Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!
28 van 897 producten gezien

Populaire kindermeubels

Kindermeubels voor de kinderkamer

Kleurrijke kinderkamer set bestaande uit kledingkast, bureau, bed en commode

Kinderkamer - mooi en veilig door de kinderjaren

Het is gemakkelijk het overzicht te verliezen over het aanbod van kindermeubels. Of het nu gaat om een piratenschip, een prinsessenkamer of een coole en stijlvol inrichting, de keuze aan meubels voor de kinderkamer is groot en varieert van multifunctionele luiertafels tot kinderbedden die meegroeien met het kind en in hoogte verstelbare tafels.

De perfecte kinderkamer voor elke leeftijd

Inrichting van de babykamer

Inrichting van de kinderkamer die past bij de leeftijd

Van de kinderkamer naar de jeugdkamer

De perfecte kinderkamer voor elke leeftijd

Afhankelijk van de leeftijd moeten de meubels voor de kinderkamer aan de meest uiteenlopende eisen en wensen voldoen. Er bestaat niet zoiets als het inrichten van een babykamer, een kinderkamer of een jeugdkamer. Ze moeten immers veel doorstaan in de loop van de tijd. Niet alleen praktisch, van hoge kwaliteit, mooi en onverwoestbaar moeten ze zijn - het beste is dat ze meegroeien met de kinderen.

Inrichting van de babykamer

Vooral in de eerste jaren moeten de meubels in de babykamer zo praktisch en functioneel mogelijk zijn. Maar het moet ook voldoende opbergruimte bieden, want er moeten tenslotte veel luiers en kruippakjes worden opgeborgen. Vooral commodes voor de babykamer zijn echte must-haves. Maar het bijpassende baby bed hoort ook bij de uitrusting. Als je een complete babykamer wilt inrichten, dan zijn complete babykamersets geschikt. Zo profiteer je van een collectie meubels in dezelfde look en heb je alles van het babybedje, de commode en vaak zelfs een kleine kledingkast voor de babykamer.

Maar nog belangrijker, zorg ervoor dat de meubels volkomen veilig zijnvoor jouw baby. Of je kind nu nog een baby is of al naar school gaat, het risico op letsel ligt overal op de loer. Alles wordt uitgeprobeerd en aangeraakt. Het is niet ongewoon dat bedden of kasten in een speeltuin worden veranderd. Daarom mogen meubels geen scherpe randen, glibberige oppervlakken of zware lades hebben. De eerste remedie is textiel, zoals grote kussens en zachte tapijten, die het risico op verwondingen minimaliseren.

Inrichting van de kinderkamer die past bij de leeftijd

Naarmate de kinderen ouder worden, vervult de kinderkamer drie essentiële functies. Het is de plaats om te slapen, te spelen en te leren. Maar tussen speelgoed en schoolwerk is het niet altijd gemakkelijk om orde te scheppen. Felgekleurde planken, kasten of opbergdozen bieden hiervoor een goede oplossing. Het is belangrijk dat alles steeds op ooghoogte en binnen handbereik van de kinderen is. Een goed gestructureerde kinderkamerkast helpt ook om orde te scheppen. De kinderen brengen immers veel tijd door in de kinderkamer en moeten zich er helemaal op hun gemak voelen. In het knusse kinderbed vinden ze 's nachts tijd om te dromen. Overdag biedt de kinderstoel ruimte om te ontspannen. Een goede verlichting draagt daar ook toe bij. Want grappige kinderlampen zien er niet alleen mooi uit, maar motiveren en bevorderen ook de concentratie van jouw kind bij het knutselen, schilderen of het onbeminde huiswerk, dat ze aan het kinderbureau maken.

Van de kinderkamer naar de jeugdkamer

Maar op een gegeven moment groeit het eigen kroost uit de teddybeerleeftijd en wordt langzaam volwassen. Voor de jongsten is het tijd om eindelijk afscheid te nemen van het berenbehang en de oude kinderkamermeubels. De knuffelbeesten worden geleidelijk uit de kamer verbannen en vervangen door ontelbare posters van beroemde sterren en sterretjes.

Bij de inrichting van een jeugdkamer spelen uiterlijk en functionaliteit voor adolescenten een bijzonder belangrijke rol. Zij hebben nu immers hun eigen stijl en voorkeuren ontwikkeld en willen die met hun kamerinrichting tot uitdrukking brengen. Bovendien moeten de meubels de vrienden voldoende ruimte bieden om te zitten en te slapen. Een slaapbank is dan ook erg populair voor de jeugdkamer. Natuurlijk horen de basics zoals jeugdbureau, jeugdbed en ook kasten voor de jeugdkamer er ook bij.