte van de armleuningen is het mogelijk dat je de stoel niet onder de tafel kunt schuiven. Controleer daarom vóór de aankoop de hoogte van de stoelen en die van jouw tafel en plan zo nodig voldoende ruimte rond de tafel als de stoelen er niet onder passen.

Welk materiaal is geschikt voor welke stoel? 

Het enige materiaal waaruit de perfecte stoel is gemaakt, bestaat vandaag niet meer. Omdat verschillende stijlen, gevoelens van comfort en eisen voor de nieuwe stoel een ongelooflijke verscheidenheid laten zien. Hou je van knusse stof, edel leer, onderhoudsvriendelijk kunststof of natuurlijk weefsel? Kom alles te weten over de voor- en nadelen van de verschillende stoelbekledingsstoffen.

Houten stoelen en krukken 

Hout wordt nog steeds het meest gebruikt als basis voor stoelen en krukken. Het natuurlijke materiaal overtuigt door zijn duurzaamheid, natuurlijke charme en onderhoudsgemak. Stoelen en krukken van hout zijn ook zeer veelzijdig, aangezien zij in een grote verscheidenheid van stijlen verkrijgbaar zijn.

Trendy kunststof stolen 

Naast hout is kunststof momenteel erg populair. Voornamelijk in de vorm van de zeer trendy kuipstoelen. De kunststof stoelen overtuigen door hun onderhoudsgemak. Een vochtige doek is voldoende om etensresten of vlekken van de stoelen te verwijderen. Stoelen van kunststof schitteren bovendien in bijna elke kleur, waardoor ze perfect bij jouw woning passen. In combinatie met een gezellig stoelkussen kun je urenlang genieten van een heerlijk zitcomfort.

Moderne stoelen en krukken met metaal 

In het algemeen speelt metaal een belangrijke rol bij de productie van stoelen. Vooral sledestoelen, maar ook modellen van kunststof zijn verkrijgbaar met een metalen onderstel bestaande uit één of vier poten. In veel verschillende woonstijlen zorgen metalen poten en details voor een bijzondere blikvanger op de stoel of de kruk.   

Bekledingsstoffen voor stoelen vinden 

Er is keuze te over wat betreft de verschillende bekledingsmaterialen: een grote verscheidenheid aan stoffen, leer of zelfs een hele zitting van rotan. Ze hebben allemaal hun voordelen en kunnen verschillende sferen in de kamer creëren.

Houd er bij jouw keuze rekening mee dat stoelen van kunststof, hout of met een gladde leren bekleding gemakkelijker schoon te maken zijn dan met stof beklede modellen. Vooral als de stoelen in de keuken komen te staan of als er kleine kinderen of dieren in jouw huishouden zijn, moet je aandacht besteden aan de schoonmaakmogelijkheden van jouw nieuwe huisgenoten. Duurzaamheid speelt natuurlijk ook een rol. Een frame van metaal of hout gaat vaak veel langer mee dan een onderstel van kunststof.

Van Scandi-stijl tot landelijke look 

Als u eenmaal het model van jouw stoel hebt gekozen, is er natuurlijk de kwestie van het design: kuipstoelen zijn momenteel bijzonder populair, of ze nu van kunststof zijn of met stof bekleed. Maar ook de klassieke stoelen met hoge rugleuning en zacht gestoffeerde zittingen en rugleuningen zijn populair voor lange avonden in gezellig gezelschap. Ze zijn bijzonder comfortabel in de vorm van een sledestoel, omdat ze zachtjes meegeven met het gewicht van de zitter.

Scandinavische stoelen zijn intussen een klassieker geworden. Lichte kleuren ontmoeten natuurlijke houttinten die een warme en moderne sfeer in jouw huis brengen. Stoelen en barkrukken in industrial stijl zijn ook bijzonder populair. Metallic details en donkere leren bekleding doen denken aan trendy lofts in New York. Heb je het liever gezellig? Dan is de landelijke stijl met zijn massief houten stoelen en romantische details een prima optie voor jouw inrichting.

De juiste combinatie van stoelen 

Wat is toegestaan is wat behaagt. Dit motto geldt natuurlijk voor de meeste aspecten van de inrichting. Maar als het om krukken en stoelen gaat, lijkt het relevanter dan ooit. Vroeger werden stoelen altijd gekocht in ensembles van vier of zes, tegenwoordig is deze klassieke aanpak slechts een van de vele mogelijkheden. Natuurlijk hebben uniforme stoelen een bijzonder harmonieus effect. Maar het wordt individueler wanneer je verschillende modellen met elkaar combineert. In het designgedeelte zou je bijvoorbeeld de Eames Plastic Armchair naast de Ant Chair van Jacobsen kunnen zetten, terwijl je aan de andere kant van de tafel de Coffee House Chair van Thonet naast de MR 10 sledestoel van Van der Rohe zet.

