Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 2.545 producten gezien

Populaire tv meubels

De hifi-meubel – een centraal punt in het leven

Misschien klinkt het nuchter, maar voor de tv-hifi-meubelen doorbrengen veel mensen het grootste deel van hun leven. Voor veel gezinnen is het een van de ontmoetingsplaatsen waar mensen samen films kijken en tijd met elkaar doorbrengen. Het is begrijpelijk dat tv-kasten en -boards zich op centrale plaatsen in onze appartementen bevinden. Het entertainment van vandaag gaat gepaard met allerlei technische snufjes in de vorm van controllers, consoles en kabels, die allemaal ruimte nodig hebben en opgeborgen willen worden zonder rommel te maken - en niet te vergeten graag op de achtergrond blijven. Hier bieden tv-wanden of -kasten, lowboards en ladekasten echt nuttige oplossingen. Of het nu gaat om goed voorbereide bekabeling met uitsparingen op de juiste plaatsen voor stekkers of praktische lades waarin afstandsbedieningen, dvd's en cd's snel en veilig kunnen verdwijnen en binnen handbereik blijven. Kortom, bijna geen enkele ontwikkeling vormt zo'n uitdaging voor de orde in huis als home entertainment - en alleen een goed hifi-meubel zal hier goede resultaten opleveren. Tegelijkertijd kan het uiterlijk van grote technische apparaten natuurlijk optimaal worden geïntegreerd in jouw bestaande interieur design met een op maat geselecteerd tv-meubel. Zo kunnen bijvoorbeeld sterke contrasten worden gecreëerd tussen een landhuisstijl en de grootbeeld-tv. De tijd die je steekt in de keuze van jouw persoonlijke hifi-meubelen is dus hoe dan ook goed geïnvesteerd.

Wat voor tv-meubels zijn er?

Het tv-lowboard

Het tv-lowboard is perfect om vanuit jouw bank gezellig tv te kijken. Hij is lager dan vergelijkbare tv-boards en staat dus op gelijke voet met de gangbare banken – natuurlijk is het afhankelijk van de grootte van jouw tv. Geïntegreerde lades, deuren of schuiflades maken van het tv-lowboard de perfecte opbergruimte voor de afstandsbediening, tv-gids en de juiste snacks.

Tv-rekken en hifi-rekken

Ben je de trotse bezitter van talrijke entertainmentapparatuur, zoals een receiver, dvd-speler, audiosysteem of spelconsole? Kies dan voor een functioneel tv-rak waarin elk toestel zijn eigen plaats heeft. Dankzij het open ontwerp hebben alle elektronische apparaten voldoende luchtcirculatie om oververhitting te voorkomen. De tv kan op het tv- of hifi-rek worden geplaatst of aan de worden bevestigd.

Tv-meubel

Je hebt wat meer ruimte in jouw woonkamer en wilt de tv-wand opvullen met een groter meubelstuk? Een tv-kasten geeft jou de mogelijkheid om jouw tv te etaleren en andere dingen op te bergen. In de lades en achter de kasten kun je gewone entertainmentartikelen zoals spelconsoles verbergen. Glazen, versieringen en snacks passen ook perfect in een tv-meubel en geven je een geweldige ruimte voor de volgende filmavond.

Tv-bevestigingen

Wil je jouw tv aan de muur bevestigen in plaats van het opstellen op een meubelstuk? Met tv-bevestigingen kan dat in een handomdraai. Zorg er echter voor dat je een hoogwaardig beugel koopt en deze correct installeert, zodat jouw tv niet van de muur valt.

Multifunctioneel tv-meubel

Met een hifi-meubel dat plaats biedt aan tv's, afspeelapparaten zoals dvd-spelers, receivers en computers, kun je veel apparaten in één meubel onderbrengen. Jouw amusementsprogramma's kunnen er ook gewoon in en je vermijdt lelijke kabelwarboel.

