Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Commodes & sideboards

28 van 936 producten gezien

Populaire commodes & dressoirs

Commodes en dressoirs: opbergmeubels met decoratieve uitstraling

Scandinavisch dressoir met massief hout

Meer vrije ruimte voor jou in huis: Het is gemakkelijk om muren en leefruimte op te vrolijken. Met gevarieerde commodes en dressoirs kun je dit in een handomdraai bereiken, want deze boards nemen de plaats in van de klassiek dominerende hangkasten in de woonkamer. Een of meer high- en lowboards zullen jouw muren opfleuren in plaats van ze te verstoppen. Zo blijft er genoeg ruimte over voor decoratie, foto's en mooie kleuren. Het resultaat: jouw kamers zien er groter, spannender en gezelliger uit. Bovendien bieden de opbergmeubelen voldoende opbergruimte voor al jouw spullen. En tenslotte overtuigen dressoirs en commodes in een overvloed aan designs en stijlen.

Commodes en dressoirs in alle variaties

De juiste stijl voor jouw commode

Constructie en materialen van commodes en dressoirs 

Commodes en dressoirs in alle variaties

Hangende dressoirs of staande commodes, gedemonteerd of gemonteerd, uit één stuk of seriemodel: commodes en dressoirs kunnen zo, zo of anders worden besteld. Misschien heb je een muur die geen gewicht kan houden, twee linkerhanden die zich niet geschikt zijn voor de montage, of meubels die je later gelijkmatig wilt toevoegen. Denk dus goed na over wat voor je en jouw huis zinvol is als het gaat om dressoirs en commodes.

Trendy highboards

Highboards zijn de grootste vertegenwoordigers van commodes, die achter gesloten deuren en vakken veel bergruimte laten zien. De highboards met meerdere lades of grotere vakken zijn de beste oplossing als je geen volumineuze kasten wilt gebruiken. Seizoendecoraties en persoonlijke aandenkens vinden een representatief plaats achter glazen deuren of op het highboard. Een dressoir biedt minder opbergruimte dan een highboard. Aan de andere kant zul je blij zijn met de talrijke en gemakkelijk toegankelijke legplanken bij het indelen en inrichten.

Dressoirs voor elke kamer

In tegenstelling tot het highboard overtuigt het sideboard door zijn geringe hoogte. Zo past het perfect in leefruimtes zonder de ruimte druk te maken. Dankzij de afzonderlijke deuren en enkele lades is er voldoende ruimte voor vaat, lievelingsboeken of kleinere voorwerpen. Op het dressoir heb je een mooie plankruimte voor jouw favoriete woonaccessoires, een spiegel is geschikt als blikvanger boven het dressoir en een tafellamp zorgt voor een ontspannen sfeer.  

Lekker laag plaatsen: mooie lowboards

Op ooghoogte geplaatst, vindt jouw TV zijn plaats in de woonkamer op het lowboard. Met een lowboard hoef je de tv niet aan de muur te hangen en optionele tv-houders creëren zelfs extra ruimte op zogenaamde tv-lowboards. Lowboards staan of hangen laag en bieden stahoogte en opbergruimte voor multimedia-apparatuur, tv-gids en meer. Het TV-lowboard toont zich hier een specialist om het TV-toestel, de mediaspeler en de extra boxen op één plaats te ordenen en stijlvol te ensceneren. Lichtlijsten met veranderend licht, geïntegreerde glazen legplanken en optionele tv-houders, evenals zitbanken combineren design en functie.

Commodes met LED verlichting

Commodes en dressoirs zorgen voor een rustgevende woonsfeer met geïntegreerde Ledverlichting. LED-spots en strips verlichten vakken en vitrines op aangename wijze. Dit is bijzonder gunstig voor multimedia-apparaten in het board, die decent in scène worden gezet.

