Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 6.886 producten gezien

Maak van jouw tafel het middelpunt van jouw huis

Om te eten, te werken of gewoon als plank- en opbergruimte: tafels voldoen aan de eisen die je eraan stelt. De verschillende tafelmeubelen passen met hun respectieve kenmerken en voordelen in elke woonruimte en kunnen perfect worden geïntegreerd in het woongevoel volgens jouw persoonlijke stijlvoorkeur. We weten allemaal dat een tafel niet alleen uit een blad en 3 tot X poten hoeft te bestaan. Meubelontwerpers maken hier gebruik van en creëren tafels die in de loop der jaren in design en functie zijn geëvolueerd. Dus tegenwoordig worden tafels uitgeklapt, omhoog gezet of in elkaar geschoven. Zij zijn multifunctioneel en kunnen door hun constructie in een oogwenk worden veranderd. Er is een geschikte tafel voor elke wens, elke stijl en elk huis.

Beslissend voor elke tafel: design ontmoet functie 

Bij al zijn functionele finesse speelt design natuurlijk ook een centrale rol bij tafelmeubelen. Geen wonder - je hebt immers vaak de tafels in jouw woonruimte voor jouw ogen. Om ervoor te zorgen dat jouw tafel je op elk moment vreugde brengt, vind je bij meubelo.nl een enorme keuze aan tafels: van bijzettafels tot tafelsets en kisttafels en ook de klassieker: de salontafel. Of het nu gaat om natuurlijke materialen, klassieke vormen of moderne ontwerpen: het aanbod van tafels kent geen grenzen. Het beste is om een overzicht te krijgen van de verschillende varianten. Welke tafels waar het beste passen, bij andere meubels passen of juist niet, daar kom je achter in de volgende suggesties en tips.

De tafelklassiekers: eettafel en bureau

De eettafel is het hart van vele gezinnen. Iedereen heeft zijn eigen vaste plaats en wordt alleen in zeer speciale uitzonderingen veranderd. Of het nu gaat om een spelletjesavond, een gezamenlijk feest of gewoon een snelle snack tussen de middag, de eettafel moet tegen een stootje kunnen. Daarom is het des te belangrijker dat hij gemakkelijk te reinigen en robuust is. Voor het levendige gezin raden wij daarom aan te investeren in een stevige tafel van massief hout in plaats van een delicate glazen tafel.

Sommigen gebruiken de eettafel voor hun werk, terwijl anderen blij zijn met hun eigen kantoor thuis. Het juiste bureau vinden kan ook een uitdaging zijn, want praktisch betekent niet altijd chic. In onze meubelo.nl categorie bureau hebben wij verschillende types voor je samengesteld.

De salontafel – een allrounder in elke woonkamer

Waar een salontafel vroeger een eenvoudig tafelblad bevatte, presenteren salontafels zich tegenwoordig op een meer gelaagde manier - en op meerdere niveaus. Want naast plankruimte bieden extra lades ruimte voor tv-magazines, decoratie, snoepgoed en nog veel meer. Eén handvat is genoeg en je hebt alles bij de hand wat je af en toe nodig hebt maar niet altijd in het zicht wilt hebben.

Trend-tip: kisttafel

Kisttafels fungeren niet alleen als salontafels, maar zijn ook echte ruimtewonderen. In de kisttafel berg je eenvoudig seizoensgebonden sierkussens en knusse dekens op, die je meteen bij de hand hebt wanneer je ze nodig hebt. Maar de kisttafels zijn natuurlijk ook perfect voor de geheime verstopplek van jouw favoriete tv-snack. Met een beetje decoratie op de kist verberg je de functie van het deksel en blijven je huisgenoten met hun handen van je snackvoorraad af.

Eyecatcher tafels in urbaan stijl

Met veel stijl richten tafels niet alleen glazen, decoratie en dergelijk maar ook veel gefascineerde blikken op zich. Stadsbewoners zullen alles om zich heen vergeten bij het zien van tafels in urbaan stijl en deze minimalistische stijl de ruimte geven die het nodig heeft. De mix van hout en metaal past het best in kleinere kamers, waar de rest van de meubels eerder terughoudend en discreet is. Meubels met duidelijke lijnen bieden zich hier voor combinatie aan.

