Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 5.588 producten gezien

Populaire soorten banken

Banken en couches – de oases van welzijn in jouw huis

Groene woonkamer hoekbank in Scandi-stijl

Als het om de inrichting van jouw eigen huis gaat, wil je zich volledig richten op jouw voorkeuren. Vooral bij banken in de woonkamer moet je ervoor zorgen dat je zich helemaal op jouw gemak voelt. De woonkamer is tenslotte de plaats waar je wilt ontspannen en tot rust komen. Een gezellige zithoek is onbetwistbaar, want dat is de plek waar je wilt ontspannen, met het gezin wilt zitten of gewoon tot rust wilt komen. Een comfortabele oase in het midden van de drukte van het dagelijks leven hoort in elk thuis en de juiste bank is daarbij bijzonder belangrijk.

Welke soorten banken en couches zijn er?

Waarop moet je letten als je een bank koopt?

Comfortabele banken en andere extra's

Banken en couches goed reinigen

Welke soorten banken en couches zijn er?

Gestoffeerde meubelen zijn er in alle varianten, zodat er ook voor jou het juiste model bij zit. Geef je de voorkeur aan een 2-zitsbank, een hoekbank of zelfs een heel woonlandschap? Bij het kiezen van de woonkamerbank van jouw dromen, zijn er een paar dingen om te overwegen.

2-zitsbank

De 2-zitsbanken zijn bijzonder geschikt voor kleine kamers. Met hun korte afmetingen passen ze in elke hoek en creëren ze gezellige plekjes in jouw woonkamer. Om ervoor te zorgen dat er voldoende zitruimte is, is het beter om bij een 2-zitsbank niet te veel sierkussens te gebruiken en een grotere zitdiepte te kiezen. Zodra er meerdere mensen in hetzelfde huishouden wonen, raden wij aan om nog een bank of bijpassende fauteuils te combineren. Zo vindt iedereen zijn nieuwe favoriete plek en kun je de ruimte in jouw woonkamer individueel gebruiken.

3-zitsbank

Als de bank groter is dan 200 cm, behoort hij tot de 3-zitsbanken. Als je niet de ruimte hebt voor een groot woonlandschap of liever rechtop op de bank zit, is de 3-zitsbank de juiste keuze. Door zijn lengte kun je ook helemaal gaan liggen en van het comfort van jouw bank voor 3 personen helemaal voor jezelf genieten.

Bankstellen voor jou woonkamer

Het bankstel is een echte allrounder voor bijna elke kamer. Zodra je een bij elkaar passende 2-zitsbank en een 3-zitsbank hebt, wordt het een bankstel genoemd. In de regel zijn de banken gemaakt van dezelfde bekleding en in dezelfde stijl, zodat zij een samenhangend geheel vormen. Het grote voordeel van een bankstel: opnieuw verplaatsen, uitproberen en steeds weer veranderen - met het bankstel verplaats je jouw gestoffeerde meubelen volgens jouw voorkeuren.

Groot comfort met een XXL bank

Een groot gezin, veel vrienden, een huisdier of gewoon de liefde voor genoeg ruimte: een grote bank is de droom van veel mensen. XXL-meubelen met hun enorme afmetingen nemen natuurlijk veel ruimte in beslag, maar tegelijkertijd wordt het een speelplaats voor kinderen of een slaapplaats voor gasten. Door de moderne snit en de duidelijke lijnen oogt een XXL bank altijd modern en tijdloos. Hij past dus bij bijna elke stijl en is de blikvanger in jouw woonkamer.

Woonlandschappen voor het hele gezin

Woonlandschappen zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en vormen. Van het klassieke woonlandschap, gebouwd als een rechthoek, tot ronde woonlandschappen, U-woonlandschappen en L-woonlandschappen. Er is een geschikte gezinsbank voor elke woonkamer. Met de typische longchair-elementen is het makkelijker om jouw voeten omhoog te leggen.

Niet alleen voor studenten: de slaapbank

Een slaapbank is voor een geruime tijd al niet meer het oncomfortabele en onaangename meubelstuk dat het ooit was. Dankzij de optimale vering, voldoende ruimte en in verschillende stijlen is de slaapbank in vele huishoudens te vinden. Of het nu in de jeugdkamer, de studentenflat of gewoon in de woonkamer of logeerkamer is, slaapbanken zijn populair en creëren het perfecte evenwicht tussen functionaliteit en design.

Waarop moet je opletten als je een bank koopt?

Zodra je het type bank van jouw dromen hebt gekozen, is het tijd om de details te plannen. Hier is een overzicht van de extra's waar je op moet letten.

Typen bekleding en stof:

Wanneer je een bank koopt, heb je de keuze tussen verschillende hoezen die jouw bank of couch een heel andere sfeer geven. Geweven stof, microvezel, leder en kunstleder of fluweel - ze geven allemaal een speciaal tintje aan jouw huis. Koop het juiste reinigingsmiddel voor de bekleding, zodat je perfect voorbereid bent op vlekken.

Kenmerken van de stofsoorten van de bank

Een linnen overtrek is meestal eenvoudig en ziet er bijzonder elegant uit. Microvezel daarentegen is resistenter en vaak vuilafstotend, leer of kunstleer zien er klassiek elegant uit en zorgen voor een bijzonder edele uitstraling.

