Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Schuifdeurkasten

28 van 802 producten gezien

Populaire schuifdeurkasten

De schuifdeurkast voor meer ruimte in de slaapkamer en opbergruimte voor jouw huis

Schuifdeurkast met zwarte hoogglans fronten

Het vinden van de perfecte kledingkast is een taak die een zekere hoeveelheid overleg vereist. Schuifdeurkasten verschillen van normale kledingkasten doordat de deuren naar de zijkant schuiven. Deze techniek bespaart ruimte en dankzij de bredere deuren kun je jouw hele garderobe op één oogopslag zien. Een ander voordeel is de grotere variatie in afmetingen, dus net als inbouwkasten maken schuifdeurkasten beter gebruik van de kostbare ruimte in de slaapkamer. Er zijn nauwelijks grenzen aan de voorstellingskracht als het gaat om de inrichting en het design.

Wat zijn de kenmerken van een schuifdeurkast?

Hoeveel schuifdeuren heeft een schuifdeurkast?

Welke inrichting heeft een schuifdeurkast?

Wat zijn de designs, stijlen en materialen van schuifdeurkasten?

Wat zijn de kenmerken van een schuifdeurkast? 

Weinig mensen kunnen genieten van een grote slaapkamer of zelfs een kleedkamer. Daarom moeten we bijna al onze kleren opbergen in kledingkasten die hun thuis vinden in de slaapkamer. Omdat slaapkamers meestal ook weinig ruimte hebben voor een grote kledingkast vanwege het grote bed, is het hier belangrijk om voor schuifdeurkasten te gaan. Met schuifdeurkasten kies je de kast precies volgens de ruimte die je nodig hebt om alles op te bergen. Aangezien je geen deuren in jouw planning hoeft op te nemen, kun je met een gerust hart een groot model kiezen. Want zoals de naam al zegt, lijken de deuren boven de vloer te zweven. Dankzij het intelligente schuifsysteem schuif je de deuren opzij in plaats van ze te openen zoals bij een draaideurkast het geval zou zijn.

Functionele verschillen van schuifdeuren 

Er zijn schuifdeuren die lopen op wieltjes die in schuiflijsten zijn ondergebracht. Deze zijn bevestigd aan de boven- en onderkant van de deuren en houden de deur op zijn plaats. Er zijn ook schuifdeuren die lopen alleen op de bovenste rollen, waardoor het lijkt alsof ze zweven. Ook het openen en sluiten van de schuifdeuren die alleen op de bovenste rollen lopen is voelbaar eenvoudiger, omdat de rollers van de schuifdeurkast zich gemakkelijk kunnen vastklemmen.

Hoeveel schuifdeuren heef een schuifdeurkast? 

Het uiterlijk van de nieuwe schuifdeurkast is ongetwijfeld belangrijk, je wilt immers dat de kast bij jouw behoeftes en stijl past. Desondanks mag niet uit het oog worden verloren dat schuifdeuren over elkaar heen schuiven, waardoor een bepaalde ruimte wordt afgesloten bij het openen van een andere ruimte. Dit is meestal geen probleem voor alleenstaanden, maar kan zeker een uitdaging worden voor paren die in tijdnood verkeren, als één persoon niet bij zijn kleren kan omdat er een deur ervoor is geduwd. Schuifdeurkasten met meer deuren bieden een oplossing voor dit probleem. Bij een tweedeurskast bijvoorbeeld is altijd 50% van de inhoud bedekt, bij een driedeurskast slechts 33% en bij een vierdeurskast met schuifdeuren is dat slechts 25%. Ook het aantal deuren is van belang bij de inrichting met een spiegeloppervlak, aangezien de keuze van het perfecte accessoire gemakkelijker wordt als voor het bekijken de deur niet eerst moet worden gesloten.

Welke inrichting heeft een schuifdeurkast? 

Of het kiezen van een outfit een uitdaging of een kinderspel is, wordt vooral bepaald door de inrichting van de schuifdeurkast. De kleding moet goed gepresenteerd zijn, maar tegelijkertijd beschermd tegen stof en kreukels.

Schuifdeurkasten bieden door hun ruime corpus meer mogelijkheden dan alleen het opbergen van kleding. Een groter model kan niet alleen de volledige garderobe herbergen, maar misschien ook de stofzuiger en andere dingen die verborgen moeten worden. Uitgebreide toebehoren creëren opbergruimte en maken van de kledingkast een complete kamer waarvoor geen huur vervalt. Schoenrekken, broekenhangers of zelfs een kleine juwelendisplay houden de boel netjes en zijn een aanwinst voor het hele huis. In elk huishouden zijn er immers dingen die onvermijdelijk zijn, maar helaas niet mooi. Daarom is het bij schuifdeurkasten raadzaam een zo groot mogelijk model te kiezen - er kan heel wat opgeruimd worden.

