Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Wastafelmeubels

28 van 45 producten gezien

Populaire wastafelmeubels

Wastafelonderkasten voor orde en opbergruimte in de badkamer

Witte wastafelonderkast

Als je op zoek bent naar meer opbergruimte in de badkamer, is de ruimte onder jouw wastafel een goede keuze. Je kunt er jouw haardroger, handdoeken en dergelijke in opbergen, zodat je ruimte bespaart en je ze binnen handbereik hebt. Hoe klein je badkamer ook is, er is altijd ruimte onder de wastafel. Bovendien ziet jouw badkamer er veel opgeruimder uit als een klein kastje jouw wastafel omlijst en de afvoerbuis verbergt.

Feiten over jouw wastafelonderkast

Voordelen van de wastafelonderkast

Waar moet je op letten bij het kopen?

Het geschikte materiaal voor wastafelonderkasten

Scandinavisch, landhuis of modern? De stijlen van de wastafelonderkast

Feiten over jouw wastafelonderkast

Wastafelonderkasten worden, zoals de naam al zegt, onder de wastafel geplaatst. Om ervoor te zorgen dat de kast perfect onder de wastafel past, hebben ze op de bovenste plank een uitsparing voor de sifon. Als je dan de wastafelonderkast onder jouw wastafel schuift, is de afvoerpijp in het kastje verdwenen.

Bovendien hebben wastafelkasten vaak geen achterwand. Dit betekent dat ze direct tegen de muur kunnen worden geplaatst en dat eventuele leidingen verborgen worden door de wastafelonderkast.  

Wastafelonderkasten zijn geschikt voor badkamers waarin reeds een wastafel is ingebouwd. Indien dit niet het geval is, wordt een wastafelset met een opzetwastafel aanbevolen.

Voordelen van de wastafelonderkast

De ruimte onder de wastafel wordt in veel badkamers vaak verwaarloosd en niet gebruikt. Een wastafelonderkast past zich perfect aan de omstandigheden aan en bied je veel opbergruimte onder jouw wastafel. Zo zijn Handdoeken, hygiëneartikelen en nog veel meer direct bij de hand.

Laden, deuren, schuifladen - wastafelonderkasten zijn zeer flexibel van opzet en bieden voor elk gebruik het geschikte organisatiesysteem. Met kleine mandjes en doosjes kun je de lades nog netter houden.

Veel wastafelonderkasten hebben een gemiddelde grootte, zodat ze onder veel wastafels passen. Dit betekent dat je, zelfs in huurappartementen, jouw wastafelonderkast vaak gewoon kunt meenemen naar het volgende appartement.

Omdat wastafelonderkasten vaak op eigen poten staan in plaats van aan de wand te worden bevestigd, kunnen ze gemakkelijk worden vervangen. Dus als je een nieuwe look voor jouw badkamer wilt, vervang je gewoon de wastafelonderkast.

Waar moet je op letten bij het kopen?

Voordat je een nieuwe wastafelonderkast koopt, moet ja afmeten hoeveel ruimte je onder jouw wastafel hebt. Dan kun je de juiste diepte voor jouw badkamermeubel kiezen. Om voor elke badkamer de juiste wastafelonderkast te vinden, zijn er al zeer smalle kasten met een diepte van 10 tot 20 cm. Deze zijn bijzonder geschikt voor een kleiner gastentoilet. Naast de grootte van de wastafelonderkast is ook de opstelingsoptie een belangrijke beslissing. Zo kun je kiezen tussen een hangend wastafelonderkast of een staand wastafelonderkast. Beide hebben hun voordelen, je moet ze overeenkomend aanpassen aan jouw badkamer. De vloer vegen is veel gemakkelijker als je voor een hangende optie kiest. Met een staand wastafelonderkast ben je daarentegen flexibeler en kun je het model eenvoudig opzijschuiven of snel vervangen.

Je kunt ook het aantal lades kiezen. Er zijn wastafelonderkasten met 3 lades, maar ook modellen met slechts één lade. Afhankelijk van hoeveel ruimte je onder de wastafel hebt en hoeveel opbergruimte je nodig hebt, kun je jouw nieuwe wastafelonderkast kiezen.  

Het geschikte materiaal voor wastafelonderkasten

Zoals bij alle badkamermeubels is de keuze van het juiste materiaal van belang. Deze moet vochtbestendig zijn en bij voorkeur gemakkelijk schoon te maken. Hout is een populair materiaal, maar het moet altijd behandeld worden zodat het bestand is tegen de hoge vochtigheid in de badkamer. Maar maak je geen zorgen, onze selectie van houten wastafelonderkasten zijn allemaal ontworpen voor de badkamer en zullen dus goed bestendig zijn tegen elke douche sessie. Een betaalbaarder en verzorgingsarm alternatief is een wastafelonderkast van kunststof. Deze modellen zijn verkrijgbaar in talrijke kleuren, houtreplica's, en matte of hoogglanzende fronten. Je kunt meubelen van kunststof meestal gewoon met een vochtige doek afvegen en ze met gewone huishoudelijke schoonmaakmiddelen reinigen.

Scandinavisch, landhuis of modern? De stijlen van de wastafelonderkast

De wastafelonderkast is een centraal element in jouw badkamer. Direct onder de wastafel is het een blikvanger en bergruimte in één. Je kunt dit model vaak eenvoudig vervangen en zo steeds nieuwe inrichtingsstijlen in jouw badkamer uitproberen.

Het is ook aan jou of je jouw wastafelonderkast wilt laten aansluiten bij de stijl van de wastafel en de rest van de badkamer, of dat je bewust kiest voor een andere stijl. Een bijzonder moderne badkamer kan bijvoorbeeld gezelliger worden gemaakt met een rustieke houten wastafelonderkast. Als je nog twijfelt, blader dan door het ruime assortiment wastafelmeubelen en ontdek Scandinavische badkamermeubelen, moderne wastafelmeubelen en uitnodigende, landelijk geïnspireerde stijlen.

Heb je het perfecte wastafelmeubel al gevonden en bent je nu op zoek naar een bijpassende spiegel? Bekijk onze ruime selectie en vind vandaag nog je droomspiegel.