Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

2 & 3-zitsbanken

28 van 1005 producten gezien

Populaire 2- & 3-zitsbanken

2- en 3-zitsbanken – de flexibele allrounders

Grijze 2- tot 3-zitsbank met kussens en deken

Een bank is het middelpunt van de woonkamer. De meeste meubels en ook de TV zijn zo opgesteld dat je op jouw bank de optimale positie hebt om te zien, te horen en te ontspannen. Indien nodig kan de zitgroep snel worden uitgebreid met extra zitplaatsen om een grote, open ronde te vormen, die de schouwplaats wordt voor gezellige familiebijeenkomsten of spannende spelletjesavonden met vrienden. Naast hoekbanken behoren 2- en 3-zitsbanken tot de populairste gestoffeerde meubelen in woonkamers over de hele wereld. Ze worden gekenmerkt door hun veelzijdige combinatiemogelijkheden, zodat ze ook na een verhuizing gemakkelijk in nieuwe woonruimtes kunnen worden geïntegreerd. Een onovertrefbaar voordeel - een bank is immers een grote investering waar je enkele jaren iets aan wilt hebben. 

De juiste opstelling voor 2- en 3-zitsbanken

2- & 3-zitsbanken voor kleine appartementen

Perfect voor gasten en grote gezinnen: de 3-zitsbank

Vind de juiste stijl voor jouw 2- en 3-zitsbanken

Je voelt de kwaliteit als je zit

De juiste opstelling voor 2- en 3-zitsbanken

Het grootste voordeel van banken met maximaal 3 zitplaatsen en andere individuele zitmeubelen is de mogelijkheid om ze flexibel in de ruimte te verplaatsen. Zo kun je niet alleen jouw appartement naar voorkeur herinrichten, maar ook snel over voldoende zitplaatsen voor gasten beschikken. Als je jouw 2- en 3-zitsbanken in het midden van de kamer wilt plaatsen, zonder een muur aan de achterkant, kies dan voor vrijstaande banken. Deze banken zijn volledig bekleed met het bekledingsmateriaal, zodat je ze vrij in de kamer kunt plaatsen.

De klassieke opstelling in een grote woonkamer is een combinatie van een 2-zitsbank en een 3-zitsbank, aangevuld met bijpassende krukken of fauteuils. Heb je echter zelden zoveel zitplaatsen nodig en geef je de voorkeur aan eerder grote, spaarzaam ingerichte kamers, dan wordt een enkele bank de spil van jouw huis. Voor deze oplossing biedt ons assortiment 2- en 3-zitsbanken voor elke smaak.  

2-zitsbanken & 3-zitsbanken voor kleine appartementen

Het eerste appartement, de kamer in een gedeelde flat of gewoon een kleine woonkamer: niet iedereen heeft de ruimte om een groot woonlandschap of een hoekbank op te stellen. Des te beter dat er ook comfortabele banken voor kleine kamers zijn. Een compacte 2-zitsbank bijvoorbeeld past zelfs in de kleinste ruimte, zodat je er gezellige filmavonden kunt doorbrengen. Zorg ervoor dat jouw gestoffeerde 2-zitsbank er niet te volumineus uitziet, wij adviseren 2-zitsbanken in Scandinavische stijl. Deze zijn perfect voor kleinere ruimtes dankzij hun slanke poten en uniforme bekleding.

Perfect voor gasten en grote gezinnen: de 3-zitsbank 

Heb je genoeg vrije ruimte in jouw woonkamer voor een geweldige bankhoek? Profiteer dan van flexibele verstelbare bankcombinaties. Gebruik een 3-zitsbank van hoge kwaliteit als basis. Combineer dit bankmodel met een 2-zitsbank of losse fauteuils, zodat iedere gast zijn plaats kan vinden. Een groot voordeel van deze zitmeubelen vergeleken met woonlandschappen of hoekbanken: je kunt de gestoffeerde meubelen zo plaatsen dat je jouw gasten in de ogen kunt kijken zonder dat je zich hoeft om te draaien. Salontafels of kleinere bijzettafels vullen deze combinatie van 2- en 3-zitsbank ook perfect aan en verplaatsen zich altijd naar de plaats waar je ze nodig hebt.

Vind de juiste stijl voor jouw 2- en 3-zitsbanken

De keuze aan 2- en 3-zitsbanken is bijna eindeloos. Dit heeft voor- en nadelen: de kans is groot dat je jouw droombank vindt als je er al een precies idee van hebt. Maar als je niet veel nagedacht hebt over stijlkwesties, kan zo een grote keuze je snel overweldigen.

Je weet niet zeker welk design jouw 2- of 3-zitsbank moet hebben? Kies dan een decent patroon en rustige kleuren voor jouw 2-zitsbank. Deze zijn gemakkelijk te combineren met andere inrichtingen en zijn tijdloze klassiekers. Als de bank niet te dominant is in de kamer, kun je spelen met de andere inrichtingselementen en herinrichten volgens de trend. Als je echter jouw persoonlijke stijl al hebt gevonden, kun je zich helemaal uitleven bij de aankoop van een bank. Van een Chesterfield bank met fluwelen bekleding tot een stijlvolle bruine leren bank in industrial-stijl. Natuurlijk vind je hier ook klassieke modellen in tijdloos design, maar ook een selectie 2- en 3-zitsbanken in felle kleuren, met buitengewoonlijke bekledingsstoffen en in extravagante designs. 

