Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 10.599 producten gezien

Populaire tuinmeubels

Vind de juiste tuimeubels voor het volgende seizoen

Grijze tuinmeubelen voor terras en tuin

Nu de dagen langer worden en je steeds meer tijd buiten jouw eigen vier muren doorbrengt, is het de moeite waard om de oude tuinmeubels weer uit de kelder te graven en ze op het terras of direct in de tuin te zetten. Maar hoe vaak heb je tuinmeubels van vorig seizoen uitgekozen om er vervolgens achter te komen dat ze de winter niet echt goed hebben doorstaan? Om hetzelfde probleem met jouw nieuwe tuinmeubels te voorkomen, vind je hier de beste materialen voor tuinmeubels en het beste van alles: tuinmeubels van goede kwaliteit kunnen goedkoop kunnen!

De keuze aan tuinmeubels is enorm

Vooral voor starters, maar ook als je jouw tuin of terras een opknapbeurt wilt geven met een paar mooie tuinmeubels, is het de moeite waard deze aankoop zorgvuldig te overwegen. Welke tuinmeubels passen bij jouw behoeftes? Hoe moet het geaard zijn? Zijn houten of metalen tuinmeubels geschikter voor jouw tuin? Welk design past bij jouw smaak? Hoe groot is het balkon waarop jouw nieuwe balkonmeubels komt te staan? Maar maak je geen zorgen, met onze checklist vind je de juiste tuinmeubels voor het juiste budget.

Checklijst voor jouw tuinmeubels 

Het juiste materiaal maakt het verschil – tuinmeubels voor jouw terras 

Als het om tuinmeubels gaat, is de eerste vraag aan welk materiaal je de voorkeur geeft, aangezien het materiaal het design beslissend beïnvloedt. Bovendien bepaalt het materiaal van de tuinmeubels hoe weerbestendig de meubels zijn. Het kan immers af en toe regenen, zelfs in de zomer, zodat de meubels zijn blootgesteld als het terras of het open balkon niet overdekt is. Op meubelo.nl vind je de meest gangbare tuinmaterialen, zoals hout, rotan, metaal, aluminium of kunststof, en een gedetailleerde beschrijving van het onderhoud ervan.

Tuinmeubels – Hout 

Houten tuinmeubels zorgen voor een gezellige en authentieke sfeer. Met een paar gekleurde zitkussens zet je mooie accenten op de natuurlijke tinten van de houten meubels. Houten tuinmeubels zijn ook een slimme en onderhoudsvriendelijke keuze, aangezien ze zeer resistent en stevig gebouwd zijn. Je moet jouw houten meubels echter regelmatig behandelen met houtverduurzamingsmiddelen, zodat je lang van jouw tuinmeubels kunt genieten.

Tuinmeubels – Metaal 

IJzer is een zeer stevig materiaal dat bijzonder mooie tuinmeubels oplevert. Tuin- en terrasmeubels van ijzer vertonen vaak prachtige decoraties die een nostalgische sfeer creëren. Hij is zowel in bont als in grijs verkrijgbaar. Met bijpassende stoffering en zittingen worden ze ook echt comfortabel en individueel versierd. Deze unieke tuinmeubels zijn geschikt voor vele tuinen en terrassen, omdat ze bijzonder onderhoudsvriendelijk zijn en je ze vaak ook 's winters buiten kunt laten staan.

Tuinmeubels – Aluminium 

Aluminium tuinmeubels geven een zeer moderne maar een steriele indruk. Ze zijn praktisch, duurzaam en vaak voorzien van extra's die de zitervaring veel comfortabeler maken dan bijvoorbeeld het geval is bij veel houten tuinmeubels. Aluminium terrasmeubels zijn relatief ongevoelig voor regen, dus ze zijn gemakkelijk te onderhouden en sommige kunnen zelfs in de winter buiten blijven staan. Andere voordelen: aluminium tuinmeubels zijn relatief licht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen of op te bergen zijn op terrassen en in tuinen. Bovendien zijn deze tuinmeubels niet duur, zodat je jouw tuin zelfs met een klein budget kunt verfraaien.

Tuinmeubels – Rotan 

In vele vormen en zeer trendy: tuinmeubels van rotan. Of je nu kiest voor een paar comfortabele fauteuils met ronde rugleuningen, een gezellige rotan lounge of een bank, tuinmeubels van rotan zijn altijd een goede keuze. Het ziet er edel, klassiek en tijdloos uit en wordt op het eerste gezicht geassocieerd met de zomer. Je moet jouw rotan tuinmeubels echter wel beschermen tegen directe regen, want ze drogen erg langzaam. Een afdak of een dekzeil is de beste manier om jouw rotanmeubels te beschermen. Bij lichte vervuiling kunt je de rotanmeubels eenvoudig reinigen met een vochtige doek of, in de zon, met een waterslang.