Functionele opbergmeubels

De talrijke functies van veel ladekasten - of ze nu praktisch of comfortabel zijn - geven weinig aanleiding om diep te beladen: soepel openende laden, soft-close-mechanismes voor deuren en lades, alsook kabelopeningen voor een gemakkelijk kabelbeheer maken deel uit van een lange lijst van slimme features in commodes en dressoirs. In hoogte verstelbare glazen legplanken geven je ook veel ontwerpvrijheid en hoogglans gelakte oppervlaktes zorgen voor een strakke look die gemakkelijk te onderhouden is. Want de onderhoudsvriendelijke oppervlaktes van moderne TV meubels en dressoirs maken afstoffen eenvoudig.

Welke commodes-stijl past bij jou thuis?

Welke commodes en dressoirs geven jouw kamers de stijlvolle finishing touch? Krijg nuttige decoratietips over de verschillende stijlen of leer hoe je commodes op de juiste manier kunt inrichten. Onze tip: Met een paar doe-het-zelf-trucjes kun je jouw oude grenen commode gemakkelijk oppeppen.

Scandinavisch lowboard

Een lowboard in Scandinavische stijl wordt steeds populairder. Het lage dressoir overtuigt door zijn koele elegantie en heldere vorm - mooi, eenvoudig, gewoon Scandinavisch. Met urbane meubels aan hun zijde voelen vooral Scandinavische retro ladekasten en dressoirs zich helemaal thuis. Licht hout, vriendelijke kleuren en tijdloos design - de perfecte mix in urbaan-retro stijl. Witte commodes zijn ook populair in Scandinavische woonstijlen. Haal de Scandinavische levensstijl in huis of ga voor pure harmonie: commodes en dressoirs zijn vaak verkrijgbaar als onderdeel van moderne meubelseries in een uniform design.

Industrial stijl voor commodes

Natuurlijk houden commodes en dressoirs niet op bij de industriële woonstijl. Donker massief hout ontmoet zwart metaal, wat een sterk contrast creëert. Deze industriële dressoirs zien er heel modern en tegelijk heel gezellig uit door het donkere hout. Kies om te beginnen voor een opvallend meubelstuk in industriële stijl. Een industrial TV-lowboard is al genoeg om jouw woonkamer een echte urbaan touch te geven. Als je van de stijl houdt maar het liever low-key houdt, kies dan voor een zwarte commode voor een echte blikvanger in jou thuis.

Correct combineren van commodes

De term commode verraadt het al: dit meubel is commod- dus comfortabel - in gebruik. En je kunt ladekasten en dressoirs net zo goed combineren in verschillende stijlen. Vooral commodes en dressoirs in retro-, vintage- en koloniale stijl komen goed tot hun recht in combinatie met moderne meubelen. Geef deze buitengewone unieke stukken en hun individuele uitstraling alle ruimte om te werken. Het is het beste om slechts één vintage of retro commode in de kamer te plaatsen en de ladekast zal jou en jouw gasten nog meer bekoren als de enige blikvanger. Wil je daarentegen dat jouw meubelen rust en een harmonieus beeld scheppen, zoek dan naar uniforme kleuren in commodes en dressoirs in dezelfde ruimte. Combineer zoveel mogelijk gelijksoortige houtsoorten met elkaar, zodat jouw leefruimte je echt ontspant.

Dressoirs in de eetkamer

Een commode kan ook voor ontspanning aan de eettafel zorgen als je hem als dressoir gebruikt. Op die manier creëer je meer ruimte op tafel en kun je bijvoorbeeld verschillende gerechten direct op tafel zetten.

