Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 3.838 producten gezien

Populaire soorten bedden

Lievelingsplek bed – wat echt belangrijk is bij het kopen van een nieuw bed

Grijs boxspring bed in gezellige slaapkamer

Hier is het: je persoonlijke favoriete plek binnen je eigen vier muren. Het bed is de plek waar je 's morgens niet uit weg wilt en de plek waar je naar verlangt na een lange dag werken. In je bed kun je rust vinden en ontspannen.

Wist je dat jouw bed het meubelstuk is waar je de meeste tijd mee doorbrengt? Een derde van je leven breng je slapend, liggend en lezend in bed door. Het is dus heel belangrijk om de beslissing voor een nieuw bed rustig en volgens jouw eigen voorstelling te maken. Met onze gids helpen wij je bij wat waarschijnlijk de meest persoonlijke aankoopbeslissing in de meubelsector is. Samen vinden we het bed van jouw dromen op meubelo.nl

Online bedden kopen - zo makkelijk is het

Keuze te over: Grote keuze aan bed modellen

Van hout tot metaal - het juiste materiaal voor jouw bed

Vind de juiste ligoppervlakte voor jouw bed

En daaronder? Hoe herken je een goed matras?

Rondom het bed: nachtkast, verlichting, bedlades

Keuze te over: Grote keuze aan bed modellen

Rustieke en massief houten landhuisbedden, speelse hemelbedden en metalen bedden voor kleine romantici, extravagante ronde bedden en waterbedden, logeerbedden voor kleine kamers, knusse gestoffeerde bedden, speelse kinderbedden, klassieke futonbedden en natuurlijk ieders lieveling van dit moment: boxspring bedden. Om te voorkomen dat de keuze een kwelling wordt, kijk eens rond in jouw huis en bedenk welke woonstijl bij jou past. Als je jouw coole appartement meer warmte wilt geven, zou een gestoffeerd bed de juiste keuze zijn. Als je compromisloos trouw wilt blijven aan jouw landelijke stijl, hebben wij prachtige houten bedden of metalen bedden die klaar staan om in te trekken. In onze gids vind je een overzicht van de verschillende bed modellen, zodat je snel jouw droommodel kunt vinden.

Boxspring bedden

Het grote voordeel van boxspring bedden is het totaalpakket. Je hoeft zich geen zorgen te maken over een extra matras of lattenbodem. Het boxspring bed heeft al geïntegreerde veringen die zich naar jouw persoonlijk ligcomfort vervormt. De boxspring matrassen zijn bijzonder comfortabel met hun pocket- of bonnellvering. Door hun constructie hebben boxspring bedden een lighoogte van 50 tot 70 cm. Dit is vooral goed voor oudere mensen, maar ook voor mensen die 's morgens graag uit bed springen.

Gestoffeerde bedden

Het zijn de broer en zus van de boxspring bedden. Want ook gestoffeerde bedden overtuigen door hun uitnodigende uitstraling en hun gezelligheid. Het gestoffeerde hoofbord nodigt uit om 's avonds te lezen of een serie te kijken. Ook het voeteneinde is vaak met stof bekleed en verlengt de ligvlakte met enkele centimeters. Gestoffeerde bedden zijn niet alleen verkrijgbaar in een klassieke hoekige vorm, maar ook afgerond of in een minimalistische Scandi-stijl. Bedden met stoffering hebben echter ook visueel iets meer ruimte nodig en mogen niet worden gecombineerd met te veel andere kleine meubelen voor de slaapkamer.

Futonbed

Het moderne futonbed is een geslaagde combinatie van de oude Japanse eis om zo dicht mogelijk bij de vloer te liggen en het Europese idee van comfort. Futonbedden van tegenwoordig zijn nog steeds veel lager dan andere bedden, maar alleen het idee van slapen dicht bij de vloer is overgenomen. In feite lig je op een matras die in een laag frame is gevat. Hierdoor is het futonbed net zo comfortabel, maar vaak minder duur dan andere bedden. Onze tip: Futonbedden passen perfect in slaapkamers met schuine plafonds, omdat ze door hun geringe hoogte het plafond niet raken.

