Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Keukenstoelen

28 van 35 producten gezien

Keukenstoelen: praktisch en mooi voor elke keuken

Scandi-stijl grijze keukenstoel

Keukenstoel is gelijk een keukenstoel? Dat is niet meer helemaal juist. Natuurlijk hebben de meeste keukenstoelen nog steeds vier poten, maar zelfs die zien vaak heel anders uit. Bovendien zetten moderne designstoelen interessante en nieuwe accenten in de keuken. Bij de aankoop van keukenstoelen kies je uit een breed assortiment dat bijna evenveel verschillende materialen als uitvoeringen heeft. Gestoffeerde stoelen om ontspannen te zitten, een klassiek model van hout of toch liever stoelen van kunststof die bijzonder gemakkelijk schoon te maken zijn? Beslis zelf en vind de keukenstoel voor jouw keuken.

Waar moet je op letten bij keukenstoelen?

Welke bekleding en stoffering zijn geschikt voor keukenstoelen?

Van wat voor hout zijn keukenstoelen gemaakt?

Waar moet je op letten bij keukenstoelen? 

De keuken is waar het allemaal gebeurt - koken, bakken, familiebijeenkomsten en voor velen is de keuken het hart van het huis. Daarom is het des te belangrijker dat alle leden een comfortabele plaats vinden en er met plezier hun tijd doorbrengen.

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenstoelen, is het eerste wat je moet doen natuurlijk het overwegen van de ruimte in jouw keuken: Staat er een grote eettafel in jouw keuken? Heb je maar een kleine ontbijthoek? Afhankelijk van de ruimte die je met jouw zithoek in de keuken wilt innemen, kies je de juiste stoelen. Zorg er in de eerste plaats voor dat de stoelen en de tafel goed bij elkaar passen. Vooral bij keukenstoelen speelt de afstand tussen de stoel en de tafel een belangrijke rol. De afstand tussen het tafelblad en de zitting moet tussen 27 en 31 cm bedragen. Slechts enkele centimeters kunnen immers beslissen of je comfortabel zit of zo snel mogelijk weer wilt opstaan. Als je niet zeker weet welke stoelen bij welke tafel passen, zijn eettafel sets een goede keuze.

Welke bekleding en stoffering zijn geschikt voor keukenstoelen? 

Het vinden van de juiste bekleding voor de keukenstoel is niet zo eenvoudig. Natuurlijk moet het zacht en comfortabel zijn, er mooi uitzien, maar ook niet te gevoelig. Want vooral in de keuken worden de stoelen intensief gebruikt. Regelmatig zitten veroorzaakt snel wrijvingssporen, morsen bij het eten en keukengeurtjes trekken snel in de stoffering.

Om ervoor te zorgen dat je lang plezier hebt van jouw keukenstoel, raden wij je aan een fijnmazig bekledingsstof te kiezen. Geuren kunnen er niet zo gemakkelijk in doordringen en het kan snel en gemakkelijk worden schoongemaakt. Gebruik een speciaal reinigingsmiddel voor stoffering en reinig de bekleding regelmatig. Hoe mooi witte of beige keukenstoelen ook zijn, ga liever voor donkerdere modellen en je zult jezelf dankbaar zijn. De lichtere versies zijn beter geschikt voor de eetkamer.

Van wat voor hout zijn keukenstoelen gemaakt? 

Een echte klassieker is de houten keukenstoel. Heel eenvoudig, een beetje speels in landelijke stijl of gecombineerd met gestoffeerde of kunststof rugleuningen - de varianten zijn talrijk. De keukenstoel van massief hout is bijzonder robuust. Het zal zeker bestand zijn tegen het actieve gezinsleven in de keuken. Het natuurlijke materiaal geeft jouw keuken ook een uitnodigende charme, want houten meubelen stralen altijd een gezellige en warme sfeer uit. Hout is ook een zeer duurzaam materiaal, zodat je lang van jouw keukenstoelen kunt genieten.

Naast hout zijn er ook keukenstoelen van kunststof. Deze modellen zijn vaak goedkoper en hebben een zeer uniek uiterlijk. Ze zien er zeer modern uit en zijn zeer praktisch in het dagelijkse leven dankzij hun onderhoudsvriendelijke oppervlakte.

Het uiterlijk van jouw keukenstoelen hangt enerzijds af van het materiaal, maar anderzijds is er nu zowat elk materiaal in elke kleur. Van grijs gelakt houten keukenstoelen, tot witte kunststof stoelen, tot de kleurrijke gestoffeerde stoel.

Natuurlijk is er ook een geschikte keukenstoel voor de kleintjes onder ons. Want zelfs een kind moet comfortabel en rechtop aan de keukentafel kunnen zitten. Er is een geschikte kinder-keukenstoel voor elke leeftijd.

Designklassiekers inspireren tot op de dag van vandaag 

Of het nu gaat om keukenstoelen of stoelen voor in de woonkamer, jouw nieuwe zitmeubelen moeten in ieder geval comfortabel zijn. Maar het uiterlijk van je keukenstoelen moet ook overtuigend zijn. Dankzij de creativiteit van veel designers voldoen moderne keukenstoelen met gemak aan dit criterium.

Sommige meubeldesigners die zich met stoelen hebben beziggehouden, hebben klassiekers gecreëerd die ook vandaag nog zeer bekend zijn. Daartoe behoort de "Panton Chair", ontworpen door de Deen Verner Panton in de jaren 1960. Andere klassiekers zijn de "Stuhl 214", die Michael Thonet in 1859 voor het koffiehuis ontwierp, of de sledestoel "S 32" van stalen buizen van Marcel Breuer. Op basis van deze ontwerpen zijn er in de loop der jaren ontelbare variaties geweest, maar ze doen nog steeds denken aan de oorspronkelijke modellen. Bij het kopen van stoelen is het daarom de moeite waard om de geschiedenis van het design een beetje te bestuderen alvorens het juiste model voor jouw eigen vier muren te kiezen.

Op meubelo.nl vind je deze en andere klassieke stoelen in de categorie keukenstoelen, maar ook moderne designs die al aardig op weg zijn om geschiedenis te schrijven.