Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Uitschuifbare tafels

28 van 103 producten gezien

Populaire uitschuifbare tafels

Uitschuifbare eettafels - Plaats voor elke gast

Uitschuifbare eettafels van hout met stoelen

In het dagelijks leven zit je alleen, met jouw huisgenoten, jouw gezin of jouw partner aan de eettafel. Je voelt je vaak verloren aan een grote tafel voor veel personen. Je hebt toch zitplaatsen nodig voor meerdere personen in het weekend, voor verjaardagen of andere evenementen? Dan zijn uitschuifbare eettafels de perfecte oplossing.

Hoe werken uitschuifbare eettafels?

Welke tafelvorm is geschikt voor uitschuifbare tafels?

Hoeveel personen passen er aan een uitschuifbare eettafel?

Uitschuifbare eettafels zijn zo flexibel als jouw behoeftes. Heb je maar een paar stoelen rond de tafel nodig? Dan blijft het klein, maar als je meer zitplaatsen nodig heeft of gewoon meer tafelruimte voor grote soeppotten, raclette- of fondue-apparaten, dan kunnen de eettafels worden uitgeschoven.

Hoe werken uitschuifbare eettafels? 

Er zijn uitschuifbare tafels met afzonderlijke tafelbladen. Je kunt deze in de tafel opbergen of apart op zolder, in de kelder of in jouw opbergruimte. Indien nodig kunt je dan de tafel uit elkaar schuiven en de tafelbladen plaatsen. Een andere functie zijn de uitschuifbare eindplaten. Deze worden gewoonlijk onder het grote tafelblad geklemd, zodat je, wanneer je het blad optilt, de eindplaten links en rechts kunt uitschuiven en zo de eettafel kunt verlengen. Als je het bijzonder comfortabel wilt hebben, kies dan een eettafel met een vlindersysteem. Hierdoor komt een ruimte vrij voor het tafelblad, dat mechanisch zijn positie op de tafel vindt.

Welke tafelvorm is geschikt voor uitschuifbare tafels? 

De meest voorkomende vormen voor uitschuifbare tafels zijn vierkant en rond. Rechthoekige uitschuifbare eettafels zijn bijzonder ruimtebesparend omdat de zitplaatsen goed langs de randen van de tafelzijden kunnen worden geplaatst. Bovendien plaatsen velen de rechthoekige uitschuiftafel met één zijde - vaak een smalle zijde - tegen de muur, waardoor automatisch ruimte wordt bespaard. Wat de uittrekmechanismen betreft, zijn er geen grenzen met de rechthoekige tafels, vele mechanieken zijn hier mogelijk.

Voorzichtigheid is echter geboden bij ronde uitschuifbare eettafels. Deze hebben gewoonlijk tafelbladen die afzonderlijk worden geplaatst. Dit verandert echter ook de vorm van jouw uitschuifbare eettafel. Omdat een ronde tafel dan een ovale tafel wordt. Je moet hiermee rekening houden, zodat de tafel na het uitschuiven nog steeds op de geplande plaats past. Aangezien de ronde uitschuifbare tafel niet tegen een muur kan worden geplaatst, heeft hij meer ruimte nodig. Aan een ronde of ovale tafel kun je echter meer stoelen plaatsen, omdat er geen randen of tafelpoten in de weg zitten.

Tip: In het algemeen moet je letten op de positie van de tafelpoten, zowel in uitgetrokken toestand als in normale toestand. Deze moeten vooral in het midden zitten, zodat veel personen hun benen ontspannen rond de tafel kunnen strekken en de stoelen ook goed onder en tegen de tafel passen.

Hoeveel personen passen er aan een uitschuifbare eettafel? 

Natuurlijk is er een eettafel voor elk huis. Van 2 - 4 zitplaatsen aan de uitschuifbare eettafel, tot 4 - 6 zitplaatsen, tot 8 zitplaatsen of meer - iedereen vindt zijn plaats aan jouw nieuwe eettafel. En dit zijn de officiële specificaties van de fabrikant. Natuurlijk kun je, als je een feestje geeft, een of twee smalle stoelen toevoegen om plaats te bieden aan meer personen.