Maar het geheel werkt ook zonder dure designstoelen. Je kunt twee kunststof kuipstoelen combineren met twee houten modellen. Of je kunt kiezen voor vier gestoffeerde stoelen, elk in een andere kleur. Het combineren van leren stoelen met stoelen van donker hout werkt ook goed en doet denken aan de koloniale stijl. Zorg er gewoon voor dat er een verbindingselement is tussen jouw voorkeursstoelen: Het model is hetzelfde, maar de kleur varieert. Het materiaal is deels hetzelfde (houten poten) en deels verschillend (houten en kunststof zitting). Een sledestoel met een metalen frame en leren bekleding gaat misschien niet goed samen met een gele kunststof kuipstoel, terwijl dat bij een rotanstoel wel het geval zou zijn, aangezien beide op natuurlijke materialen zijn gebaseerd. Hoe meer de stoelen in het middelpunt van de belangstelling staan, hoe meer de tafel en de rest van de kamer ingetogen moeten zijn.

De juiste maat voor stoel en kruk 

Aangezien stoelen tegenwoordig meer een uiting van persoonlijke smaak zijn dan een louter pragmatisch meubelstuk, vergeten we soms hun eigenlijke functie naast het belangrijke uiterlijk: ze moeten ons in staat stellen comfortabel te zitten. Daartoe is het noodzakelijk dat de afstand tussen het tafelblad en de zitting niet minder dan 26 centimeter en niet meer dan 30 centimeter bedraagt. Een verschil van 28 centimeter wordt als ideaal beschouwd. Opdat iedereen rustig kan eten, heb je 45 centimeter per stoel nodig plus 20 centimeter tot de volgende tafelpartner. Dit zorgt ervoor dat iedereen genoeg elleboogruimte heeft. Veel mensen vinden armleuningen comfortabel. Niet alleen om erop te leunen, maar ook omdat ze een aparte, afgeschermde zitplaats bieden. Hetzelfde geldt voor hoge rugleuningen. Deze dragen ook bij tot een comfortabele zitervaring omdat je er volledig op kunt leunen.

Probeer het met gezelligheid 

De speciale extra's voor stoelen zijn vaak de accessoires. Met een pluizig vel, een knus deken of een comfortabel kussen creëer je nieuwe oases van welzijn. Als je jouw zitkussens buiten wilt gebruiken of als je kleine kinderen of dieren in jouw huishouden hebt, moeten de hoezen afneembaar en wasbaar zijn. Let ook op de precieze afmetingen: te brede zitkussens ogen snel misplaatst en kunnen gemakkelijk van hun plaats glijden. Sommige fabrikanten bieden ook op maat gemaakte kussens aan die bij hun stoelen passen. Vooral bij kunststof stoelen moet je kiezen voor sets met banden. Anders glijd je de hele tijd heen en weer. Zitkussens maken je niet alleen comfortabel. Ze helpen je ook om een harmonieuze look te creëren, vooral als je verschillende stoelmodellen hebt gekozen. Ze kunnen ook snel worden vervangen, zodat je zonder al te veel moeite telkens weer een nieuwe stijl kunt creëren.

De stoel: de opperste discipline van de designers 

De eerste stoel in de moderne zin, d.w.z. met vier poten en een rugleuning, was de troon van de Egyptische farao's. Van daaruit keken ze neer op hun staande of knielende mensen. Pas in de Middeleeuwen kwamen krukken en voetenbanken in de mode. Maar het zou nog lang duren voordat het design van een stoel het visitekaartje werd van iedere designer. Pas aan het begin van de 20e eeuw vond Michael Thonet in Wenen een techniek uit om rondhout zo te buigen dat er in grote aantallen betaalbare koffiehuisstoelen van konden worden gemaakt. Zijn No. 14, met zijn dubbel gekromde rugleuning, was een top-seller en wordt nu beschouwd als het eerste stoelicoon in de designgeschiedenis. Beroemde ontwerpen zoals de Mierstoel van Arne Jacobsen, de Pantonstoel (de eerste sledestoel van kunststof) van Verner Panton of de Plastic Armchair van Charles en Ray Eames volgden. Vooral deze laatste oefent momenteel een grote invloed uit op de bestaande trends: met zijn vormgeving staat hij model voor de waanzinnig hippe kuipstoelen.