Lowboards

Lowboards houden de tv-ruimte opgeruimd

Wit lowboard met houten blad

Er is bijna geen woonkamer zonder lowboard. De lage ladekasten zijn gewoon het perfecte meubel voor de gezellige tv-ruimte van jouw woonkamer. Bovenal zijn lowboards ruimtebesparende alternatieven voor de grote wanden in de woonkamer waarin anders vaak televisies, ontvangers en spelconsoles zijn ingebouwd. Bovendien bieden lowboards met hun vele lades en deuren voldoende opbergruimte voor al jouw spullen die in de woonkamer moeten worden opgeborgen.

Lowboards correct inrichten

Materialen voor mooie lowboards

Correct geplaatst: hangende en staande lowboards

Opbergruimte dankzij laden, legplanken en deuren

Lowboard in de juiste stijl vinden

Lowboards correct inrichten

Natuurlijk zal jouw lowboard zich aanpassen aan jouw eigen behoeften. Met een paar tips en trucs kun je nog meer uit jouw lowboard halen.

Waarschijnlijk de meest populaire plaats voor een lowboard is de woonkamer, of beter gezegd de tv-hoek. Op het lowboard vindt de tv zijn perfecte positie, zodat je comfortabel vanaf de bank naar het scherm kunt kijken zonder dat het te hoog of te laag is. Dit is ook de reden voor de maximale hoogte van lowboards van slechts 80 cm. Als je de tv liever aan de muur monteert, moet je hem niet te hoog boven het lowboard installeren. Zo creëer je een visueel evenwicht tussen het lowboard en de tv en kun je comfortabel vanaf de bank films en series kijken. Dankzij de talrijke laden, vakken en deurtjes kun je alle techniek in het lowboard gemakkelijk verbergen en zal niemand de kabelwarboel zien.

Vooral als je vrij lage plafonds hebt, is een lowboard een geweldige manier om hoogte aan de kamer toe te voegen. De lage planken strekken jouw muren optisch uit. Plaats ze direct boven de plint of zet ze op hun eigen poten. Hoe meer je kunt zien van de muur erachter, hoe beter.

Tip: Lowboards passen ook in een kleine gang. Als je opbergruimte nodig hebt voor schoenen, hoeden, paraplu's en dergelijke, is een lowboard een prima oplossing. Er is genoeg ruimte in de afzonderlijke vakken en het is netter dan een zit kist. Bovendien kun je het plankgedeelte mooi versieren of een massieve lowboard gebruiken en er een gezellige zithoek met kussens van maken. Schoenen aantrekken is veel makkelijker op die manier.

Materialen voor mooie lowboards

Lowboards en lage ladekasten van massief hout en deels van houtfineer zijn echte klassiekers voor de woonkamer. Het natuurlijke materiaal straalt een bijzonder gezellige sfeer uit en nodigt uit tot ontspannen. Lowboards van hout zijn ook verkrijgbaar in een grote verscheidenheid van stijlen, kleuren en oppervlakken. Je kunt kiezen tussen exotische tropische houtsoorten zoals sheesham lowboards of inlandse houtsoorten zoals beuk of grenen.

Voor een moderne woonstijl kies je een lowboard van kunststof. Deze lowboards hebben vaak een glanzend oppervlak en zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren en stijlen. Dit maakt ze bijzonder flexibel en aanpasbaar aan vele inrichtingsstijlen. Lowboards van kunststof zijn ook bijzonder gemakkelijk schoon te maken, ze kunnen gewoon met een schoonmaakmiddel en een doek worden afgeveegd. Alleen met krassen moet je voorzichtig zijn, want in tegenstelling tot houten meubelen kun je gelakte lowboards of lowboards van kunststof niet schuren, zodat krassen levenslang blijven zitten.

Correct geplaatst: hangende en staande lowboards

Perfect voor elk huis: Lowboards zijn niet alleen staand, maar ook hangend verkrijgbaar. Op die manier past hij zich perfect aan jouw omstandigheden aan. Als je bijvoorbeeld een zeer brede plint hebt, is het vaak gemakkelijker om de lowboard aan de muur te bevestigen dan hem voor de plint te plaatsen. Als je het lowboard zwevend aan de muur wilt bevestigen, zorg er dan voor dat jouw muur stabiel genoeg is en dat je geschikte schroeven en pluggen gebruikt.

Opbergruimte dankzij lades, planken en deuren

We weten het allemaal, in de woonkamer en vooral in de tv-ruimte hoopt zich veel op. Van de ontvangers, spelconsoles, afstandsbedieningen of zelfs het TV-snack - er is heel wat om op te bergen. Lowboards zijn perfect voor een opgeruimde woonkamer door hun talrijke lades, deuren en vakken. Er zijn lowboards met alleen laden, lowboards met deuren of open lowboards met afzonderlijke laden. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze passen zich perfect aan jouw wensen aan en bergen alles op wat anders overal rondslingert. Veel lowboards worden ook geleverd met hun eigen kabelbeheersysteem. Sommige hebben kabelgeleiders op de planken om de kabels van de TV naar het stopcontact te leiden. Sommige lowboards hebben naast de gesloten vakken ook glazen deuren. Daarachter kun je mooie woonaccessoires of glazen in een mooi licht zetten. Lowboards met LED-verlichting zijn bijzonder populair. Het indirecte licht in het lowboard geeft jouw woonkamer een gezellige sfeer. Veel LED-strips in meubelen zijn ook kleur regelbaar en dimbaar, zodat je het licht kunt kiezen volgens de gewenste sfeer.

Vind een lowboard in de juiste stijl

Als populair meubelstuk zijn lowboards natuurlijk verkrijgbaar in talrijke woonstijlen, zodat ze in elk huis hun plaats kunnen vinden.

Lowboard in Scandinavisch stijl

Scandinavische lowboards worden beschouwd als een klassieker en zijn een echte favoriet. Lowboards in de Scandi stijl overtuigen door hun minimalistische uitstraling. Zij worden gewoonlijk vervaardigd in lichte kleuren zoals wit, grijs of zelfs in houttinten. Bovendien overtuigen ze door hun zuivere lijnen, zonder tierelantijnen of decoratieve details. Veel Scandinavische lowboards staan op kleine houten pootjes, die het minimalistische ontwerp onderstrepen.

Lowboards in landhuisstijl

Natuurlijk zijn er ook lowboards in landhuisstijl. Deze mooie lowboards vormen een mooi contrast met de technische apparaten zoals de TV of spelconsoles. Vaak zijn ze gemaakt van hout en hebben ze ook de natuurlijke hout-look. Ze zijn wit gebeitst of slechts licht geolied en geven jouw woonkamer een gezellige sfeer.

Moderne lowboards

Welke stijl natuurlijk niet mag ontbreken, is de moderne woonstijl. Wat past er immers beter bij de tv-ruimte dan een modern lowboard met hoogglanzende fronten of LED-verlichting. Er zijn hier talrijke variaties te vinden die zeker bij jouw design smaak zullen passen.

Naar boven