Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

27 van 1.317 producten gezien

Populaire tuintafels

Tuintafels - een must-have voor het warme seizoen

Zodra de temperaturen in de lente geleidelijk weer stijgen en wij eindelijk afscheid nemen van het koude en grijze weer, begint het tuinseizoen. Om er het beste van te maken, zijn enkele tuinmeubelen onmisbaar. Een mooie tuintafel, waaraan familie en vrienden kunnen ontbijten, 's middags koffie kunnen drinken of 's avonds kunnen barbecueën, is zeker een must-have.

Tuintafels zijn er in vele maten, vormen en materialen. Voordat je tot aanschaf overgaat, moet je dus zeker bedenken welke tuintafel het beste bij jou en je huis past.

Eerst en vooral moet je nadenken over het doel van de tuintafel. Ben je op zoek naar een klein bijzettafeltje waarop je je boek of drankje kunt zetten terwijl je van de zon geniet op je ligstoel? Of ben je op zoek naar een grote tuintafel waar het hele gezin aan kan zitten voor een zomerse barbecue?

In ieder geval is het belangrijk om de juiste maat te kiezen voor de tuintafel. Dit moet van twee factoren afhankelijk worden gemaakt.

Enerzijds hangt het er natuurlijk van af hoeveel ruimte er beschikbaar is. Als je maar een kleine tuin hebt of een tuintafel voor je balkon zoekt, moet je erop letten dat de tafel niet te veel ruimte inneemt. Er moet ook plaats zijn voor een paar bijpassende tuinstoelen zonder dat het te krap wordt. Uittrekbare tuintafels of klaptafels kunnen een praktische oplossing bieden. Wanneer vrienden of familie op bezoek komen en de zitmogelijkheden zijn uitgeput, kunnen ze gemakkelijk worden uitgetrokken of uitgeklapt, zodat er genoeg ruimte is voor iedereen.

Naast de beschikbare ruimte moet bij de keuze van de afmetingen van de tuintafel ook rekening worden gehouden met het aantal mensen dat regelmatig aan tafel zit. In de regel is de benodigde ruimte per persoon ten minste 40 cm diep en 60 cm breed, zodat een tafel voor 4 personen een afmeting van ten minste 120 x 80 cm moet hebben. Als de tuin echter meer ruimte biedt, kan de tafel ook wat groter zijn. Ronde tuintafels zijn bijzonder ruimtebesparend en zijn daarom zeer geschikt voor kleinere tuinen en balkons. Om te weten te komen hoeveel mensen er aan zo'n ronde tuintafel kunnen zitten, gebruik je gewoon de volgende formule: "Diameter in cm" x 3,14 ÷ 60. Maar maak je geen zorgen - meestal wordt het aantal mensen waarvoor een tuintafel ontworpen is, direct vermeld en je hoeft dus niet naar de rekenmachine te grijpen.

De materialen waaruit je kunt kiezen zijn net zo gevarieerd als de grootte en vorm van de tuintafels. De onbetwiste nummer 1 is nog steeds de houten tuintafel. Hoewel ze er goed uitzien, moeten ze - zoals alle houten meubelen - regelmatig worden onderhouden en, indien nodig, tijdens de wintermaanden worden beschermd met een beschermhoesje. Ze zijn meestal ook duurder dan andere tuintafels.

Plastic tuintafels zijn ook wijdverbreid. Deze zijn meestal veel goedkoper en vergen zeer weinig onderhoud, omdat ze heel weerbestendig zijn. Ze zijn echter ook minder stabiel en robuust dan tuintafels van hout of metaal.

Heb je wel eens aan een metalen tuintafel gedacht? Als je een stevige tafel wilt, maar geen zin hebt om hem voortdurend te onderhouden, kun je dit overwegen. Metaal en metaalverbindingen zoals aluminium, ijzer en roestvrij staal zijn uiterst stabiel, resistent en gemakkelijk te reinigen.

Andere materialen waarvan tuintafels vaak worden gemaakt zijn natuursteen, keramiek, glas en polyrattan.  Uiteraard vindt men ook tafels waarbij verschillende materialen zijn verwerkt.

Blader gerust door onze categorien en vind de tuintafel die het beste bij jou en je huis past.

N.B. Zoek je een mooie tuintafel met bijpassende tuinstoelen? Dan kan je beter kijken naar tuinmeubelsets. Hier vind je vaak voordelige aanbiedingen en bovendien kun je er zeker van zijn dat de tuintafel en -stoelen goed bij elkaar passen. Bovendien is een bijpassende parasol een goed idee. Voor meer inspiratie en nuttige tips, bekijk ons magazine artikel over dit onderwerp.