Tv-meubel met verlichting

Tv-meubels met ingebouwde verlichting zetten de kamer in een bijzonder licht en creëren een speciale sfeer. Op die manier kun je gerichte lichtaccenten leggen en heb je geen storende plafondverlichting nodig. Bovendien zijn er al veel LED-installaties die de kleuren van jouw tv-programma benaderen.

Contrasten zetten en met tv-meubels kamers ensceneren

Moderne technologie, zoals tv's met grote schermen, kan log en technisch lijken. Deze tv's moeten kundig geënsceneerd worden. Je kunt spelen met sterke contrasten of de tv en het tv-meubel integreren in de stijl van jouw kamer. Hier kunnen retro design en technologie samenkomen of tv- en hifi-meubelen in koloniale stijl en purisme. En het is niet ongewoon om op deze manier een zeer mooi contrast tussen verschillende materialen te kunnen ensceneren, waardoor home entertainment een veelzijdige ervaring wordt die in het ideale geval niet ophoudt bij de speelfilm. Ruw en massief hout en een filigraan vormgegeven flatscreen tv harmoniëren wonderwel met elkaar. Maar een helder, modern design kan net zo fascinerend zijn, waarbij een hele tv-wand de bioscoop- of game-ervaring in jouw eigen huis tot een adembenemende ruimtelijke ervaring maakt.

Waar moet je op letten bij tv-meubelen

Altijd tot jouw dienst

Een hifi-meubel is altijd een betrouwbare dienaar. Het biedt orde waar het moeilijk wordt orde te handhaven, namelijk tussen een veelheid van de tegenwoordig gangbare formaten van televisietoestellen enerzijds en afspeelapparatuur, DVD-hoesjes en uiteenlopende kabelsystemen anderzijds. Of het nu gaat om een tv-board, een tv-wand of een commode, de meeste van deze kleine helpers hebben voldoende grote kabelopeningen aan de achterkant en in sommige gevallen zelfs bevestigingspunten voor de kabels, inclusief hun eigen stroomvoorzieningssystemen. Het avondamusement wordt gegarandeerd geen warboel van kabels. Modellen met schuiflades hebben het voordeel dat extra afstandsbedieningen of rondslingerende dvd's snel kunnen worden opgeborgen. Een ingebouwd en discreet verlichtingssysteem in speciale modellen heeft het voordeel dat men bij het bekijken van een film of het spelen van een spel kan afzien van verlichting in de kamer en een discreet achtergrondlicht kan gebruiken dat vriendelijk is voor de ogen. De afmetingen van het hifimeubel moeten altijd genereus zijn: de formaten van de apparaten groeien snel mee met de schermen, evenals de dvd- of muziekverzameling thuis. Je zult dankbaar zijn voor elke centimeter opbergruimte.

Veilige opbergruimte voor technische apparatuur

Tv-lowboards of tv-hoekkast: de constructie van dit meubelstuk varieert van meubelplaat tot massief hout en van hoogglans-look tot eiken fineer. Binnenin bieden zogenaamde inlegpanelen van hout of glas variatiemogelijkheden. Meestal zijn de ondersteunende zijpanelen en vooral het bovenpaneel, waarop je het tv-toestel zult plaatsen, gemaakt van een wat sterkere plaat. Deze elementen zijn tegen meer bestand dan een normaal dressoir of salontafel van dit formaat. Natuurlijk kun je jouw tv ook op een oude kist of een kast zetten, maar je moet er wel rekening mee houden dat elk meubelstuk voor specifieke doelen is ontworpen - en vaak aan overeenkomstige voorwaarden zoals NEN-normen moet voldoen. Wanneer het om technische apparatuur gaat, is het allerbelangrijkste dat deze vakkundig wordt opgesteld. Het hifi-meubel kan duidelijk groter zijn dan het televisietoestel dat erop staat: zo ben je er zeker van dat niemand jouw technische apparaten onbedoeld kan omstoten. In elk geval raden wij aan een basis te kiezen die groter is dan de afmetingen van jouw tv.

