Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 689 producten gezien

Populaire kinderbedden

Alleen het beste voor de kleintjes - kinderbedden op meubelo.nl

De kamer van een kind is een heel speciale plaats - voor de jongen en het meisje. Het bed speelt een zeer belangrijke rol en wordt meestal voor meer dan alleen slapen gebruikt. Daarom zijn meubeldesigners bijzonder creatief bij het ontwerpen van verschillende kinderbedden en creëren zij unieke kunstwerken, zoals bedden als ridderkastelen, sprookjeskastelen, paardenkoetsen, brandweerauto's of zeilschepen. Bij het zoeken naar het juiste kinderbed voor jouw kind, zijn er dus bijna geen grenzen aan jouw fantasie. Naast een aantrekkelijk design moeten kinderbedden natuurlijk ook een rustgevende slaap garanderen, zodat het kind een gezond slaapritme kan ontwikkelen. Hiervoor moet je letten op de kwaliteit van de matras, want net als bij volwassenen mogen kindermatrassen niet te zacht en niet te hard zijn.

Een wieg online kopen: waar moet je op letten

Grote veiligheid voor jouw kleintjes

Wat het ledikant betreft, is het veiligheidsaspect bijzonder belangrijk, omdat baby's of peuters zich in geen geval tussen de spijlen van het ledikant mogen kunnen verwonden. De afstand moet zo worden ingesteld dat het kind zijn armen of hoofd er niet gewoon doorheen kan steken. Anders loopt het kind het risico dat het vast komt te zitten. In veel peuterbedden zijn deze spijlen handmatig verstelbaar. Als jouw kind groot genoeg is, kun je twee of drie spijlen verwijderen, zodat hij of zij zelfstandig het bed kan verlaten, maar nog steeds beschermd is tegen uit bed vallen tijdens het slapen.

In het algemeen is het ook van belang ervoor te zorgen dat kinderbedden een geschikte bescherming tegen het uitvallen hebben. Want als kinderen hun ervaringen verwerken tijdens de slaap, draaien ze veel meer dan wij volwassenen doen. Zodat jij en jouw kind rustig kunnen slapen, bieden bedhekken de beste bescherming tegen uitvallen. Vaak zijn kinderbedden al voorzien van een dergelijke flexibele bescherming, die voor latere jaren gemakkelijk kan worden verwijderd.

Zorg ervoor dat de constructie van het kinderbed stevig is en dat de afwerking degelijk is. Er mogen bijvoorbeeld geen scherpe hoeken of randen zijn, en ook geen scheuren. Het is ook belangrijk dat er geen dwarselementen zijn waardoor het kind omhoog kan klimmen zonder beveiligd te zijn. Er mogen geen uitstekende delen zijn waaraan het kind kan blijven haken met kleding e.d., en geen afneembare kleine onderdelen zoals uitstekende schroeven, nietjes, zelfklevende etiketten of stickers. Bovendien moet je er natuurlijk op toezien dat de gezondheidscompatibiliteit van het kinderbed is getest en aan de normen voldoet.

Matrassen voor het kinderbed

Zorg voor een gezonde ontwikkeling van jouw kind door de juiste matras voor hun kinderbed te kiezen. Wat je moet weten over kindermatrassen:

Passende maat

De matras van het kinderbed is afhankelijk van de grootte van het ligoppervlak. Controleer daarom altijd welke matrasmaat de juiste is voor het bed van jouw kind. Door het grote aantal verschillende bed maten zijn er ook alle gangbare afmetingen voor een comfortabel ligvlakte voor kindermatrassen.

Zacht of hard? Welke hardheidsgraad van een matras hoort in een kinderbed?

Een kindermatras moet een optimale slaapervaring bieden en mag daarom, net als bij volwassenen, niet te hard en niet te zacht zijn. Bij het kiezen van de juiste matrashardheid moet je rekening houden met de lengte en het gewicht van jouw kind. De meeste matrasfabrikanten bieden een tabel aan voor een exact overzicht van de mogelijkheden. De individuele sensatie van het slapende kind is ook bepalend. Sommige kinderen vinden het fijn om zacht te slapen en in te zakken, terwijl andere kinderen liever op een harde ondergrond slapen. Het is ook belangrijk dat de randen van de matras stevig en extra verstevigd zijn, zodat de kinderen niet uitglijden wanneer ze op de matras spelen.

Soorten kindermatrassen

Meestal wordt voor kinderbedden een koudschuimmatras aanbevolen, omdat deze een ademende kern hebben en zeer comfortabel zijn. Kindermatrassen van kokosvezel of natuurlatex zijn ook erg populair.

