Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 186 producten gezien

Een betere nachtrust met de juiste lattenbodem

We brengen ongeveer een derde van ons leven in bed door en een goede nachtrust is voor ons allemaal van essentieel belang. Tijdens de slaap kan onze wervelkolom herstellen van de dagelijkse spanningen en verzamelen we energie voor de komende dag. De kwaliteit van onze slaap hangt af van vele factoren, maar behalve van onze slaapgewoonten, de lichtsterkte van de kamer, de hoeveelheid cafeïne die we overdag innemen en vele andere zaken, wordt ze ook in grote mate bepaald door de kwaliteit van de matras en van de lattenbodem. Een goede lattenbodem zorgt niet alleen voor een ontspannen lighouding die de wervelkolom optimaal ontlast, maar zorgt er ook voor dat de matras goed geventileerd wordt en zo een gezond slaapklimaat in stand houdt. Bovendien verlengt een lattenbodem ook de levensduur van de matras.

Welke lattenbodem is het beste?

Niets is erger dan 's morgens wakker worden met rugpijn of een stijve nek - dat vind je vast ook! Om dit te vermijden, is het belangrijk dat je een lattenbodem koopt die is afgestemd op je individuele behoeften en vereisten. Het is dus niet zo gemakkelijk te zeggen wat de beste lattenbodem is. In het algemeen geldt: hoe smaller de latten en hoe kleiner de afstand tussen de latten, hoe groter het comfort. In geen geval mogen de latten meer dan twee vingers breed uit elkaar staan.

Verschillende soorten lattenbodems

Er zijn nu veel verschillende soorten lattenbodems, elk met zijn eigen voordelen. Voordat je een lattenbodem koopt, moet je dus bedenken wat voor jou belangrijk is. Bovendien is niet elke lattenbodem geschikt voor elke matras. Er wordt een ruw onderscheid gemaakt tussen eenvoudige, vlakke lattenbodems en (elektrisch) verstelbare lattenbodems.

Vlakke lattenbodems

Vlakke lattenbodems zijn de klassieker onder de lattenbodems. Zij bestaan meestal uit een massief houten frame waarop afzonderlijke houten latten zijn gemonteerd om een goede vering te verzekeren. Bijzonder comfortabele versies hebben meerdere ligzones. Dit betekent dat sommige delen van de lattenbodem voorzien zijn van dubbele latten om bepaalde delen van het lichaam bijzonder goed te ondersteunen bij het liggen. Voor vlakke, niet-verstelbare lattenbodems kan elke matras worden gekozen.

(Elektrisch) verstelbare lattenbodems

Als je graag leest of televisie kijkt in bed, kun je het beste een verstelbare lattenbodem kopen, zodat je deze activiteiten comfortabel kunt doen en zonder je rug te beschadigen. Bij verstelbare lattenbodems is het ook mogelijk de lattenbodem aan de individuele ligpositie aan te passen door het hoofd- en/of voetengedeelte en het schouder- of lendengedeelte te verstellen. Zijslapers bijvoorbeeld kunnen de schouderzone gemakkelijk verstellen zodat ze meegeeft met de druk en de schouder optimaal kan inzinken. Bij conventionele modellen gebeurt deze afstelling manueel via zogenaamde riemlussen. Bij moderne elektrisch verstelbare lattenbodems die met een elektrische motor worden aangedreven, kunnen de stand en de hardheidsgraad eenvoudig met een druk op de knop worden ingesteld - dit is natuurlijk bijzonder praktisch voor mensen met orthopedische problemen. Helaas past niet elk type matras bij (elektrisch) verstelbare lattenbodems. Veermatrassen, bijvoorbeeld, zijn niet flexibel genoeg om de bewegingen van het frame te weerstaan. In dat geval zijn latex-, koudschuim- of viscoschuimmatrassen beter geschikt.

Als je niet alleen een nieuwe lattenbodem nodig hebt, maar ook een nieuw bed en een nieuwe matras, kijk dan eens naar onze magazine-artikelen over deze onderwerpen:

5 dingen die je moet weten als je een bed koopt
Tips voor het kopen van een matras