Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Hoekbureaus

28 van 88 producten gezien

Populaire hoekbureaus

Hoekbureaus voor jouw home office of kantoor

Hoekbureau met houten tafelblad en witte tafelpoten

In het home office of op kantoor - hoekbureaus vinden hun plaats op vele plaatsen. Tegelijkertijd zijn hoekbureaus niet altijd reusachtige meubelstukken met talrijke lades en tafelpoten. Tegenwoordig zijn hoekbureaus flexibele bureauoplossingen die populair zijn als echte allrounders.

De voordelen van hoekbureaus

Hoekbureaus correct plaatsen

Het juiste materiaal voor het L-vormige bureau

Hoekbureaus met extra functies

De voordelen van hoekbureaus 

Waarschijnlijk het grootste voordeel van hoekbureaus is het grote werkoppervlakte. Een hoekbureau heeft gemiddeld twee keer zoveel werkoppervlakte als een gewoon bureau. Dit zorgt ervoor dat je jouw werkbenodigdheden perfect kunt uitspreiden op het bureaublad en veel vrije ruimte hebt om aan documenten te werken. Door zijn slimme ontwerp neemt een hoekbureau ondanks de grote werkoppervlakte weinig ruimte in beslag. Dit komt omdat hoekbureaus meestal in elke hoek van de kamer passen en zo zelfs zogenaamd dode hoeken op een zinvolle manier kunnen opvullen. Om de grote tafelbladen optimaal te benutten, zijn er diverse opbergmogelijkheden die een hoekbureau aanvullen, zodat je de ruimte hebt die je nodig hebt voor dossiers, kantoorbenodigdheden en meer.

Hoekbureaus correct plaatsen 

Het L-vormige bureau past in zowat elke hoek van de kamer en kan dus zogenaamd dode hoeken optimaal opvullen. Maar als je geen raam aan de muur hebt, kan in een hoekje kijken een beetje ontnuchterend zijn. In dat geval kun je het hoekbureau ook met slechts één kant tegen de muur plaatsen en de andere kant openen. Op deze manier kun je jouw eigen kleine kantoor nis creëren met alleen een hoekbureau.

Bovendien kan een hoekbureau goed worden gecombineerd met een tweede hoekbureau. Zo kun je jouw collega op kantoor of jouw partner in het home office aankijken terwijl je praat en kijkt niemand alleen maar naar een muur.

Voordat je jouw nieuwe hoekbureau koopt, moet je bedenken hoe je het liefst aan jouw bureau zit. Als je een lange kant wilt hebben om rechtop te zitten en een ander werkblad dat haaks op je staat, is een hoekbureau dat uit twee bureaubladen bestaat geschikt. Als je daarentegen in het midden van het bureau wilt zitten, adviseren wij een bureau met een doorlopende, afgeronde binnenzijde. Zo kun je ook in het midden dicht bij het bureau zitten zonder dat je voor een lege rand hoeft te zitten.

Wanneer je jouw nieuwe hoekbureau opstelt, zorg er dan voor dat je links en rechts nog voldoende vrije ruimte hebt. Omdat je vaak de bureaulamp, het archiefsysteem of de prullenmand onder het bureau vergeet. Al deze noodzakelijke dingen moeten ook hun plaats hebben op, rond en onder het hoekbureau.

Het juiste materiaal voor het bureau in L-vorm 

Hoekbureaus zijn bijzonder belastbaar. Dit is enerzijds te danken aan hun structuur en de vele tafelpoten, en anderzijds aan het hoogwaardige materiaal dat vaak voor hoekbureaus wordt gebruikt. Hoekbureaus van massief hout zijn echte blikvangers. Zij geven het kantoor een heel bijzondere, bijna elegante sfeer, omdat zij doen denken aan werkkamers uit vervlogen tijden. Maar omdat niet iedereen houdt van de uitstraling van echt hout, zijn er ook tal van bureaus met kunststof tafelbladen en metalen poten. Er is dus voor elke smaak iets erbij.

Op het gebied van kunststof zijn er bijna geen grenzen wat kleuren betreft. Witte hoekbureaus zijn momenteel populair. De neutrale kleur is namelijk ideaal om te combineren met andere meubels en woonaccessoires. In tegenstelling tot het vooroordeel dat witte meubelen snel vuil worden, kunnen de oppervlaktes van het hoekbureau in wit snel en gemakkelijk worden schoongemaakt.

Hoekbureaus met extra functies 

Om een bureau echt praktisch te maken, kan het worden uitgebreid met een aantal extra functies. Om het lange zitten achter de computer of de dossiers wat losser te maken, zijn er in hoogte verstelbare hoekbureaus. Met deze modellen kun je het werkblad gemakkelijk optillen en staand verder werken. Dit wordt ten zeerste aanbevolen om een sterke en gezonde rug te behouden.

Om al jouw documenten, pennen, opladers en dergelijk te kunnen opbergen, is het zinvol een hoekbureau met lades te kiezen. Op die manier creëer je voldoende opbergruimte om altijd alles geordend te kunnen opbergen. De meesten van ons kunnen zich immers het best concentreren aan een opgeruimd bureau. Als losse lades niet genoeg zijn, kun je ook kiezen voor een hoekbureau met container. De kleine container, die meestal apart kan worden geplaatst, kan eenvoudig onder of naast het bureau worden geschoven en biedt tot 4 lades opbergruimte. Zo kun je nog meer kantoorbenodigdheden binnen handbereik op jouw werkplek opbergen.