Tuinmeubels - Kunststof

Het vinden van goedkope en mooie tuinmeubels is niet altijd gemakkelijk. Voor een klein budget raden wij tuinmeubelsets van kunststof aan. Deze zijn goedkoper dan houten meubels en in de set meestal goedkoper dan afzonderlijk. Bovendien kun je de kunststof tuinmeubels meestal buiten laten staan tijdens de winter, aangezien ze zeer weerbestendig zijn. Bovendien zijn tuinmeubels van kunststof gemakkelijk schoon te vegen, wat vooral praktisch is als de meubels vaak door kleine kinderen worden gebruikt.

Outdoor meubels: design ontmoet functie 

Bij het kiezen van de juiste terrasmeubels is het design net zo belangrijk als de kwaliteit van het materiaal en het comfort van de stoffering. Een rustgevende uitstraling steunt immers de ervaring van ontspannen in de avondzon. Of je jouw balkon of terras nu inricht in een natuurlijke, landelijke stijl, een urbaan stijl naar buiten brengt of de voorkeur geeft aan klassieke tuinmeubels, dat is helemaal aan jou. Gebruik onze stijlfilter op meubelo.nl om de outdoor meubels te vinden die bij jouw smaak passen.

Toon jouw stijl ook in de tuin – tuinmeubels in populaire inrichtingsstijlen 

Moderne tuinmeubels:

Voor een tuinmeubelset of een woonlandschap in de moderne inrichtingsstijl op jouw terras of in de tuin kun je het beste tuinmeubels van aluminium kiezen, omdat dit de steriele, ruime uitstraling van moderniteit heel goed benadrukt. Met weerbestendige buitenkussens kun je selectieve accenten leggen die uitnodigen om te blijven liggen.

Vintage-stijl in de betoverende tuin: 

Als je van jouw terras of tuin een oase van nostalgie wilt maken en deze in vintage stijl wilt inrichten, moet je ijzeren tuinmeubels overwegen. Deze meubels zijn vaak gemaakt met ornamenten en gebogen tafel- of stoelpoten, wat perfect past bij deze inrichtingsstijl. Slechts een paar details zijn genoeg om jouw tuin in een sprookjesbos te veranderen.

Een lounge voor jouw tuin:

Met een Zuidzeegevoel: de beste manier om op jouw terras of in de tuin de juiste vakantiesfeer te creëren, is met tuinfauteuils van rotan of polyrotan. Ze doen je onmiddellijk denken aan de Zuidzee en nodigen uit tot ontspanning. Uiteraard heb je hier voldoende ruimte voor nodig, want deze tuinmeubels zijn vaak erg groot. Rotan tuinmeubels zijn er ook in vele variaties, zodat je ook kunt kiezen voor comfortabele woonlandschappen met ligvlaktes.

Extraordinaire tuinmeubels – extra functies voor een optimale zitervaring 

Tegenwoordig kan geen enkel tuinmeubel zonder een paar extra's en aanvullende functies. De meeste meubels op het terras en in de tuin verwennen je met comfortabele extra functies zoals verstelbare rugleuningen of armleuningen. Een ligstoel met aangehecht zonnescherm geeft jou de schaduw die je nodig heeft om te lezen en dankzij een intelligente vouwfunctie kun je jouw tuinstoelen snel en ruimtebesparend opbergen. De volgende keer dat de zon schijnt, kun je in één handomdraai de klapstoel weer tevoorschijn halen, er een kussen opleggen en genieten van de zonnestralen in het groen.

Verstelbaar

Veel tuinmeubels kunnen naar wens worden versteld. Deze functie heeft betrekking op ofwel de hoogte van het tafelblad, of de zitting of de ligvlakte van stoelen en loungers, of de positie van de rugleuning en de armleuningen of de hoofdsteun. Let bij het kopen op deze kleine extra's, want ze kunnen een enorme invloed hebben op jouw welzijn.

Opvouwbaar

Tuinmeubels die je indien het nodig is kunt opklappen en aan de kant kunt zetten, zijn erg praktisch, vooral als je weinig ruimte hebt op jouw terras. Bovendien kun je opvouwbare stoelen bij de hand houden voor het geval je meer gasten dan gewoon aan jouw tuintafel moet laten plaatsnemen. En maak je geen zorgen: de nieuwe klapstoelen zijn niet langer onaangename noodkrukken. In vergelijking met gewone tuinstoelen verliezen ze niet aan comfort noch aan uitstraling.