Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Comfortabel ontspannen in de outdoor-ruimte

Hangmat of Hollywood schommel? Wat past beter bij je outdoor-ruimte? Hier zijn onze tips voor tuin, balkon, patio & volkstuin.

Comfortabel diverse tuinmeubels

1001 zitmogelijkheden voor jouw tuin

Hollywood schommel met witte kussens en dak
Houten tuinbank
Houten tuinlounge met grijze kussens

Je hebt een tuin - gefeliciteerd! Wat ontspanning betreft, staan zo een beetje alle deuren voor je open. De standaard: een eethoek met een tuintafel en tuinstoelen bij het huis op het terras. Tip: kies voor stapelbare tuinstoelen als je vaak bezoek hebt of als er in de schuur niet veel plaats is om jouw meubels tijdens de winter op te bergen.

Een tuin wint het echter pas echt wanneer je de eetruimte uitbreidt met chill-mogelijkheden. Zelfs in kleine tuinen is er plaats voor een tuinbank of een ligstoelStaan er bomen op jouw terrein? Geweldig, neem een hangmat! Alternatief in een nieuwbouwwijk: een hangmat met een frame.

Wie het geluk heeft een grote tuin te hebben, kan met een verscheidenheid aan zitgelegenheden zijn privé stukje groen net dat beetje extra ontspanning geven. Wat dacht je van een Hollywood schommel voor romantische uurtjes in de avond? Een loungeset voor een drankje met vrienden? Ligstoelen voor overdag en een gezellige eethoek voor alledag? Tip: Plaats de zitmogelijkheden ver uit elkaar. Op die manier krijg je vanuit elke stoel een nieuw zicht op je tuin.

Geweldige Hollywood schommel

Loungen op het terras

Houten Hollywood schommel met frame
Metalen lounge meubels met grijze kussens
Blauwe outdoor-zitzak met bank en tafel

Tuurlijk, klassiek gezien gebruikt iedereen het terras voor tuintafel en tuinstoelen. Als je veel buiten eet, is dat logisch. Maar heb je echt altijd zitplaatsen voor acht mensen nodig? Suggestie: verklein jouw zithoek tot de minimale grootte die dagelijks nodig is en maak ruimte voor gezellige chill mogelijkheden, zoals een comfortabele ligstoel of lounge-bank met outdoor-zitzak.

Je kunt ook volledig afzien van de tuintafel en -stoelen en in plaats daarvan investeren in een lounge-meubelset (lees hier meer over de beste lounge meubelmaterialen). Het is zeker gezelliger voor avondlijke sundowners. En je kunt er ook eten. Tip: soms is er de mogelijkheid om een klein terras aan het huis toe te voegen - ideaal voor een gezellige hangmat fauteuil.

Comfortabel lounge meubels

Ontspannen op het balkon - zelfs met weinig ruimte

Balkon/tuin ligstoelen inclusief houten tafel
Zwart-witte stoel met tafel voor het balkon
Balkon set van hout met witte kussens

Kleine vierkante tafel plus twee klapstoelen - dit is de balkon-klassieker. En zeker geen slechte keuze. Maar er zijn alternatieven. Wat dacht je van een hangmat, bijvoorbeeld, die je tussen de steunpilaren spant? (Natuurlijk, alleen als alles stabiel genoeg is!).

Ook leuk en zo gezellig: een ligstoel met een klein bijzettafeltje. Vooral als je alleen woont, is dit een echte zomeraanwinst. Tip: een klaptafel op de borstwering van het balkon neemt geen plaats in en kan, samen met klapstoelen, snel worden opgezet als je bezoek krijgt voor het ontbijt.

Soms is een balkon ook groot genoeg om er een lounge-hoek in te integreren. DIY tip: een outdoor-bank gemaakt van pallets. Kijk op YouTube, er zijn veel instructies. Is je balkon daar te klein voor? Een tuinbank is het slanke alternatief als je 's avonds graag een glaasje wilt drinken. Ook leuk voor minibalkons: outdoor-zitzakken of poefs.

Chill-out ligstoelen

Tuingeluk in de volkstuin

Antraciet Hollywood schommel
Houten tuinstoel met tafel
Grijze Hollywood schommel met wit stoffen dak

Zelf sla, komkommers en wortelen oogsten is een welverdiend tuinman geluk. Maar naast het zinvolle werk, vergeet niet te genieten van je kleine paradijs. De beste manier om dit te doen is met comfortabele tuinmeubels. Wat dacht je van een retro-stijl Hollywood schommel, bijvoorbeeld? Je kunt ook een hangmat spannen tussen de vlaggenmast en de appelboom. Of zet een frame plus een hangmat fauteuil neer.

Tip: als het gaat om tuinstoelen in de volkstuin, vergeet dan niet om er altijd een paar extra klaar te zetten voor het geval vrienden of familie spontaan komen. De beste manier om dit te doen is met opvouwbare of stapelbare stoelen. Ze kunnen in de winter ook binnenshuis of tuinhuisje worden opgeslagen om ruimte te besparen.

Praktische tuinstoelen