Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Bureaus

28 van 940 producten gezien

Populaire bureaus

Bureaus - functionele allrounders voor kantoor en home office

Modern bureau met ladeblok en ergonomische bureaukruk

Wanneer je op zoek bent naar een nieuw bureau voor jouw kantoor, vind je talloze varianten die elkaar steeds overtreffen in functionaliteit en uiterlijk. Om het overzicht te bewaren, hebben wij alle noodzakelijke informatie over de aankoop van een nieuw bureau samengevat.

De grote ruimtevraag: waar moet jouw bureau staan?

Bureaus in jouw woonstijl

Hout, aluminium, kunststof: het juiste materiaal voor jouw bureau

Bureaus die met je meegroeien en in hoogte verstelbaar zijn

Kabelmanagement voor jouw bureau

Waar moet je op letten bij de aankoop van een bureau? 

Een belangrijke vraag bij het kiezen van de beste bureaus is: hoeveel tijd besteed je eigenlijk thuis aan jouw bureau? Als je gedeeltelijk vanuit het home office werkt, heb je een bureau nodig dat even comfortabel is als het bureau dat je op kantoor gebruikt. Als je het bureau echter alleen in jouw vrije tijd gebruikt, kun je wat werkcomfort betreft wat inleveren en in plaats daarvan bureaus kiezen die optimaal bij jouw woninginrichting passen. In dit geval kan een klein hoekbureau zelfs voldoende zijn om een stukje ongebruikte ruimte in het appartement op te vullen.

Afgestemd op de kamers 

Een smal bureau past goed in kleine kamers of in een hoek van de woonkamer. Met deze kleine bureaus heb je in een handomdraai een werkplek ingericht in een ongebruikte nis, waar je naar behoefte papierwerk kunt doen. De locatie is over het algemeen een ander belangrijk criterium. Als je veel ruimte hebt in de werkkamers, kun je kiezen voor grote tafels of combinaties. Werkplekken met meerdere tafels zijn erg populair. Haaks op jouw bureau geplaatst, kun je jouw computer, printer en telefoonsysteem gemakkelijk bereiken vanuit jouw bureaustoel. Als het kantoor klein is en de ruimte beperkt, zijn hoekbureaus en compacte bureaus met ladeblokken, lades en bureau verhoger ideaal. Deze bureaus maken uitstekend gebruik van de beschikbare ruimte en bieden een complete kantoorwerkplek in een kleine ruimte. Als je veel computerwerk doet, moet je de werkplek zo plaatsen dat er van één kant daglicht op valt. Er moet ook een gemakkelijke toegang zijn tot stopcontacten en telefoon- en internetverbindingen. Je kunt deze punten controleren door de bureauruimte van tevoren op te meten.

Opmerking: De meeste bureaus hebben een standaard werkblad met een oppervlakte van 160 x 80 cm.

Simpele meubels - groot effect 

Bureaus zijn er in ontelbare variaties en stijlen. Afhankelijk van het design kun je er jouw eigen sfeer in de kamer mee creëren. In kinderkamers, woonkamers en kantoren stralen deze bureaus een beetje persoonlijkheid uit. Daarom is het belangrijk dat je vóór de aankoop nadenkt over welke designs en stijlen je mooi vindt en of ze bij de rest van de inrichting passen. Op elkaar afgestemde bureaus en kasten brengen rust in de kamer en creëren een evenwichtige werkomgeving. Een mix van stijlen kan daarentegen zeer stimulerend en verlevendig werken. Creatief op elkaar afgestemde bureaus en kantoormeubels zijn daarom zeer geschikt voor een moderne werkomgeving, voor de artistieke sector of voor designers. Ontvangstruimten, vergaderzalen of ruimten op directieniveau hebben daarentegen baat bij duidelijk afgebakende meubelstijlen. Moderne en klassieke designs zijn hier erg populair.

Sober design voor jouw bureau 

Als je van sober en minimalistisch houdt, kun je moderne tafels neerzetten. Hun structuur is uiterst puristisch, omdat zij geen versieringen of overbodig materiaal bevatten en alleen bestaan uit een tafelblad en poten. Hun lineaire vormen passen perfect in een moderne woonsfeer met blank metaal, heldere zwarte, witte en grijze tinten en individuele, slim geplaatste designmeubels om de sfeer los te werken.

Scandinavische bureaus

Wie liever wat meer warmte heeft, kiest voor bureaus in Scandinavische stijl. Deze bureaus zijn ook gebaseerd op lineaire vormen en een functioneel design, maar zijn vaak gemaakt van hout. Dit levendige materiaal brengt extra warmte en leven in de kamer.

Werken in landelijke stijl

Als je de voorkeur geeft aan iets rustieker, dan is de landelijke of koloniale stijl de juiste keuze voor je. Deze tafels zijn meestal gemaakt van massief hout of gedeeltelijk van massieve onderdelen en zorgen voor een natuurlijke flair en veel gezelligheid. Ook hier beslist je of rechtlijnige meubelen of fijn gebogen designs beter in jouw kamers passen.

Net zo mooi als unieke stukken - bureaus met karakter 

Vintage bureaus zijn een bijzonder interessante variëteit. Deze bureaus hebben een extra used look en zien er dus uit als tweedehands meubels. Oude houten planken, antieke kasten of geschuurde meubelstukken van rond de eeuwwisseling vormen een doeltreffend contrast met de moderne kantoorinrichting en fungeren als geraffineerde blikvanger.