Minimalisten geven de voorkeur aan elegante leren banken in markante, hoekige vormen die perfect harmoniëren met industrial-design, witte muren en moderne kunstwerken. Een grote, opulente Chesterfield bank met veel kussens en comfortabele vulling wordt een gezellig eiland waar je kunt ontspannen van het dagelijks leven door te lezen, naar muziek te luisteren of gewoon te sluimeren. En een bank in landelijke stijl, bedrukt met kleurrijke bloemen, vervangt de bloemenweide op regenachtige dagen, althans visueel. De dappersten gebruiken graag zo een centraal meubelstuk als de bank voor gerichte stijlbreuken en interessante effecten. Met een beetje fantasie is het gemakkelijk voor te stellen dat een steen grijze leren bank voor het jaren-'70-retro-behang of de fluweelzachte barok bank voor de ongepleisterde bakstenen muur een interessante spanning creëert die ook de rest van de kamer ten goede komt.

Niet alle banken zijn hetzelfde – oppervlakken en stoffering van jouw gestoffeerde meubelen

Je voelt de kwaliteit als je zit

Helaas is de ware kwaliteit van 2- en 3-zitsbanken niet aan de oppervlakte te zien. Ook al zien twee banken er aan de buitenkant bijna identiek uit, de afwerking en materialen aan de binnenkant kunnen werelden van verschil zijn. De doorslaggevende criteria voor de kwaliteit van een bank zijn de vering en de stoffering.

Wat je moet weten over de vering in een bank

Bij de vering wordt een onderscheid gemaakt tussen de ondervering en de eigenlijke zitting. De in het verleden gebruikte veren, die onaangenaam werden naarmate de bank ouder werd, behoren gelukkig tot het verleden. Tegenwoordig worden veerkernen gebruikt waarin alle veren reeds met elkaar zijn verbonden en als een groot oppervlak fungeren. In dit geval zijn de veren verticaal ten opzichte van het zitvlak aangebracht. Maar er is ook de zogenaamde vlakke- of golfvering, waarbij de veren horizontaal ten opzichte van het zitvlak zijn aangebracht. In sommige gevallen worden beide soorten vering gecombineerd in een dubbele vering. In het algemeen wordt echter gezegd dat veerkernen duurzamer en slijtvaster zijn dan golfonderveren.

Stoffering als de perfecte afwerking voor een comfortabele bank

Maar welke vering je ook kiest, alle varianten zouden waarschijnlijk niet erg comfortabel zijn zonder stoffering. De meest voorkomende varianten zijn gestoffeerd met meerdere lagen koudschuim of vormschuim. Je kunt de kwaliteit van de schuimstoffering aflezen aan het gewicht, want vormvaste schuim heeft een gewicht van minstens 35 kg per kubieke meter. Zodra deze waarde is bereikt, bepaalt je persoonlijke voorkeur of je liever wegzakt in een zachte bank of rechtop en rug vriendelijk zit op een wat steviger stoffering. 2- en 3-zitsbanken met boxspringstoffering zijn van bijzonder hoge kwaliteit.

Uitgebreide selectie – populaire materialen

Omdat 2- en 3-zitsbanken zo flexibel zijn en in elke ruimte passen, vind je ze in alle vormen, kleuren en natuurlijk materialen. Bekleed met echt leer, bedrieglijk echt kunstleer, behaaglijke katoenen stoffen, extravagante fluweel- en veloursoppervlakken, slijtvaste polyesterbekledingen of koelende linnenstoffen - de ideale oppervlakte voor jouw bank hangt in de eerste plaats af van de plaats waar hij zal worden gebruikt. Als je graag met jouw huisdieren op de bank knuffelt, is een echt leren bank slechts beperkt geschikt, terwijl hij veel voordelen biedt voor gezinnen met kinderen, omdat hij gemakkelijk met het juiste reinigingsmiddel kan worden afgeveegd en vlekken meestal gemakkelijk te verwijderen zijn. Als je dus van tevoren weet tegen welke slijtage jouw nieuwe 2- of 3-zitsbank bestand moet zijn, vind je in onze ruime keuze zeker het model van jouw dromen.

2- en 3-zitsbanken – zitmeubels met traditie

In tegenstelling tot bankvarianten zoals XXL banken, hoekbanken, slaapbanken en complete woonlandschappen, staan de enkele 2- en 3-zitsbanken zeer dicht bij het oorspronkelijke bankidee. Deze comfortabele lig- en zitmeubels waren reeds bekend in oude en voorchristelijke samenlevingen. In de eeuwen daarna waren ze echter alleen voorbehouden aan de adel, rijke burgers en andere hoge standen, want banken en fauteuils werden immers beschouwd als pure luxe. Terwijl de oorspronkelijke banken en ligstoelen nog gemaakt waren van geweven banden waarop huiden en dekens werden gelegd, kwamen timmermannen tegen het einde van de 16e eeuw op het idee om stevige houten frames als raamwerk te gebruiken. Deze werden omwikkeld met gedroogde bladeren, wol en paardenhaar en vervolgens bedekt met een stevige stof. De eerste wegen waren al gemaakt, en ze vonden al snel hun weg naar de privé-kamers van bevoorrechte klanten. Zij waren in de eerste plaats ontworpen om achterover te leunen en waren voorzien van twee hoge zijgedeelten die als leuning dienden. De bank in zijn huidige vorm, met lage zijkanten en hoge rugleuningen, kwam pas in de mode tijdens van de Biedermeier periode in het begin van de 19e eeuw, toen het als ongepast werd beschouwd om je bezoekers liggend te ontvangen. Hoewel de oorspronkelijke vorm sporadisch overleefde als lage bank of poef in de privé-kamers van de hogere klasse overleefde, was de bank aan zijn triomftocht begonnen in de brede middenklasse.