Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Woonlandschappen

28 van 482 producten gezien

Gun jezelf een gezellig woonlandschap voor jouw huis

Witte woonlandschap met bedfuctie en -lade

In plaats van genoegen te nemen met een smalle bank of een fauteuil, kun je beter kiezen voor een heel woonlandschap. Met een bank creëer je het perfecte toevluchtsoord voor regenachtige weekends of een filmavond met vrienden of familie. Gezellige uurtjes op de bank zijn de perfecte manier om te ontsnappen aan de dagelijkse stress en nieuwe energie op te laden, en de beste manier om dat te doen is iedereen voldoende ruimte te geven om zich comfortabel uit te rekken.

De juiste kamer voor woonlandschappen

Interessante feiten over jouw woonlandschap

Verschillende vormen van woonlandschappen

Gezellig woonlandschap met de juiste stoffering

Voor elke stijl: bekledingsmaterialen

Woonlandschappen bieden geweldige extra's

De juiste kamer voor woonlandschappen

Veel ligruimte en het middelpunt van jouw woonkamer: woonlandschappen zijn de droom van velen. Maar in welke kamers passen woonlandschappen echt en worden ze het hoogtepunt van de inrichting? Een woonlandschap moet indruk maken. Daarom raden wij je aan hem niet helemaal in een hoek te plaatsen, maar hem de ruimte te geven om te ademen. Dit betekent dat je in de eerste plaats een Muur moet kiezen, maar enige afstand tot de andere muren moet bewaren. Kleine bijzettafels of staande lampen vullen de nissen op met praktische extra's en omlijsten de woonlandschappen.

In open woon- en eetkamers plaats je de bank in het midden van de ruimte en gebruikt je hem als roomdivider. Kijk uit naar vrijstaande woonlandschappen, dat betekent dat ze rondom met het juiste materiaal zijn bekleed. Op die manier leidt het zicht vanaf de bank niet naar de eettafel, maar naar de TV, de open haard of een raam. Zo creëer je visueel een aangename scheiding tussen de twee kamers zonder jouw grote leefruimte visueel te verkleinen. Hetzelfde inrichtingsconcept kun je kiezen voor een open keuken, zodat je ook hier niet tegen de ongewassen vaat hoeft aan te kijken.

Interessante feite over jouw woonlandschap 

Opbouw: Een woonlandschap is geen starre structuur die voor honderd procent in een hoek van jouw woonkamer moet passen. In plaats daarvan kunnen enkele elementen flexibel worden bewogen en variabel worden ingesteld.

Stoffering: De stoffering is natuurlijk bijzonder belangrijk, want die maakt het woonlandschap echt comfortabel. Afhankelijk van jouw wensen kun je kiezen uit een stoffering van schuimstof, een verenkern of een boxsprings.

Functies: Slaapbanken zijn meer dan alleen zitplaatsen. Ze zijn uitgerust met extra functies zoals een bedlade, slaapfunctie en relaxfunctie.

Verschillende vormen van woonlandschappen

Klassiek woonlandschap

Het klassieke woonlandschap is als een rechthoek geplaatst, waarbij je in het ideale geval afzonderlijke componenten in de totale structuur kunt verplaatsen en zo het woonlandschap aan jouw behoeften kunt aanpassen. Bij een "open" rechthoek is de ene zijde vaak langer en breder dan de andere, waardoor een typische zithoek ontstaat.

Rond woonlandschap

Een rond woonlandschap springt onmiddellijk in het oog. De afzonderlijke elementen zijn gewoonlijk in een halve cirkel geplaatst. Vaak worden twee rechte zijstukken gecombineerd met een rond hoekstuk. Er zijn echter ook woonlandschappen die volledig cirkelvormig zijn en dan soms weinig ruimte laten voor een salontafel in het midden.

Gebogen woonlandschap 

Een gebogen woonlandschap is meestal rond aan de hoeken, de opstelling van de zitplaatsen komt overeen met een gebogen lijn. Hierdoor ontstaat een bijzonder design dat smaakvol kan worden ingepast in vele inrichtingsstijlen. Deze organische vormen creëren een zachte en rustige sfeer in jouw woonkamer en zijn momenteel erg trendy.

U-vormige woonlandschap

In sommige woonkamers is een woonlandschap in een U-vorm ideaal. Zorg ervoor dat er genoeg ruimte is in de woonkamer zodat het er niet te druk uitziet.

L-vormige woonlandschap

De L-vorm is een van de populairste vormen van een woonlandschap, omdat hij geschikt is voor bijna elke pasvorm van de kamer. Of hij nu direct tegen de muur staat of in het midden van de kamer, een L-vormige bank ziet er altijd goed uit en biedt voldoende zitruimte, zelfs voor grotere groepen.