Vintage tafels uit de koloniale tijd

Wie de jaren 70 alleen van de televisie kent, kan de flair van fascinerende tijden als meubelstuk mee naar huis nemen met vintage tafels en tafels in koloniale stijl. Om niet in antiekwinkels te hoeven zoeken, bieden veel fabrikanten tafels in koloniale en vintage stijl aan. Met hun massief en oude hout gaan ze perfect samen met leren meubelen om de stijl te versterken. Hout en leer zijn natuurlijke materialen met hun eigen geschiedenis die gemakkelijk met elkaar harmoniëren en gezelligheid toevoegen aan elke hoek in jouw woonkamer.

Vintage tip: vintage salontafels staan bijzonder goed op helder tapijt.

Een gezellig huis dankzij tafels in landhuisstijl

Of het nu gaat om een salontafel, een consoletafel of een eettafel: een landhuistafel straalt een landelijk-licht gevoel uit dat ook door de rest van jouw interieur in de kamer moet worden overgebracht. Gecombineerd met vintage stijl, used look of shabby chic, laten landhuismeubelen zich van hun bijzonder lichte kant zien. Gebruik bij het inrichten in landelijke stijl wandkleuren in pasteltinten, zodat de lichtheid van het landelijke leven consequent in jouw woonruimte wordt weerspiegeld. Een houten vloer, waarop landhuistafels nog authentieker lijken, draagt hier ook toe bij.

Sterk effect met sterke contrasten

Moderne tafels van glas of met hoogglanzende afwerking kunnen ideaal worden gecombineerd met moderne meubelen, zoals kustleren banken. Kies voor contrasten bij het kiezen van de kleur van de tafel en de rest van het meubilair. Zwarte tafel – witte couch? Geen probleem. Het is jouw manier om spannende accenten te leggen.

Tafels voor elke kamer

De salontafel is een vaste waarde in de woonkamer, soms klassiek met één plank, soms modern met een gebogen design op twee niveaus voor het opbergen en neerzetten van vele kleine voorwerpen en voor de decoratie. Dankzij intelligente uitklapmechanismen kun je van salontafels met variabele elementen snel twee of meer oppervlakken maken.

Consoletafels zijn eerder ruimtebesparend dan fantasierijk, want door hun geringe diepte verdwijnen ze bijna in de muur. Dit maakt ze perfect als ontvangstmeubilair voor bijvoorbeeld smalle gangen. Zelfs bij consoletafels bieden meerdere tafelbladen of tafels met laden je kleine maar fijne ruimte voor decoratieve elementen zoals fotolijstjes of bloemen. Sleutels, portemonnees en handschoenen kunnen eenvoudig worden opgeborgen in de kleine lades en zijn altijd binnen handbereik.

Bijzettafels daarentegen maken gebruik van hun compactheid en zo is vaak de tweede, derde of zelfs vierde tafel al verborgen onder de eerste bijzettafel. Deze zogenaamde tafelsets vormen een eenheid, hetzij onder elkaar of naast elkaar geplaatst, wat je en jouw gasten een charmant design en veel vlakte in een kleine ruimte biedt.

Eerder rustiek zijn Kisttafels, die kist en tafel in één rustiek meubelstuk combineren.

Populaire materialen: tussen sheesham hout en hoogglans chic

Niets kan een sheesham tafel ontsieren. Zelfs knoesten en insluitsels in de kenmerkende houtnerf verlenen charisma aan tafels uit India en Pakistan. Maar ook andere massieve houtsoorten, zoals acacia- of mangohout, vormen tegenwoordig de basis voor unieke tafels, die vaak met de hand worden gemaakt. Natuurlijk, gelakt, met was behandeld of gebeitst: volledig houten tafels worden unieke stukken dankzij hun hout- en oppervlakteafwerking. En ze hoeven niet duur te zijn - vooral niet als de enkele tafeldelen van minder dure spaanplaat zijn gemaakt. Veel moderne tafels met een hoogglanzend uiterlijk zijn volledig gemaakt van zogenaamde MDF-platen, die bijzonder onderhoudsvriendelijk zijn wanneer ze met kunststof zijn bekleed. Bovendien zijn deze tafels lichter dan tafels van massief hout en toch robuust. Bij glazen tafels komt veiligheid op de eerste plaats en het geharde veiligheidsglas ziet er ook satijnglanzend of doorzichtig goed uit. En maak je geen zorgen: glazen tafels zijn geen molensteen aan jouw been - daarvoor zorgen lichte en tegelijk stabiele tafelpoten van hout materiaal of aluminium.

