Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Stellingkasten

28 van 2281 producten gezien

Populaire stellingkasten

Stellingkasten voor elke kamer

Groot rek in wit met veel vakken

Een meubelstuk dat in geen enkel huis, appartement, tuinhuisje of garage mag ontbreken: de rek. Want geen meubelstuk is zo veelzijdig en wordt in zoveel verschillende vormen aangeboden als de rek. Bij het zoeken naar opbergruimte, decoratieruimte of ordeningssystemen, kan men niet om individuele rekken heen. Ontdek zelf de verscheidenheid en vind jouw nieuwe rek.

Boekenrekken

Wandplanken

Scheidingswanden

Hoekrekken

Hangende rekken

Multifunctionele rekken

Materialen en stijlen voor jouw rek

Boekenrekken

Een klassieker onder de planken is het boekenrek. Een boekenrek is een moet voor elke leesliefhebber, want alleen zo kun je jouw boeken perfect in scène zetten en ze meteen bij de hand hebben als je weer eens wilt bladeren. Boekenrek zijn verkrijgbaar in groot, klein, smal en breed, laag en hoog. Zo vind je altijd het juiste boekenrek voor elke hoek van jouw woonkamer of privébibliotheek.

Wandplanken

Voor de keuken, de woonkamer of in het kantoor: wandplanken passen altijd. De trendy wandplanken worden vaak gebruikt als decoratief oppervlakte. De foto's van het gezin, vakantiesouvenirs of de favoriete woonaccessoires vinden op de wandborden een mooi presentatievlakte zonder al te veel plaats in te nemen. Een beetje vrije muurruimte is immers in elk huis wel te vinden. Ook als je een kale muur heeft maar geen grote kunstliefhebber bent, is een wandplank een mooi alternatief voor foto's. Eenmaal gemonteerd, kun je de wandplank altijd opnieuw inrichten en accessoires veranderen en vervangen, afhankelijk van het seizoen of persoonlijke voorkeuren. Momenteel zijn wandplanken van massief hout bijzonder trendy. Met hun rustieke uitstraling geven ze elke kamer een gezellige sfeer en kunnen ze een echte blikvanger worden. Moderner en gemakkelijker schoon te maken zijn daarentegen glazen rekken voor de keuken of de badkamer, waar ze gewoon als praktische opbergruimte worden gebruikt.

Scheidingswanden

Als je een grote ruimte in afzonderlijke zones wilt verdelen, zijn scheidingswand een praktische oplossing. Je kunt bijvoorbeeld de eethoek scheiden van jouw tv-hoek met een enkele scheidingswand te plaatsen. Vul de planken met manden, dozen of woonaccessoires. Dit voorkomt dat mensen er dwars doorheen kijken, creëert extra opbergruimte en bied je de mogelijkheid jouw favoriete decoraties uit te stallen. Zorg er bij het opstellen van de scheidingswand voor dat één kant van de plank altijd tegen een muur of meubelstuk aanligt. Op die manier past het in de inrichting en staat het niet alleen in het midden van de kamer. Bovendien is een stevige stand belangrijk voor vrijstaande rekken. Let er daarom bij het vullen van de vrijstaande rek op dat zware voorwerpen onderaan worden geplaatst en dat het gewicht goed wordt verdeeld.

Hoekrekken

In bijna elke gang, kantoor of woonkamer is er wel een hoekje waar opbergruimte nodig is, maar er is niet genoeg plaats voor een grote rek. De beste manier om deze lege hoeken op te vullen is met een bijpassende hoekrek. Deze plankvorm is, zoals de naam al doet vermoeden, hoekig van ontwerp, zodat hij perfect past in de hoek van jouw kamer. Let bij het kiezen van de juiste hoekplank op jouw plinten, want als die ver van de muur uitsteken, ontstaat er een lelijke spleet. Bovendien moet een hoekplank zo dicht mogelijk bij de muren worden geplaatst om een veilige stand te hebben.

Hangende rekken 

Net als wandplanken zijn hangende rekken ideaal om lege plekken aan de muur op te vullen. De verscheidenheid aan verschillende hangende rekken varieert van enkele planken tot hangende rekken met meerdere planken en materialen. Hangplanken worden meestal gemonteerd met een slim ophangsysteem, zodat schroeven of plankbeugels niet zichtbaar zijn. Zo hangt de rek zwevend aan de muur.

Multifunctionele rekken

De praktische multifunctionele rekken kunnen, zoals de naam al zegt, in bijna elke kamer een plaats vinden. Vaak zijn multifunctionele rekken zeer stevig gebouwd, zodat ze veel voorwerpen op hun planken kunnen houden. Zo zijn er multifunctionele legplanken van massief hout voor de woonkamer, en multifunctionele legplanken van metaal voor de garage.

Materialen en stijlen voor jouw rekken

Je zult nu wel begrepen hebben dat planken zeer veelzijdige meubelstukken zijn, zo niet de meest veelzijdige. Daarom stoppen designers niet bij materialen en creëren zij rekken uit een grote verscheidenheid van materialen. De klassieker is waarschijnlijk een rek van hout. Het natuurlijke materiaal is een echte allrounder en kan worden gelakt, gefineerd, geglazuurd of geolied. Afhankelijk van de houtnerf en de bewerking is elke houten rek een echt uniek exemplaar en zal een bijzondere blikvanger in jouw huis zijn.

Rekken met glazen legplanken zijn ook zeer populaire inrichtingselementen. Ze zien er delicater uit dan de houten versies en op de glazen leggers kunnen decoratieve elementen in een mooi licht worden gezet.

Naast rekken van hout zijn ook rekken van kunststof zeer gemakkelijk te reinigen. Dit materiaal is zeer geschikt voor rekken die veel worden gebruikt. Bijvoorbeeld in de gang of in het kantoor, waar je dingen op de plank zet en ze er elke dag weer uithaalt. De kunststof rekken kunnen gewoon met een vochtige doek worden afgeveegd en glanzen lange tijd als nieuw.

Je hebt al een speciale woonstijl in gedachten en wilt nu de juiste rek daarvoor vinden? Blader door onze Scandinavische rekken, de rekken in industrial design of de planken in landhuisstijl. Hou je van tijdloos, dan zijn onze klassiekers zeker iets voor jou. Ook moderne rekken met designkarakter vind je in het grote aanbod van diverse rekken.