Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Gids: Deze tuinsets zijn bijzonder robuust

Verschillende tuinmeubels met verschillende materialen

Heb je liever hout? Of toch metaal? Welk tuinsetmateriaal is duurzamer? En welke onderhoud heeft het nodig? Hier zijn onze favorieten.

De klassieker - een houten tuinset

Lounge meubels van hout met gestoffeerde zittingen
Houten tuintafel met gestoffeerde houten stoelen
Houten tuinmeubels met tafel en stoelen

Houten tuinmeubels zijn de klassieker bij uitstek. Omdat: hout een warm en gezellig effect heeft. Het is robuust, duurzaam en past als natuurproduct perfect buiten. Tropische houtsoorten zoals teak of meranti zijn bijzonder weerbestendig. Om ze met een gerust geweten te kunnen kopen, moet je zeker letten op het FSC-keurmerk voor duurzaam plantagebeheer. Alternatief: inlandse houtsoorten zoals eik, lariks of spar. Deze moeten echter eerst weerbestendig worden gemaakt door middel van impregnatie of speciale vernissen.

Onderhoud: Een zachte spons en een milde zeepoplossing zijn voldoende voor het schoonmaken. Voor het begin van het seizoen moet je jouw houten meubels altijd impregneren met speciale onderhoudsolie. Let op: gebruik geen huishoudelijke olijfolie! Het zal niet harden en de meubels zullen ranzig worden. Houten meubels moeten in de winter onder een dekzeil of in een schuur worden opgeslagen. Tip: zorg ervoor dat de ondergrond droog en vlak is, zodat de meubels niet kromtrekken of beschimmelen.

Meer tuinmeubels

Nieuwe materialen: tuinsets van kunsthout & WPC

Tuintafel met stoelen in grijs kunsthout

Ziet eruit als hout, maar dat is het niet. WPC (Wood-Plastic-Composite) is een gemengd materiaal dat bestaat uit hout en ongeveer 30-40% kunststof. Kunsthout bevat meestal helemaal geen hout meer, maar is gemaakt van (bij voorkeur gerecycleerd) kunststof.

De voordelen: WPC en kunsthout splinteren niet en zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze hoeven niet te worden geïmpregneerd of geolied en worden beschouwd als uiterst weerbestendig.

De nadelen: wanneer WPC en synthetisch hout in direct zonlicht worden gesteld, kunnen ze aanzienlijk opwarmen. Bovendien ontbreken de kleurgradaties, de knoesten en de kenmerkende nerven van echt hout.

Wat is robuuster: een tuinset van rotan of van polyrotan?

Tuintafel van polyrotan met glazen blad en stoelen
Bruine polyrotan loungeset met bank, fauteuils en tafel

Rotan en polyrotan hebben slechts twee dingen gemeen: het uiterlijk en een deel van de naam. Rotan is een natuurproduct. Het bestaat uit de lianen van de Oost-Aziatische rotanpalm. Het is licht en stabiel - maar in geen geval schimmel- of weerbestendig. Daarom mag hij niet in de regen of de mist worden gezet en is hij alleen geschikt voor gebruik in huis - en eventueel voor overdekte terrassen.

Polyrotan daarentegen is een synthetische vezel van polyethyleen die weer en wind weerstaat: regen rolt gewoon van het oppervlak af en zelfs sterk zonlicht verandert de vorm of de kleur van de synthetische vezel niet. Wat het onderhoud van zo een tuinset betreft: afnemen met een vochtige doek. Klaar. Belangrijk: een hoogwaardige tuinset van polyrotan is niet giftig, weerbestendig, verkleurt niet, is recyclebaar en heeft een frame dat tegen corrosie is beschermd. Dit heeft zijn prijs. Maar het is de moeite waard om te investeren in kwaliteit, zodat jouw tuinset langer meegaat dan één zomer.

Meer tuinmeubles

Onverwoestbaar: metalen tuinmeubelsets

Metalen tuinmeubelset met stoelen en een tafel
Tuintafel met stoelen in grijs metaal

Metalen tuinmeubels zijn duurzaam en weerbestendig. Daarom zijn ze ideaal voor het outdoor-gebruik. Roestvrij aluminium is licht en sterk. Het wordt vaak gebruikt als frame voor tuinmeubels - vaak in combinatie met hout of stof. Hetzelfde geldt voor roestvrij staal. En ijzer? Ook geschikt als materiaal voor tuinmeubels. Het heeft echter een hoogwaardige poedercoating nodig om het tegen roest te beschermen.

Onderhoud: metalen tuinmeubels zijn niet gevoelig. Hij kan zonder problemen buiten blijven overwinteren. Een vochtige doek is voldoende voor het reinigen. Bij ijzeren meubels moet je de coating in de gaten houden: als er scheurtjes ontstaan, helpt een speciale reparatielak om roest te voorkomen.

Tuintafels

Stijlvolle kunststof tuinsets

Kunststof loungeset met fauteuils en een tafeltje

Plasticimage was gisteren! Vandaag bewijzen kunststof tuinsets hoe stijlvol ze jou outdoor-ruimte kunnen verfraaien. De voordelen: kunststof tuinmeubels zijn licht en meestal stapelbaar of opvouwbaar - ideaal voor balkons en wanneer de bergruimte in de winter beperkt is (Nog meer tips voor meubels op kleine balkons vind je in dit magazine artikel). Ze zijn ook slijtvast, weerbestendig en gemakkelijk schoon te maken. Kunststof tuinsets zijn vaak goedkoper dan modellen van hout of metaal. Plus: ze verrijken het terras en balkon graag met felle, zomerse kleuren.

Onderhoud: een zachte doek met water en zeep om af te vegen is voldoende. Belangrijk: kunststof is gevoelig voor warmte. Werk daarom altijd met onderzetters en plaats geen hete potten, grills, enz. op het materiaal.

Kleurrijke tuinsets verlichten de weg naar de zomer

Groene tuinset met een tafel en twee stoelen

Nu wordt het bont! Tuinmeubels komen steeds meer in geweldige kleuren: van geel tot rood tot blauw en groen, het is er allemaal. Vooral tafels, stoelen en banken van metaal of kunststof scoren met opvallende patronen en felle kleuren. Dit schreeuwt zomer en goed humeur!

Mooie kussens voor jouw tuinmeubels

Verschillende bonte outdoor-stoffering met verschillende patronen

Er is veel veranderd: outdoor-stoffering zijn nu zacht, bestendig en robuust. Je hoeft ze niet meer bij elke regenbui naar het droge te brengen. De moderne stoffen en vullingen zijn daar zonder problemen tegen bestand. En het beste is: outdoor-stoffering zijn eindelijk verkrijgbaar in mooi! Patronen, kleuren, vormen - de keuze is gigantisch. Je kunt alles gemakkelijk in de wasmachine reinigen en jouw enthousiasme voor het decoreren de vrije loop laten.

Outdoor textiel

Zijn stevige tuinsets ook goedkoop?

Stevige tuintafel met metalen stoelen

Natuurlijk. Tuinsets van kunststof en metaal zijn vaak goedkoper dan modellen van hout. Het is echter de moeite waard om een beetje geld te investeren in tuinmeubels. Want: het moet bestand zijn tegen zon, wind en weer, stabiel en duurzaam zijn. Dat kost geld. Bovendien moet je er, alleen al om ecologische redenen, vele jaren plezier van hebben en niet slechts één zomer. Bespaartip: je kunt het beste aan het einde van het seizoen nieuwe tuinmeubels kopen. Er zijn vaak speciale aanbiedingen en echte koopjes.