Klassieke kantoormeubels

Naast al deze variaties zijn er natuurlijk ook klassieke versies met een tijdloos design. Zij zijn bijzonder veelzijdige combinatiepartners en kunnen uitstekend samengaan met de meest verschillende inrichtingsstijlen. Veel tafels zijn gebaseerd op ontwerpen van bekende designers. Deze meubelstukken worden al tientallen jaren met succes op de markt gebracht. In ons tijdschriftartikel "Inrichting van het home office" kun je lezen hoe je jouw home office stijlvol kunt inrichten.

Afwerking en materiaalkwaliteit - bureaus onder de loep 

Goede bureaus worden gekenmerkt door een lange levensduur en praktische extra's. Ees goede afwerking met stevig gelijmde en/of geschroefde onderdelen garandeert stabiliteit en stevigheid. De bladen van de bureaus zijn meestal gemaakt van robuuste materialen zoals gecoate vezelplaat, massief hout, glas of kunststof. Ze zijn ongevoelig voor krassen en zeer gemakkelijk schoon te maken. Afhankelijk van het model bestaat het onderstel uit twee of vier tafelpoten of een sledeframe. Tafels met massieve rug en zijkanten zijn ook ruim verkrijgbaar. Welke variant je kiest, is aan jou. De modellen van de filigraan slee zijn bijzonder actueel en modern. Tafels met een massieve zijkant en een enkele metalen tafelpoot op de andere hoek zien er licht en elegant uit. Solide producten daarentegen zijn betrouwbaar en stabiel. Zij maken vaak indruk door hun bijzonder hoog draagvermogen. Deze zijn vooral praktisch als je er zware apparatuur op wilt plaatsen, zoals printers, faxapparaten of fotokopieerapparaten. Tafels met wieltjes hebben het voordeel dat je ze gemakkelijk kunt verplaatsen, zelfs wanneer ze volledig beladen zijn.

Hoogwaardige afwerking en geselecteerde materialen zijn belangrijk voor alle bureaus. Voor bureaus van echt hout moeten grondstoffen worden gebruikt die afkomstig zijn van duurzame teelt. Dit geldt ook voor tropische houtsoorten. Bovendien is het gebruik van niet-giftige, emissiearme verven en vernissen belangrijk.

Kwaliteit is van belang 

Hoogwaardige materialen en een perfecte afwerking zijn slechts twee van de vele criteria voor een bureau van hoge kwaliteit. Dat aan de noodzakelijke veiligheidscriteria wordt voldaan volgens verschillende DIN-normen is voor de in Duitsland verkochte bureaus een vanzelfsprekendheid. Net zo belangrijk als deze criteria is natuurlijk het individuele comfort dat je wenst te genieten wanneer je aan jouw bureau werkt. Je brengt immers vaak meerdere uren achtereen op deze werkplek door. Zorg er daarom voor dat je aan het bureau kunt werken in een houding die gemakkelijk is voor jouw rug. Als je alle belangrijke gebruiksvoorwerpen en documenten binnen handbereik kunt opbergen, draagt dat ook bij tot jouw individuele gevoel van kwaliteit. De verschillende kwaliteitsniveaus kunnen niet over de gehele linie worden beoordeeld vanwege de grote verscheidenheid aan materialen. Testrapporten in tijdschriften en van gebruikers op internetportalen kunnen je een indicatie geven van de kwaliteit van jouw nieuwe bureau. De prijs kan ook een aanwijzing zijn voor de kwaliteit.

Meegroeiende bureaus voor perfecte ergonomie 

Bureaus op kantoor zijn werkplekken waar je vele uren per week doorbrengt. Zelfs kinderbureaus of een secretaire voor persoonlijke documenten thuis worden regelmatig gebruikt. Daarom is het belangrijk dat je zich aan zo een tafel op jouw gemak voelt. Meet vóór de aankoop de minimumafmetingen van het werkblad op, zodat je er comfortabel aan kunt werken. Je moet ook rekening houden met de hoogte van de tafel en de ruimte voor jouw benen.

Een bureau dat met het kind meegroeit is bijzonder geschikt. Hij kan in verschillende fasen in hoogte worden versteld en aan de lengte van het kind worden aangepast.

Houd ook rekening met de manier waarop je jouw werkplek organiseert, zodat je gemakkelijker het ideale bureau kunt vinden: heb je veel gereedschap nodig voor jouw werk, zoals kantoorbenodigdheden, pennen, enveloppen? Dan is een bureau met lades en vakken of extra ladeblokken en dozen ideaal. Hier is het makkelijk voor je om dingen overzichtelijk te organiseren.

Kabelmanagement in home office

Zelfs in de privé studeerkamer is niets vervelender dan een chaotische kabelwarboel. En passant kan iedereen in een kabel verstrikt raken, apparatuur loskoppelen en zelfs beschadigen. Dit gevaar is nog groter als jouw kinderen je bezoeken in de studeerkamer of als je huisdieren hebt. Moderne bureaus hebben daarom geleiderails waarin kabels verticaal en horizontaal worden geleid. Goed kabelmanagement is nog belangrijker als je kiest voor een in hoogte verstelbaar bureau.