Uit dit hout is jouw tafel gesneden

Massief, gedeeltelijk massief of MDF-blad: Er zijn grote verschillen in houten tafels van model tot model. Als je op zoek bent naar een zuiver natuurproduct en een volledig houten tafel, dan vind je dat bij tafels van massief hout. Bij gedeeltelijk massieve tafels wordt massief hout gebruikt voor de dragende delen en de fronten. Minder in het oog springende elementen zoals lades, achterwanden of legplanken zijn vervaardigd van MDF of andere houtreproducties. De MDF-tafel is vaak de goedkoopste houten tafelvariant, waarin alleen materiaal op houtbasis wordt gebruikt. Dit wordt dan verborgen achter houtdecors zoals sonoma-eik, wengé of beuken kernhout. De kwestie van het gebruikte hout is niet een kwestie van kwaliteit, maar van geweten. Omwille van het milieu moet je de voorkeur geven aan hout uit duurzame bosbouw, bijvoorbeeld met FSC-certificaat - of het nu gaat om een tafel van massief hout of een salontafel van hout materiaal. De natuur zal je er dankbaar voor zijn.

Het zit allemaal in de mix – zelfs met de tafel 

Is een glazen tafel gelijk een glazen tafel en een houten tafel gelijk een houten tafel? Duizenden ontwerpen van kleine, hoge, smalle, volumineuze, multifunctionele of gewoon mooie tafels geven een duidelijk antwoord op deze vraag. Tafels kennen ook geen grenzen als het om materialen gaat. Glazen tafels worden gecombineerd met poten van roestvrij staal en massief houten tafelbladen met poten van geborsteld roestvrij staal. Moderne designs overtuigen door heldere lijnen en spannende materiaalmixen: hout, glas, metaal, kunststof of rotan brengen alleen in combinatie met elkaar bepaalde sterke punten letterlijk te dragen. Sommige stijlen getuigen van grote vindingrijkheid: oud hout wordt verwerkt tot nieuwe meubelen en nieuw hout wordt afgezet met patina om oud te lijken. Gebruikssporen in de used look en de vintage stijl geven houten tafels een individuele en charmante aard.

Een paar tips rond de tafel

Tafeltje, bouw jezelf

Maak het jezelf gemakkelijk en bestel de montageservice direct bij de tafel. Zo blijf je en jouw tafel intact tijdens de montage en bespaar je bovendien tijd. Als je daarentegen geen montageservice wenst, kun je de tafel gewoon zelf in elkaar zetten. Met behulp van het meegeleverde montagemateriaal en de montagehandleiding is de montage kinderspel - en kun je ook jouw passie voor vakmanschap uitleven.

Gewoon veelzijdig: tafelmeubelen met extra’s 

Tafels zijn snel wisselende artiesten. Of je nu de couch-eettafel in hoogte wilt verstellen, snel van een bijzettafel drie bijzettafels wilt maken of met behulp van verlengbladen van 120 cm tafellengte een reusachtige tafel wilt maken: Let bij de tafels ook op praktische features die het wonen gemakkelijker maken indien het nodig wordt. Bezoek nu meubelo.nl om met eigen ogen de innovatieve functies te zien die veel tafels hebben.

Tafels oppervlakkig bekeken

Warm hout, koele plastic elegantie of kristalheldere openheid: tafels verschillen in hun effect in de ruimte, maar ook in de onderhoudsbehoeften van de verschillende materialen. Vergeet niet houten meubilair met speciale zorg te behandelen. Door jouw zorgvuldige behandeling en regelmatige verzorging met een beetje houtolie zullen houten tafels er lange tijd goed blijven uitzien. Kunststof tafels daarentegen vereisen minder onderhoud omdat hun oppervlakken gemakkelijk te reinigen zijn. Zo hebben bijvoorbeeld glasranden op het tafeloppervlak geen kans.

Welke tafel past bij jou?

Nu heb je een beetje inzicht gekregen in welke tafelmeubelen er zijn en van welke materialen ze zijn gemaakt. Om niet overweldigd te worden door de verscheidenheid, kies je eerst de functies die jouw tafel moet vervullen. Voor werken kun je terecht bij de categorie bureau, voor eten kun je terecht bij de eettafels, hier vind je salontafels voor gezellige tv-avonden en functionele tafels zoals bijzettafels, consoletafels en kisttafels hebben wij ook voor jou verzameld op meubelo.nl.