Kindermatrassen voor allergieën

Wanneer je een kindermatras koopt, moet je ervoor zorgen dat de matras geen materiaal bevat waarvoor jouw kind allergisch is. Er zijn ook kindermatrassen die geschikt zijn voor mensen met een allergie, zodat je zich geen zorgen hoeft te maken over de gezondheid van jouw kind.

Lattenbodem

Als je de juiste kindermatras hebt gevonden, vergeet dan niet te controleren of hij op de juiste lattenbodem ligt. Beide samen garanderen de beste slaapervaring, een goede matras op de verkeerde lattenbodem kan nog steeds tot rugproblemen leiden. Bij de lattenbodem is het weer belangrijk om de juiste maat te vinden voor de bed ombouw en deze ook af te stemmen op de matras. Een matrasbeschermer tussen de lattenbodem en de matras zorgt er ook voor dat beide componenten het lang uithouden wanneer op het bed wordt gesprongen.

Van mini tot maxi: de juiste maat voor het kinderbed

Kinderbedden zijn er in verschillende ligvlakken en lengtes. Sommige kinderbedden groeien zelfs met jouw kind mee, zodat jouw kind nog lang in zijn eigen bed kan slapen.

Het juiste bed voor de leeftijd van jouw kind: de juiste maat voor jouw kinderbed hangt vaak af van de leeftijd van jouw kind.

Peuters

Kinderbedden voor peuters zijn meestal in gebruik tot de leeftijd van drie jaar. Voor peuters is een kinderbed van 60x120 cm of 70x140 cm voldoende, maar veel ouders kiezen voor 90x160 cm om toch nog genoeg ruimte te hebben om lekker te knuffelen.

Kinderen en jonge tieners

Voor oudere kinderen en opgroeiende tieners is de standaardmaat voor een kinderbed 90x200 cm. Natuurlijk is het ook mogelijk om andere afmetingen zoals 90x190 cm, 100x200 cm of 120x200 cm op meubelo.nl te kopen. Geheel volgens persoonlijke voorkeur.

Jongere

Jeugdbedden worden geproduceerd in dezelfde maten als conventionele bedden en vallen alleen op door hun jeugdige design. Of het nu 120x210 cm, 140x200 cm of 160x200 cm is, op meubelo.nl vind je gegarandeerd wat je zoekt.

Meegroeiend kinderbed

In plaats van om de paar jaar een nieuw kinderbed te kopen, kun je ook kiezen voor een kinderbed dat met jouw kind meegroeit. Deze past zich aan de behoeftes van jouw kind aan, van baby tot adolescentie. Een eenvoudig design is hier nuttig, zodat het bed nog jaren bevalt en niet om stijlredenen hoeft te worden vervangen.

Droombedden voor kinderen

De perfecte look zorgt ervoor dat de kinderen 's avonds als vanzelf naar bed gaan. Een speels, individueel design maakt van elk kinderbed een absolute blikvanger.

Van piraten tot sprookjesprinsessen - kinderbedden in prachtige designs

Je wilt een kinderbed kopen of overstappen van een kinderbed naar een junior bed en je vraagt zich af wat jouw kind het fijnst vindt? Denk gewoon aan wat je kind leuk vindt. Zijn het verhalen over piraten, spoken, prinsessen of goblins? Voor kinderbedden kun je voorbeelden vinden in verschillende designs die graag gebaseerd zijn op een thema dat populair is bij kinderen. Bedden met glijbanen zijn bijzonder populair en zijn in veel kinderkamers te vinden. Overdag zijn deze hoogslapers een uitstekende speelplek en 's nachts worden ze een veilige slaapplaats dankzij de bescherming tegen uitval.

Voor jongens zijn kinderbedden in het uiterlijk van een auto of een piratenschip natuurlijk bijzonder populair. Aangezien veel jongens graag klimmen, moet je een kinderbedje met een uitvalbeveiliging overwegen.

Dromerig en fantasierijk - zo zijn de meeste kinderbedden voor meisjes ontworpen. Populaire kleuren zijn wit en roze en een sprookjeskoets á la Assepoester of een hemelbed á la Doornroosje zijn niet ongewoon.

Extra's voor de kinderkamer

Praktische modellen die extra opbergruimte bieden, zijn bijzonder geschikt voor bedden in kinderkamers. Een kinderbed met lades, bijvoorbeeld, zou een optie zijn. Voor overnachtende gasten zou ook een uitschuifbaar kinderbed denkbaar zijn, zodat niets het langverwachte pyjamafeestje in de weg staat. Om de ruimte in de kinderkamer optimaal te benutten, zijn bed-bureaucombinaties praktische oplossingen.