Belangrijk voor elk tv-meubel: veiligheid

Bij de keuze van een hifi-meubel moet met een aantal punten rekening worden gehouden wat de veiligheid betreft. Hier bevindt zich permanent technische apparatuur, die warmte kan genereren en soms zelfs een hoog eigen gewicht heeft. De constructie kan wat steviger zijn. Als je een idee hebt van jouw entertainmentsysteem, kun je daarmee rekening houden bij de keuze van jouw meubilair en kiezen voor filigraan of een dikkere constructie. Warmteontwikkeling speelt ook een belangrijke rol bij de inrichting van modellen met open vakken en laden: apparaten die op elektriciteit werken moeten altijd voldoende ventilatieafstand hebben ten opzichte van het omringende meubilair om het risico van smoorgevaar te voorkomen. In de meeste hifi-meubelen zijn de vakken speciaal voor dit doel ontworpen. Als je bijvoorbeeld veel spelers hebt, moeten jouw meubels ook veel open vakken hebben. Misschien kun je een centrale netstekker voor het hele systeem plaatsen op een gemakkelijk bereikbare plaats, zodat je niet op knoppen hoeft te drukken en er in geval van twijfel een veiligheidsschakelaar is.

Hifi-meubelen: jong en werelds ervaren

Hifi-meubels kunnen natuurlijk niet zo oud zijn. Het ontstaan ervan ligt waarschijnlijk ergens in de maanden en jaren na de eerste grotere televisietoestellen, waarop andere apparaten konden worden aangesloten, zoals videorecorders, waardoor ruimteproblemen ontstonden. Door een klassiek wandmeubel te mengen met een salontafel heeft het hifimeubel al een verbazingwekkende variëteit voortgebracht en is het wijd verbreid. Er zijn lowboards, gebaseerd op het type dressoir, tv-rekken met vele verstelmogelijkheden, tv-onderkasten met kleinere lades en vakken tot en met complete tv-wanden, die vaak het tv-toestel omsluiten en ruimte kunnen bieden voor luidsprekerboxen en mediaplanken, zoals dvd-lades. Optisch en stilistisch kan een hifi-meubel zich richten naar de technische stijl waarvoor het bestemd is, maar meestal past het zich individueel aan de smaak van de inrichting van de eigenaar aan, die kan variëren van landhuisstijl via Art Déco en modern tot een retro-jungle mix.

Hoe vind je de juiste hifi-meubelen?

De juiste maat

Solide en esthetisch: zo moet een hifi-meubel eruitzien. Deze eigenschappen sluiten elkaar niet uit, integendeel: je zult zien dat een stevige basis onder de TV altijd de betere keuze is. Dit omvat een stevige standaard voor zwaardere toestellen, alsook een solide formaat. Als het een 55-inch tv (138 cm) is, dan moet de hifi-plank eronder minstens 180 cm breed zijn. Op die manier staat het scherm stevig en zijn de verhoudingen rustgevend voor het oog.

Hifi-meubel: het middelpunt van jouw huis

Bij de keuze van jouw hifi-meubel is het niet minder belangrijk dan het ontwerpen van een absoluut centrale leefruimte. Je zult waarschijnlijk veel van jouw vrije tijd besteden aan het bekijken van dit meubelstuk, dus kies de juiste onderbrenging ervoor op hetzelfde moment dat je de tv koopt: ben je het type voor een tv-bank met een retro-doos-look of moet het een futuristisch rek zijn met open dvd-vakken? Ontwerp jouw privé entertainment center passend bij het interieur.

Staand of hangend?

De basisbeslissing omvat de vraag of jouw tv moet staan of aan de muur moet worden opgehangen. Als je hebt gekozen voor een goed bevestigde wandbevestiging, kan het hifi-meubel er discreter uitzien als onderkast of lowboard - het heeft geen ondersteunende rol en dient meer als plank voor afstandsbediening, controller, tijdschriften en decoratie. Als jouw TV echter direct op het meubel wordt geplaatst, moet je kiezen voor een visueel en fysiek solide variant.