XXL-woonlandschap

XXL-woonlandschappen hebben een bijzonder groot aantal zitplaatsen en zijn vaak ontworpen in een L- of U-vorm. Door hun weelderige afmetingen komen ze goed tot hun recht in grote ruimten met hoge plafonds. Ben je bang dat jouw woonlandschap er te volumineus uit zal zien? Kies dan een lichte kleur voor de bekledingsstof die goed harmonieert met de rest van jouw inrichting. Op deze manier springt het woonlandschap niet direct in het oog, maar vormt het een ontspannen eenheid met de hele kamer.

Gezellige woonlandschap met de juiste stoffering

Het belangrijkste selectiecriterium voor jouw woonlandschap moet de stoffering zijn. De grote bank moet immers comfortabel zijn en je uitnodigen om te ontspannen. De basis van de meeste woonlandschappen is de ondervering. Bovenop de ondervering worden dan andere stoffering gelegd om een comfortabel woonlandschap te maken. Kies uit woonlandschappen met hoogwaardige stoffering van polyetherschuim of woonlandschappen met verenkern en woonlandschappen met boxspringelementen.

Voor elke stijl: bekledingsmaterialen 

Naast de stoffering speelt ook de bekleding een belangrijke rol bij het creëren van de perfecte zitervaring. Of het nu gaat om echt leer, fluweel of microvezel, je vindt altijd het juiste bekledingsmateriaal voor jouw stijl en jouw leefruimte. Echt leren woonlandschappen zijn echte blikvangers in jouw huis. Het natuurlijke product is ademend en verleent door zijn uiterlijk elegantie en individualiteit aan elke ruimte. Met het juiste leeronderhoud voor banken blijft de bekleding even mooi als toen je ze kocht. Woonlandschappen van kunstleer zijn het goedkopere en veganistische alternatief. Ze maken indruk met een prachtige leer-look en ook het huidgevoel doet sterk aan echt leer denken. Let ook hier op de juiste verzorging: kunstleer mag bijvoorbeeld niet geïmpregneerd worden, maar heeft speciale verzorgingsproducten voor kunstleer nodig. Woonlandschappen bekleed met stof of structuurstof zijn de klassiekers in onze woonkamers. De verzorgingsvriendelijke bekleding gaan goed samen met kinderen en huisdieren, omdat ze gemakkelijk schoon te maken zijn met schoonmaakmiddelen en met de stofzuiger kunnen worden opgezogen. Bovendien zijn bekledingen van banken van deze textielsoorten verkrijgbaar in bijna elke kleur, zodat jouw woonlandschap perfect bij de kamer past. Momenteel zeer trendy en een hoogtepunt in jouw woonkamer zijn woonlandschappen met fluwelen bekleding. Ze geven een glamourgevoel en creëren een heel bijzondere sfeer. Vooral populair hier zijn verzadigde kleuren van de bekleding, zoals donkergroen of een trendy roze. 

Woonlandschappen bieden geweldige extra’s

Variabele opbouw

Als je een woonlandschap wilt kopen, is het belangrijkste dat je de beschikbare ruimte zo goed mogelijk benut. Veel woonlandschappen overtuigen door een variabele opbouw, d.w.z. dat afzonderlijke elementen naar wens kunnen worden verplaatst of helemaal kunnen worden weggelaten, zodat het woonlandschap geweldig in het bestaande inrichtingsconcept kan worden geïntegreerd.

Verstelbare zitdiepte

Een ander pluspunt van een woonlandschap kan de zitdiepteverstelling zijn, dankzij welke verschillende leeftijdsgroepen zich even comfortabel kunnen voelen op jouw woonlandschap. 

Met verlichting

Sommige woonlandschappen hebben ingebouwde verlichtingselementen om je te helpen een speciale sfeer in jouw woonkamer te creëren. 

Met bedlade 

Een praktische extra functie voor woonlandschappen zijn bedlades, die extra opbergruimte bieden, vooral voor woonlandschappen met een slaapfunctie. Dit betekent dat het beddengoed voor de gasten een vaste plaats heeft en klaarligt.

Met slaapfunctie

Bijna alle XXL-woonlandschappen en ook veel andere woonlandschappen hebben een slaapfunctie, waarmee je spontane overnachtende gasten zonder veel moeite een comfortabel logeerbed in de woonkamer kunt aanbieden.

Met hoofdsteunfunctie

Een extra element om jouw hoofd te laten rusten als je wilt ontspannen? Sommige slaapbanken met hoofdsteunfunctie hebben ook deze prachtige extra functie, waarbij de hoofsteun uiteraard naar wens kan worden versteld.

Met Relaxfunctie

De avond doorbrengen op de bank met een goed boek of voor de tv? Dankzij woonlandschappen met een relaxfunctie kun je de rugleuning individueel instellen en ook jouw voeten omhoog leggen met de voetensteun.