Constructie en materialen van commodes en dressoirs 

Tussen klassieke commode en innovatieve dressoir

Oorspronkelijk had de commode zeven lades en werd daarom beschouwd als een weekcommode. Een lade moest voor elke dag de juiste outfit bevatten. Tegenwoordig bestaat de klassieke commode meestal uit drie laden en korte poten. Een andere historische commode is de zogenaamde apothekerscommode, waarin apothekersbenodigdheden in talrijke laden werden opgeborgen. Er is ruimte voor veel alledaagse voorwerpen - van knutselspullen tot modeaccessoires. Naast deze klassieke commodes zijn er tot op de dag van vandaag vele nieuwe types commodes met een mix van laden en vakken. In deze aangepaste ladekasten kun je niet alleen kleine, maar ook grotere voorwerpen binnen handbereik opbergen. Dankzij deze variabele indeling zijn commodes geschikt voor vele kamers. En dressoirs zijn ook verder geëvolueerd dan hun functie als dressoir in de eethoek: lowboards en highboards komen hier tegemoet aan individuele behoeften - vooral in het woongedeelte. De elementen van lowboards en highboards omvatten naast laden ook open vakken, legplanken en geraffineerde verlichting.

Commodes en dressoirs – het is het materiaal dat telt

Commodes en dressoirs zien er vaak niet alleen licht en luchtig uit qua design - ze zijn ook licht in gewicht. Want houtmaterialen zoals vezelplaat met gemiddelde dichtheid (MDF) geven elementen zoals deuren en laden de lichtheid die je helpt bij het dagelijkse gebruik. Goedkope commodes zijn meestal geheel van composiet gemaakt. Hun grote pluspunt, naast hun lage prijs, wordt duidelijk bij verhuizing of verplaatsing: Zwaar sjouwen valt sowieso in het niet bij MDF-meubelen. Bespaar dus geld bij de aankoop en energie bij het transport - dankzij de lichte materialen van jouw commode. Een verstandige materiaalmix is overtuigend bij veel commodes en dressoirs waarin massief hout en composiet zijn verwerkt. Zichtbare delen zijn gemaakt van massief hout, lades, planken of de achterkant van composiet. Massieve commodes verschillen in kwaliteit vooral door de gebruikte houtsoorten. Zorg ervoor dat je FSC-gecertificeerd hout uit duurzame bosbouw zoekt. Een hoge weerstandsklasse van het hout spreekt ook voor de weerstand en de lange levensduur van jouw commode of dressoir. Houten commodes met een olieafwerking zijn bovendien nog robuuster en laten de houtnerf mooi uitkomen. Metalen scharnieren en lopers overtuigen ook door hun robuustheid. Kijk dus altijd goed naar het materiaal - en nog zorgvuldiger naar de details.

Nooit saai: dressoirs en commodes als blikvangers

Dressoirs en commodes bieden je veel praktische, mooie en vernieuwende mogelijkheden. Dit blijkt al uit de constructie van sommige dressoirs, die je klassiek staand of wonderbaarlijk zwevend kunt monteren. Bovendien krijg je bij veel commodes diverse extra's die de basiselementen van de commodes en dressoirs met lades, glazen deuren en legplanken versterken. Wil je de fotolijstjes van jouw dierbaren ook in het donker bekijken? Dankzij de geïntegreerde LED-glasrandverlichting in jouw dressoir is dit mogelijk. Naast visueel comfort ligt de focus ook op het bedieningsgemak van commodes en dressoirs. Bij moderne dressoirs worden handgrepen vaak weggelaten in de zin van een puristisch design. In plaats daarvan worden zogenaamde push-to-open mechanismen gebruikt: één keer op de lade drukken en de inhoud glijdt zachtjes naar jou toe. Ook multimedia-apparaten in vakken met stoffen klep zijn aangenaam in het bedienen. De stof verbergt de apparaten en laat tegelijkertijd de signalen van afstandsbedieningen door. Dus bespaar jezelf het voortdurend openen en sluiten van jouw dressoir en geniet van barrière-vrij home entertainment.

Reis naar het verleden

Met zoveel commodes en boards is het makkelijk het overzicht te verliezen - en nu weer terug te krijgen: De geschiedenis van de commode begon als een kist met meerdere niveaus in het begin van de 18e eeuw. Later ontwikkelde de kist zich tot een halfhoge ladekast, die een van de populairste meubelstukken in de barok werd. Tot op de dag van vandaag blijft de commode als opbergmeubel inspireren - en daarnaast trekken verschillende gewijzigde vormen de aandacht.