Logeerbed

Je wilt jouw gasten meer bieden dan jouw bank in de woonkamer? Dan zijn daybedden of logeerbedden een goede keuze, die gebruikt kunnen worden in de logeerkamer, maar ook in het kantoor. Daybedden zijn leuke zitmogelijkheden overdag en kunnen met decoratieve kussens en dekens worden omgetoverd tot kleine bank-alternatieven. ‘s Avonds wordt het daybed uitgeklapt tot een tweepersoonsbed, of de kussens worden opgeborgen om plaats te maken om te liggen. Als je een eigen logeerkamer heeft, is het natuurlijk zinvol om te investeren in een echt tweepersoons- of eenpersoonsbed. Jouw gasten zullen je er zeker dankbaar voor zijn.

Van hout tot metaal – het juiste materiaal voor jouw bed

Tegenwoordig zijn er zoveel mooie bedden in zoveel materialen en uitvoeringen dat alleen al het zoeken naar het juiste bed je ogen moe kunnen worden. Wij willen je helpen en je vertellen welk materiaal het beste bij je en jouw woning past.

Bedden van hout of massief houten bedden

Het mooie natuurlijke materiaal heeft altijd behoord tot het absolute "it-materiaal" voor ligoppervlaktes van mooie bedden. Dat is niet verwonderlijk, de veelzijdige grondstof is immers altijd een vleier voor ogen en handen geweest en past zich kundig aan elke woonstijl aan. Bovendien geven natuurlijke bedden geen schadelijke stoffen af die jouw binnenklimaat negatief kunnen beïnvloeden. En het beste van alles: bedden van hout zijn tijdloos en zien er altijd goed uit!

Metalen bedden – romantisch tot cool

Een metalen bedframe heeft ook zijn charme. Cool of romantisch, tegelijkertijd onverwoestbaar en met een luchtig filigraan design, zijn metalen bedden ideaal voor kleine kamers, omdat ze die niet verpletten. En maak je geen zorgen, je hoeft niet van comfort afzien. Met de juiste matras en knus beddengoed slaap je zelfs in een metalen bed als op wolken.

Met stof beklede bedden als blikvangers

Gestoffeerde bedden en boxspring bedden maken gebruik van mooie stoffen om het bed comfortabel te omlijsten. Ze geven elke slaapkamer een speciale sfeer omdat ze veel warmte uitstralen. Bovendien brengen stoffen in verschillende kleuren en patronen leven in jouw vier muren. Onze tip: Ben je uitgekeken op jouw gestoffeerde bed? Veel bedden met stoffen bekleding kunnen opnieuw worden bekleed. Zo tover je in een handomdraai een nieuwe look in jouw slaapkamer.

Verdere tips rond om het juiste bed

Vind de juiste ligoppervlakte voor jouw bed

Naast de verschillende bed modellen moet je bij de aankoop ook beslissen over de juiste ligoppervlakte. Er is een lengte en een breedte. Voor de lengte van jouw ligvlakte moet je 20 cm bij jouw lengte bijtellen. Dit geeft je genoeg ruimte om je hoofd en voeten te strekken. De standaardlengte van bedden is 200cm. Natuurlijk slapen mensen korter dan 1.80m ook goed in deze bedden. Als je echter langer bent dan 1,80 m, moet je overwegen een langer bed te kopen.

De breedte van de bedden biedt meer variatie. Het eerste wat je hier moet overwegen is met hoeveel mensen je in het bed wilt slapen. Het standaard bed voor koppels heeft een afmeting van 180x200 cm. Koppels die nog niet samenwonen of alleenstaanden die slechts af en toe bezoek ontvangen, zullen tevreden zijn met een bed van 140x200 cm. Ze bieden genoeg ruimte voor twee personen zonder te groot te zijn voor de slaapkamer. Tieners die hun kinderbedje ontgroeid zijn, zijn ook grote fans van het bed van 140x200 cm. Eenpersoonsbedden voor volwassenen hebben een goed ligoppervlak als ze ongeveer 120x200cm zijn. Hier kun je comfortabel van de ene naar de andere kant rollen zonder het risico te lopen eruit te vallen. 

