Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 1.749 producten gezien

Populaire tuinmeubelsets

De tuinmeubelset – wonen onder de blote hemel

Rotan lounge met stoelen, bank en tafel op terras

Een chique tuinmeubelset tovert de tuin in een handomdraai om tot een verlenging van de woonruimte onder de blote hemel, zodat niets het volgende tuinseizoen nog in de weg staat. Hoe groot jouw terras ook is, met de juiste tuinmeubels kun je extra woonruimte veroveren.

Waaruit bestaat een tuinmeubelset?

Een tuinmeubelset bestaat meestal uit een tafel, bijpassende stoelen en eventueel een bank. Soms vind je bij jouw tuinmeubelset ook een bijpassende ligstoel, waarop je in de zomer heerlijk kunt ontspannen en van de zon genieten.

Voeg andere elementen zoals een parasol toe aan jouw tuinmeubelset en creëer een allround gezellig woonlandschap onder de blote hemel!

Checklijst voor tuinmeubelsets 

Materiaal: kant-en-klare tuinsets zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder hout, aluminium, rotan en polyrotan. Deze materialen kunnen ook worden gemengd, wat de tuinmeubelset een bijzondere look geeft.

Kleur: ook in de tuin of op het terras moeten de kleuren van de meubels met elkaar harmoniëren. Daarom zijn er op meubelo.nl tuinmeubelsets verkrijgbaar in effen kleuren zoals wit, zwart, grijs, bruin of beige, maar ook met felle kleurelementen in rood, blauw of oranje.

Extra's: Tuinmeubels zijn niet alleen comfortabel en mooi om te zien, ze hebben vaak ook extra functies die het zit- of het gebruik belevenis nog aangenamer maken. Zo zijn er tuinmeubels die in hoogte verstelbaar zijn of waarvan de rugleuning kan worden versteld.

Ontwerp jouw tuin – tuinmeubelsets van verschillende materialen 

De tuinmeubelset van hout:

Hout is een van de meest gebruikte materialen bij de vervaardiging van tuinmeubelsets. Een houten tuinmeubelset benadrukt de nabijheid van de natuur, ziet er tijdloos uit en kan zonder veel moeite worden verfraaid met een paar smaakvolle zitkussens. Bovendien is hout een zeer goed materiaal voor outdoor meubelen, omdat het weerbestendig is en er met de juiste verzorging vele jaren goed uitziet.

De tuinmeubelset van polyrotan en rotan: 

Een tuinmeubelset van polyrotan straalt een Zuidzeegevoel uit en nodigt uit om te dromen van jouw volgende vakantie op de Malediven. Deze tuinmeubelsets zijn altijd voorzien van zeer comfortabele zitkussens en staan garant voor een uniek tuinseizoen. Echt rotan is ook zeer geschikt voor een tuinmeubelset. Het overtuigt door zijn authentieke uitstraling en is een echt natuurproduct. Hij verlangt echter ook intensieve onderhoud en moet bij regenweer bij voorkeur worden afgedekt of regenvrij worden opgeborgen. Een zeer populaire tuinmeubelset is de rotan lounge. Het geeft jouw eigen tuin een heel speciaal vakantiegevoel, zodat je niet meer op vakantie wilt. Met de bijpassende lounge meubels van rotan is het thuis gewoon het mooiste.

De tuinmeubelset van aluminium:

Aluminium is ook een materiaal waaruit veel tuinmeubelsets worden vervaardigd. Tuinmeubels van aluminium zien er heel modern uit en kunnen gemakkelijk worden opgefleurd met kleurrijke kussens. Daarnaast worden tuinmeubelsets van aluminium ook vaak voorzien van houten elementen, wat zorgt voor een prachtige uitstraling. Het materiaal is zeer weerbestendig en kan meestal het hele jaar door worden gebruikt.

De tuinmeubelset van ijzer

IJzeren tuinmeubelsets zijn zeer duurzaam als ze regelmatig worden onderhouden. Ze gaan zeer lang mee en kunnen worden gecombineerd met verschillende kleurconcepten. Voor tuinen die een vleugje nostalgie uitstralen, zijn ijzeren tuinsets bijzonder geschikt, omdat ze vaak dromerige ornamenten hebben en deze inrichtingsstijl het best weerspiegelen.

Een tafel en vier stoelen? De tuinmeubelset en zijn modellen 

Een ronde tuinmeubelset  

In plaats van te kiezen voor de klassieke versie van een rechthoekige tafel met vier of meer stoelen, kun je ook een ronde tuinmeubelset in jouw tuin of op jouw terras zetten. Hier zijn twee tot vier banken rond een ronde tafel geplaatst, waardoor een zeer gezellige zithoek ontstaat.

Een rotan lounge of tuinlounge  

Er zijn ook tuinmeubelsets die de indruk wekken van een lounge. Zeer comfortabele tuinmeubelsets van rotan of polyrotan, versierd met kleurrijke bekleding, creëren een huiselijke sfeer onder de blote hemel en nodigen uit tot een gezellige ronde.

Een tuinmeubelset met bank 

Een tuinmeubelset hoeft niet alleen te bestaan uit een tafel met stoelen. Banken vullen elke tuinmeubelset aan of vervangen losse stoelen. Met of zonder rugleuning is geheel naar smaak. Over het algemeen stralen banken een gezellige flair uit in tegenstelling tot tuinstoelen. Deze banken zijn ook verkrijgbaar in modern design, zodat elke stijl kan worden gerealiseerd met tuinmeubelsets en bijpassende banken.

Voor het beste comfort in de tuin – tuinmeubelsets met extra functies 

Uitschuifbaar:

Als je in de zomer gasten verwacht en met hen op het terras of in de tuin wilt zitten, is een tuinmeubelset met een uitschuifbare tafel een goed idee. Op die manier heb je altijd genoeg ruimte, zelfs als er nog een paar bezoekers komen.

In hoogte verstelbaar:

In hoogte verstelbare tafels en tuinstoelen zijn bijzonder comfortabel, omdat iedereen die erop wil zitten de hoogte van de stoel of zelfs de tafel kan aanpassen aan zijn lengte. Vooral voor senioren zijn tuinmeubelen van dit type aan te bevelen.

Met armleuning:

Tuinstoelen of banken met armleuningen zorgen voor een comfortabele zithouding en zijn goed voor de rug, aangezien de houding positief wordt beïnvloed door de armleuningen.

Verstelbare rugleuning:

Een ander bijkomend kenmerk van een tuinmeubelset dat gemakkelijk is voor de rug, zijn stoelen of ligstoelen met verstelbare rugleuningen. Zo kun je genieten van de milde zomerlucht en met een paar eenvoudige stappen achteroverleunen en ontspannen.

Met wielen:

Tuinmeubelsets met afzonderlijke delen met wieltjes zijn zeer praktisch, omdat de meubelstukken bijzonder gemakkelijk kunnen worden verplaatst en vervoerd. Een investering die de moeite waard is, vooral voor een wat kleiner terras.

Stapelbaar:

Snel op te bergen als het regent en gemakkelijk op te bergen in de winter: stapelbare tuinmeubelsets zijn een welkome oplossing voor elk huishouden. Dankzij hun intelligente design kunnen de tuinstoelen gemakkelijk in elkaar worden gestapeld, zodat ze ruimtebesparend in het tuinhuisje of in de kelder kunnen worden opgeborgen.