Welke stoffen bekleding past het beste bij huisdieren?

Als je jouw huis deelt met een vierpoter, is het een goed idee om hiermee rekening te houden bij de keuze van jouw nieuwe bank. Een overtrek van fijnmazig synthetisch vezel wordt aanbevolen, omdat deze hetzelfde comfort garandeert als katoen, maar resistenter is en de klauwen van jouw huisdier niet zo gemakkelijk kunnen vastzitten. Wees voorzichtig met huisdieren en leren banken - één klauwgreep en je hebt een levenslange kras in de lederen bekleding.

Wij hebben voor je in onze gids een overzicht gemaakt van de talrijke soorten stof voor banken en couches: Bekledingsstoffen voor gestoffeerde meubelen.

De juiste maat voor de bank:

Een bank moet zich aanpassen aan de omstandigheden in jouw woonkamer. Heb je vrij weinig ruimte en kies je daarom voor een kleine bank of heb je genoeg ruimte voor een heel woonlandschap?

Kies een bank met extra functies

De mobiele zitpositie:

Tegenwoordig is een bank vaak niet meer alleen een eenvoudige zitplaats, maar een geavanceerd High-End-meubelstuk met een groot aantal extra functies. Gestoffeerde meubelen zijn er in vele variaties, waarbij jouw nieuwe bank bijvoorbeeld kan beschikken over een zitdiepteverstelling, een hoofdsteunfunctie, verstelbare armleuningen of verstelbare rugleuningen.

Extra’s voor het dagelijks leven:

Op Duitslands grootste meubel- en inrichtingsportaal meubelo.nl vind je banken met een slaapfunctie, een bedlade of zelfs met ingebouwde verlichting of verwarming. Vooral banken met LED zijn erg populair en zorgen met hun lichtspelen voor echte WOW-effecten. Welke bank voor jou geschikt is, hangt vaak af van jouw leeftijd en jouw ruimtelijke omstandigheden. Jouw bank moet zich immers aanpassen aan jouw leefomstandigheden. Hoe je jouw LED-bank op de juiste manier kunt combineren, lees je in ons tijdschriftartikel: Woonkamer met LED-meubels.

Plaats jouw bank met stijl en gevoel: zithoek of blikvanger?

Om de nieuwe bank correct te plaatsen, moet vooraf met een aantal punten worden gewogen. Creëer je een complete zithoek of wil je dat de bank alleen een blikvanger is? Deze overweging speelt een rol bij de keuze van de juiste maat. Je moet ook overwegen of de bank bij de salontafel past of dat je een nieuwe nodig hebt.

Inrichten met stijl

Bij het gebruik van een bank als onderdeel van een zithoek is het van groot belang dat deze voldoende afstand heeft tot andere meubels. Anders dreigt jouw bank verloren te gaan in het inrichtingsconcept. Als je besluit een woonkamerlandschap te kopen, geldt hetzelfde principe. Bovendien mag de vraag, hoe de nieuwe bank in de huidige inrichtingsstijl kan worden ingepast, niet worden onderschat. Hiervoor kun je op meubelo.nl zoeken naar een bank in jouw inrichtingsstijl.

Of het nu een bank in landelijke stijl, een Scandinavische bank of een trendy Chesterfield-Style bank is, is geheel aan jou. Het aantal verschillende stijlen is enorm. Voor wie zeker wil gaan, zijn tijdloze banken in gedempte tinten de perfecte keuze. Blader gewoon door onze stijlfilter en je vindt vast en zeker je favoriet!

Tip: vergeet niet te meten!

Om te garanderen dat de nieuwe bank op de gewenste plaats past, moet je het opmeten niet onderschatten. Denk ook aan de zitdiepte om duidelijk te zijn over welk werking de nieuwe bank zal hebben. Om een nauwkeurig beeld te krijgen, kun je de zitdiepte tijdelijk recreëren met een paar sierkussens. Als je jouw oude salontafel wilt behouden, moet je deze ook opmeten, zodat de zithoek er daarna harmonieus uitziet.

Banken en couches goed reinigen

Kruimels, slijtage van jeans of etensresten, de bank moet heel wat doorstaan. Want hoe hard je het ook probeert, op een gegeven moment is het er altijd: de eerste vlek! Gelukkig kunnen de meeste vlekken op goede overtrekken gemakkelijk worden verwijderd. Begin met jouw stofzuiger en stofzuig de bank vrij van kruimels en pluizen. Als het probleem echter geen kruimels maar een drankvlek is, is snelle hulp geboden. Houd altijd een speciaal reinigingsmiddel voor banken bij de hand, dat speciaal is samengesteld voor het materiaal van jouw bank. Als je het onmiddellijk behandelt, voorkom je de ramp. Wij raden je ook aan jouw bank regelmatig te behandelen met de juiste reinigings- en onderhoudsproducten om hem soepel en mooi te houden. Voor meer goede tips over hoe je jouw bank goed reinigt, lees je ons tijdschriftartikel: Bank goed reinigen.

Tip: Als algemene regel geldt: dep vlekken weg in plaats van ze te wrijven. Anders zal de vlek zich nog dieper in de vezels van de bekleding vastzetten.