Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Oorfauteuils

28 van 108 producten gezien

De oorfauteuil – een klassieker met persoonlijkheid

Oorfauteuil in fluweelgroen ribfluweel met bijzettafel en staande lamp

Het is een meubelstuk met persoonlijkheid en traditie. Weinig andere meubelstukken hebben zich in de loop der tijd tot zo een liefhebbersstuk kunnen ontwikkelen als de oorfauteuil. Met zijn karakteristieke rugleuning en elegante stoffering beïnvloedt hij de sfeer in de kamer en verraadt hij ook altijd iets over de persoonlijkheid van zijn eigenaar.

Hoe is een oorfauteuil opgebouwd?

Oorfauteuils om jouw voeten hoog te leggen

Oorfauteuils materialen - stof of leer

De juiste combinatie van oorfauteuils

Stijlvolle oorfauteuils

Onderhoud van leren oorfauteuils

Hoe is een oorfauteuil opgebouwd?

Het houten onderstel van een oorfauteuil staat meestal op stevig houten of bolpoten. De basis bestaat uit een massief hardhouten frame, waarvoor meestal beuken- of eikenhout wordt gebruikt. Voor de delen die geen dragende functie hebben, wordt in de meeste gevallen zachthout, spaanplaat of multiplex gebruikt. De vier poten maken al deel uit van het frame. Aangezien zij het enige zichtbare element van het corpus zijn, wordt traditioneel veel belang gehecht aan het design ervan. De behaaglijke stoffering van schuim- of veerkern is ontworpen om urenlang belasting te weerstaan, en de zitting is zowel mooi breed als diep. Ook de hoge rugleuning en de comfortabele armleuningen zorgen voor maximaal comfort. Maar bovenal geven de kenmerkende oren een beschermend gevoel van veiligheid en zijn ze perfect voor een dutje.

Fauteuils om jouw voeten hoog te leggen

Veel modellen hebben ook een bijpassend kruk, zodat je jouw voeten omhoog kunt leggen. Andere bieden een bijzonder diepe zitting, vergelijkbaar met een poef, die heerlijk geschikt is om te relaxen.

Oorfauteuils materialen – stof of leer

Deze vraag verdeelt de meningen. Natuurlijk zijn er mensen die van leren fauteuils houden en mensen die ze rigoureus afwijzen. Maar vooral bij een oorfauteuil wordt de aloude smaak aan een nieuwe toets onderworpen. Geen enkel ander meubel straalt immers zoveel tevredenheid uit als een fauteuil van glad leer. En zo een hoes is ook praktisch, want je kunt vlekken gewoon wegvegen met een vochtige doek. En als dat mislukt – dan voegt dat alleen maar toe aan het prachtige patina van jouw fauteuil. Leer verandert echter van kleur in zonlicht. En veel mensen vinden het koud. Gelukkig is er nu genoeg variatie als het gaat om de bekleding van oorfauteuils. Effen, gebloemde, gestreepte en geruite stoffen van synthetische vezels of natuurlijke vezels wedijveren om jouw gunst. Synthetische stoffen worden geacht duurzamer en meer lichtecht te zijn, terwijl natuurlijke vezels het vocht beter onder controle houden. Om van de voordelen van beide soorten te kunnen profiteren, kiezen de fabrikanten daarom meestal voor praktische gemengde weefsels.

De juiste combinatie van oorfauteuils

Het lijkt een contradictie op zich te zijn: een meubelstuk dat zowel individueel is als aanpasbaar.  Maar het is juist deze contradictie die de oorfauteuil verenigt. Als karaktervolle blikvanger domineert hij gemakkelijk elke kamer met zijn gebogen vorm en kenmerkende oren. Maar de diverse designmogelijkheden maken er een veelzijdige teamspeler van.

Maak het je gemakkelijk in de leunstoel

Wil je een gezellige plek helemaal voor jezelf? Om ongestoord te ontspannen? Dan is de oorfauteuil jouw toevluchtsoord. Met zijn hoge rugleuning en karakteristieke oren omhult hij je als in een beschermende cocon. Zo kun je zich laten gaan en genieten van kostbare rust en stilte, zelfs als er andere mensen in de kamer zijn. Maak jouw kleine ontspanningshoek compleet met een kruk voor jouw voeten, een staande lamp om ontspannen te lezen en een klein bijzettafel om jouw boek of koffie op te zetten.

Stijlvolle oorfauteuil

De klassieke oorfauteuil in bruin leer brengt een filmachtig haardgevoel in jouw woonkamer. Het past natuurlijk perfect bij een koloniale stijl, maar is ook een aanvulling op elke andere look. Stoffen bekledingen met bloemmotieven, strepen of ruiten passen uitstekend bij landhuisstijl, shabby chic of een maritieme stijl. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een sober, effen model en dat op elk moment veranderen met behulp van bijpassende accessoires zoals kussens of dekens. Of je kunt jouw inrichtingsstijl opzettelijk onderbreken: je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een felgekleurde oorfauteuil als jouw inrichting voor het overige klassiek is. Vaak ziet zo'n mix van verschillende fauteuils en banken er interessanter en individueler uit dan een uniforme set.

Onderhoud van leren fauteuils

Ondanks zijn elegantie en schoonheid is leer een gevoelig natuurproduct dat ongeveer drie keer per jaar met een speciaal onderhoudsproduct moet worden behandeld. In het algemeen wordt onderscheid gemaakt tussen vijf verschillende soorten leer: glad leder met open poriën, zoals aniline, is van bijzonder hoge kwaliteit, maar is ook zeer gevoelig voor vuil. Semi-aniline leer is minder gevoelig, maar verliest ook iets van zijn comforteigenschappen. Nubuck en suède absorberen snel lichaamswarmte en zijn daarom bijzonder comfortabel. Maar in de loop der jaren krijgen ze een licht vettig patina. Het beklede gladde leer is volledig gecoat en daardoor nauwelijks ademend. De laagste kwaliteit is het zogenaamde PU-leer. Het is niet ademend, biedt geen temperatuur compensatie, komt koud over en scheurt snel.