Probeer een consequent systeem aan te houden bij het vullen van de kledingrekken en vakken - op kleur, stijl of seizoen - zodat je alles gemakkelijk kunt bijhouden en jouw favoriete kleding in een mum van tijd kunt vinden. Je kunt nog meer orde scheppen met manden en opbergdozen. Let er bij het kiezen van manden op dat je de juiste maat in gedachten heeft, zodat ze in jouw kledingkast passen.

Wat zijn de designs, stijlen en materialen van schuifdeurkasten? 

De kledingkast is het eerste meubelstuk dat je 's morgens bekijkt en het laatste dat je 's avonds ziet. Het design ervan is dan ook van centraal belang, je wilt immers niet elke dag met ergernis beginnen. Op meubelo.nl vind je de beste aanbiedingen van 250 shops - jouw droomkast is slechts een klik ver.

Niet alleen een kwestie van uiterlijk – het materiaal van jouw schuifkast 

Kasten van massief hout zijn de meest ongerepte opbergmeubelen die men zich kan voorstellen. Massief hout is duurzaam, stevig, tijdloos, en kleine beschadigingen kunnen worden geschuurd of opgevuld. Tegelijkertijd is het natuurlijke materiaal populair omdat er geen chemicaliën nodig zijn om de planken in vorm te persen. Het enige nadeel: massief hout is levendiger en werk bij wisselende temperaturen meer dan andere materialen. 

Schuifdeurkasten met hoogglans deuren zien er zeer modern uit en kunnen, doordat ze licht weerkaatsen, kamers ophelderen. Hoogglanzende oppervlaktes zijn gemakkelijk schoon te maken, maar verlangen ook meer aandacht omdat vingerafdrukken snel te zien zijn.

Spiegeldeuren kunnen ruimtes vergroten en tegelijkertijd functie en design combineren, omdat er geen extra spiegel over de volle lengte nodig is. Te veel spiegeloppervlaktes kunnen echter onder bepaalde omstandigheden ook verwarrend zijn. Spiegels moeten daarom voorzichtig worden gebruikt.

Voor deuren met houtfineer zijn er veel verschillende houtsoorten die bij elke inrichting passen. Of het nu gaat om berken, lariks, grenen of alpenden, voor elk inrichting is er wel een houtsoort te vinden die perfect harmonieert met de gewenste kleuren. Houtfineer is satijnachtig en vingerafdrukken zijn daardoor vrijwel onzichtbaar, wat vooral in huishoudens met kinderen een groot verlichting van de huishouding is.

Jouw kast, jouw stijl – Schuifdeurkasten in populaire inrichtingsstijlen 

Schuifdeurkasten in klassiek design zijn tijdloos elegant en kunnen met vele nieuwe inrichtingsideeën worden gecombineerd. De heldere, ongedwongen vormentaal van de klassieke stijl zal je lang bijblijven en hoogwaardige materialen in lichte kleuren passen zich perfect in hun omgeving aan. Vooral zeer grote schuifdeurkasten profiteren van de klassieke stijl.

Schuifdeurkasten in koloniale- of vintage-stijl stralen gezelligheid uit zonder conventioneel over te komen. Het materiaal ziet er meestal donkerder en warmer uit en gaat goed samen met bonte kleuren en ongewone decoratieve elementen.

Een beetje nostalgie en veel hout kenmerken de schuifdeurkasten in landelijke-stijl. Warmte en gezelligheid komen onmiddellijk de slaapkamer binnen en creëren een vriendelijke sfeer. De moderne landelijke-stijl is charmant maar nooit kitscherig, wat de populariteit verklaart.

Speciale designelementen maken van schuifdeurkasten echte blikvangers en bekoren door hun verschijning. Fineren worden hier zelden over de gehele oppervlakte gebruikt, maar structureren in plaats daarvan de oppervlakte om unieke effecten te creëren. Schuifdeurkasten in de stijl modern & design hoeven zich niet te verstoppen, maar slaan in alle ruimtes van het huis een goed figuur.

Ook jij kunt de schuifdeurkast ontdekken die perfect in jouw slaapkamer zal passen.