meubelo.nl
slogan

  Schommelstoelen

  Maak het mooi

  filtreren
  slogan
  192 van 226 producten gezien

  Schommelstoel: meer ontspanning in de woonkamer

  woonkamer|stoelen|schommelstoelen_SEO_image

  Vroeger werden ze als ouderwets bestempeld, maar tegenwoordig zijn het trendy meubelstukken in bonte kleuren, patronen en stoffen: schommelstoelen zijn stijlvolle en gezellige woonkamerfauteuils voor jouw huis.

  Of je nu ontspannen door jouw favoriete boek bladert of de avond voor de tv afrondt: met de comfortabele schommelstoelen creëer je jouw nieuwe favoriete plek. Om jouw woonkamer naar eigen smaak in te richten, zijn er schommelstoelen in vele verschillende uitvoeringen, kleuren, materialen en prijsklassen.

  De juiste schommelstoel voor elke woonstijl

  Tips: hier is waar je op moet letten als je een schommelstoel koopt

  Schommelstoelen van verschillende materialen

  Genoeg ruimte voor jouw schommelstoel

  Schommelstoelen op de juiste manier neerzetten

  De juiste schommelstoel voor elke woonstijl

  Of het nu in Scandinavisch design, trendy vintage-look of aantrekkelijke rotan-look is: op meubelo.nl vind je schommelstoelen in alle variaties.

  Een echte klassieker zijn schommelstoelen in hout-look. Ze passen bij zowel tijdloze, moderne als rustieke inrichtingsstijlen en geven jouw kamer een zeer gezellige sfeer.

  Schommelstoelen met een Scandinavische look stralen een Scandinavische charme uit. Combineer ze met lichtgekleurde meubels in een minimalistische en heldere vormgeving. Scandinavische schommelstoelen herken je aan de lichte houten lopers en de gestoffeerde zitting in zachtgrijs of warme tinten.

  Als je een blikvanger in de woonkamer wilt creëren, is een fluwelen schommelstoel de juiste keuze. Van zacht rosé tot koningsblauw tot warm groen en aardetinten, de fluwelen schommelstoel zal jouw aandacht trekken. 

  Tips: hier is waar je op moet letten als je een schommelstoel koopt

  Als chique designelement of als functionele relaxfauteuil: vóór de aankoop is het belangrijk om het doel van jouw nieuwe meubelstuk te bepalen. Bijzondere aandacht moet worden besteden aan de aard van de gebogen lopers waarmee schommelstoelen zijn uitgerust.

  Zwaar gebogen lopers zorgen voor een sterkere schommelervaring

  Afhankelijk van de mate van kromming van de lopers schommelt de stoel meer of minder sterk. Met sterk gebogen lopers kun je zich verheugen op een intense schommelervaring. Minder gebogen lopers maken licht schommelen mogelijk, wat zeer aangenaam is om te ontspannen. Schommelstoelen met een klassiek houten design zijn meestal gemakkelijker te schommelen dan moderne schommelstoelen met metalen sledes.

  Tip: bang voor krassen op houten vloeren? Met vilten glijders kun je de onderkant van de lopers lijmen en zal er niets met jouw vloer gebeuren.

  Schommelstoelen van verschillende materialen

  Schommelstoelen van rotan zijn bijzonder trendy. Met hun lage gewicht kunnen ze flexibel worden opgesteld en verplaatst binnen jouw vier muren. Het hoogwaardige materiaal is ook geschikt voor het outdoor-gebruik. Plaats het mooie meubelstuk bijvoorbeeld op jouw balkon of in de tuin. Schommelstoelen van massief hout zijn van bijzonder hoge kwaliteit en maken indruk door hun stabiliteit en duurzaamheid.

  Gestoffeerde schommelstoelen zijn de meest populaire schommelstoelen, omdat ze gewoon uitnodigen om te ontspannen. Bij gestoffeerde schommelstoelen zijn de hele zitting, rugleuning en armleuningen bekleed met schuimstof en comfortabele bekledingsstof om je het beste comfort te bieden. Gestoffeerde schommelstoelen zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren en bekledingsstoffen, dus van microvezel tot kunstleer tot fluwelen schommelstoel, er is zeker het juiste model voor je.

  Genoeg ruimte voor je schommelstoel

  Je zet een schommelende fauteuil niet strak in een hoek van de kamer. Een schommelstoel heeft ruimte nodig om vrij te kunnen schommelen. Niets is erger dan tijdens het schommelen de rugleuning of zelfs jouw hoofd tegen een muur of meubelstuk te stoten. Let er daarom bij het kiezen van jouw nieuwe woonkamerfauteuil op dat je zowel aan de voorkant als aan de achterkant voldoende ruimte hebt voor jouw schommelzitje.

  Schommelstoelen op de juiste manier neerzetten

  Een schommelstoel is niet alleen een geweldige speelplaats voor kinderen, maar ook een oase van ontspanning voor volwassenen. De zachte bewegingen kalmeren ons, de spiergroepen worden losgemaakt door het zachte schommelen en we voelen ons gewoon goed. Het wordt nog gezelliger met een boek of tijdschrift en een drankje in de hand. Samen met het schommelen wordt dit echter al snel onpraktisch, dus moet je plaats maken voor een klein bijzettafel naast jouw schommelstoel. Zet er een koffiekopje op en je hoeft je geen zorgen te maken over vlekken op de bekledingsstof. En mocht er toch een vlek op de bekleding komen, dan kun je in ons magazineartikel "De bank goed schoonmaken" lezen hoe je vlekken op de juiste manier uit bekledingsstoffen kunt verwijderen.

  Naar boven