Laag opstapelen of hoog – de juiste bed hoogte 

Bij de keuze van de geschikte hoogte zijn smaak, klimaat, mobiliteit en leeftijd doorslaggevende factoren. Een extreem is het futonbed, dat een zeer lage hoogte heeft. Hierdoor ziet het er zeer modern en jeugdig uit. Dankzij de intelligente constructie biedt het toch voldoende luchtcirculatie onder de matras. Aan het andere uiteinde staan boxspring bedden, die met een hoogte van tot 70 cm, beklommen willen worden. Naast het heerlijke comfort spreekt ook het aspect dat je zelfs op oude leeftijd gemakkelijk en comfortabel in en uit bed kunt stappen in het voordeel van deze hoogte. Wij bevelen een bed hoogte aan tussen 48 en 60 centimeter, afhankelijk van jouw lengte. Een dergelijke hoogte maakt het gemakkelijker om op te staan en zorgt voor een echt goed bedklimaat door de warmere omgeving.

Van top tot teen – een bed met of zonder hoofbord? 

Het hoofbord van een bed omgeeft ons met een bijzonder beschermend gevoel wanneer we slapen. Maar ook voor en na een dutje is een hoofbord gewoon heerlijk praktisch. Wie bijvoorbeeld graag leest of ontbijt in bed, doet er goed aan een geïntegreerd hoofdbord te nemen. En wat meer is: het bijpassende hoofdbord is vriendelijk voor bed en muur doordat wrijfsporen vrij gemakkelijk worden vermeden.

De beste vriend van het bed – de juiste matras is wat telt 

Een mooi bedframe is de een, de juiste matras is de ander. De ideale matras moet niet te zacht en niet te hard zijn. En het gaat niet alleen om je voorkeuren, het gaat zelfs om je gezondheid. Als je bij de aankoop van jouw bed niet let op de juiste vulling, hoogte en hardheid van jouw matras, kunnen rugpijn, hoofdpijn en slecht slaap al snel deel gaan uitmaken van het dagelijks leven. De juiste matras is dus essentieel voor een goede nachtrust. Bij de aankoop van de lattenbodem voor jouw bed, moet je rekening houden met jouw lichaamsmaten en jouw favoriete slaaphouding. De vuistregel: lichtgewichten kunnen een lichtere matras kiezen (hardheidsgraad H1-H2), terwijl lange of zware mensen beter voor een hardere matras gaan (hardheidsgraad H3-H4) voor rustgevende nachten. Voor paren met zeer verschillende gewichten is het daarom vaak raadzaam twee afzonderlijke matrassen te kiezen - de vervelende groef in het midden van het bed kan worden gecompenseerd met een matrastopper. En nog een tip: de ideale combinatie van matras en lattenbodem laat je niet doorzakken, maar ondersteunt jouw wervelkolom zachtjes.

Rond om het bed: nachtkast, verlichting, bedlades

Slaap lekker: hoe maak je de slaapkamer gezellig

Het centrale punt in de slaapkamer is natuurlijk het bed, waar alles om draait, van het nachtkastje tot het beddengoed en het tapijt. De slaapkamermeubels en accessoires samen veranderen deze kamer al snel in een ware oase van welzijn waar we het grootste deel van ons leven graag zouden doorbrengen.

De eenvoudigste manier om jouw bed een persoonlijke en gezellige aard te geven, is het aan te kleden. Beddengoed in alle kleuren, stoffen, patronen en designs wachten erop door jou ontdekt te worden. Tegelijkertijd veranderen ze een bed waar je niet meer zo van houdt in een geheel nieuwe plaats om te slapen en te dromen. Het is ook mooi om soortgelijke kleuren of patronen terug te zien in gordijnen en jaloezieën. Een tint-op-tint woonervaring bevordert jouw ontspanning merkbaar

We gaan verder met het gebied direct naast je nieuwe slaapplaats. Mooie nachtkasten, indirecte verlichting of zelfs een enkele fauteuil geven jouw bed de juiste setting. Stel je zich bijvoorbeeld eens voor hoe een licht schijnsel de knusse oppervlakte van jouw gestoffeerde bed in warm licht laat baden, of hoe twee nachtkasten in vintage-look de coole look van jouw metalen bed bekronen.

Slim gebruik van de ruimte onder het bed – bedlades & schuiflades

Reserve beddengoed, dekbedden en beddenspreien moeten ergens worden opgeborgen. Met een praktische bedlade of schuiflades kun je veel opbergruimte onder jouw bed creëren.  Veel bedden komen recht uit de doos met inzetstukken, andere bedden kun je gemakkelijk aanvullen met bedlades en schuiflades.