Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

De kledingkast gids

Gelukkig houden ze het allemaal netjes - maar kledingkasten verschillen nog steeds van elkaar. Vind de perfecte kledingkast voor jouw slaapkamer of kleedkamer.

Kledingkasten in hoogglans look en houtlook

Super voor appartementen met allerlei hoeken – inloopkasten

Mooi, maar alleen voor villa's? Geen denken aan! Inloopkasten zijn ideaal voor appartementen met kleine, kronkelige kamers. Waarom zet je er niet één op als kledingkast?

Het voordeel: je kunt de afzonderlijke kledingkast modules naar believen combineren. Zo overeenstemt alles aan jouw behoeften en past het zelfs in de achterste nis. Bovendien oogt een inloopkast ruimer en is de kamer minder vol dan bij een gesloten kledingkast. Nog een pluspunt: je hebt altijd een overzicht van je kleding.

Het nadeel: stof hoopt zich snel op je kleren op. En: als orde en jij gewoonlijk gescheiden wegen bewandelen, kan de chaos die je elke dag ziet je ergeren. Aan de andere kant, waar zijn lades voor?

Inloopkast met lades en ophangsysteem

Wow-effect voor kleine kamers: vouwdeurkast

Vouwdeurkast in hoogglans look wit

Een vouwdeurkast is precies het juiste voor je als: je op zoek bent naar een ruimtebesparende oplossing, je niet houdt van de look van enorme schuifdeuren, je een kast wilt met een wow-effect. Want: vouwdeurkasten lijken optisch op normale draaideurkasten. Verschillende deuren schuiven echter altijd in elkaar als je ze opent.

Het voordeel: in tegenstelling tot schuifdeuren kun je de kast helemaal openen en de hele binnenkant zien. Nog een pluspunt: een ideale oplossing voor hoeken en nissen, omdat de muren niet blokkeren.

Het nadeel: de afzonderlijke lamellen van een vouwdeurkast nemen bij het openen meer ruimte in dan schuifdeuren. Dit betekent dat je het bed, het dressoir of de nachtkast op gepaste afstand moet plaatsen.

Draaideurkast - de klassieker

Draaideurkast in hoogglans en houtlook

Zo kennen en houden we hem: een kledingkast met naar buiten openzwaaiende scharnierende deuren.

Het voordeel: je kunt meerdere deuren tegelijk openen om een volledig overzicht van de inhoud van jouw kledingkast te hebben. Vooral wanneer twee mensen 's morgens op hetzelfde tijdstip op zoek zijn naar kleren, is dit een waardevolle functie.

Het nadeel: draaideurkasten nemen ruimte in beslag omdat de deuren in de kamer opengaan. Je moet ze dus op voldoende afstand van het bed plaatsen.

Vind jouw draaideurkast

Is een zweefdeurkast niet hetzelfde als een schuifdeurkast?

Zweefdeurkast met spiegel in massief hout-look

Nee, een zweefdeurkast is niet hetzelfde als een schuifdeurkast - ook al worden de twee termen vaak door elkaar gebruikt. Het verschil zit hem in het deurmechanisme: schuifdeuren lopen aan de boven- en onderkant op rails. Bij zwevende deuren wordt alleen aan de bovenkant een rail monteert, waardoor het lijkt alsof ze zweven. Door de onderste rails weg te laten, kun je zweefdeuren gemakkelijker en stiller openen.

Het voordeel van beide deurtypes is dat ze geen extra ruimte innemen, dus ze zijn ideaal voor kleine kamers.

Het nadeel van zowel schuifdeuren als zweefdeuren: je kunt nooit de volledige inhoud van jouw kledingkast in één keer zien. Omdat je de deuren van links naar rechts schuift wanneer je ze opent, bedek je automatisch de helft ervan tegelijk. Plus: Als twee mensen 's morgens op hetzelfde tijdstip op zoek zijn naar de juiste outfit, begint de dag al met een gestoei.

Hoekkasten maken optimaal gebruik van de ruimte

Hoekkast in massief hout en wit lak look

Als je de beschikbare ruimte optimaal wilt benutten, kun je het beste kiezen voor een hoekkast. Op die manier vermijd je dode hoeken die geen andere functie kunnen krijgen. Ideaal voor kleinere kamers die zoveel mogelijk bergruimte nodig hebben. Of je kiest voor draaideuren, schuifdeuren, vouwdeuren of zweefdeuren - of een combinatie van al deze - hangt af van jouw voorkeuren en de beschikbare ruimte.

Het nadeel: hoekkasten kunnen er erg lomp uitzien. De beste manier om dit effect te vermijden is spiegels op de deuren van jouw kledingkast te plaatsen.

De juiste hoekkasten voor elke kamer

Individuele oplossingen – kastsystemen

Individuele kledingkast met rek in houtlook

Heb je precieze ideeën over de indeling van jouw kledingkast? Of laat jouw slaapkamer weinig ruimte over voor het opbergen van jouw kleding? Dan doe je er goed aan een kastsysteem te gebruiken. Omdat: je kunt het individueel ontwerpen volgens jouw behoeftes. Het maakt niet uit of je meer ruimte nodig hebt voor dassen of schoenen.

Het nadeel: hoe individueler een kastsysteem wordt, hoe duurder het meestal is. Uit-de-fabriek kasten zijn minder duur. Anderzijds is een kledingkast een van die meubelstukken die ons jarenlang, zo niet tientallen jaren, begeleiden. Daarom is een hogere investering hier in de meeste gevallen de moeite waard.

Mobiele kledingkasten zijn modern en flexibel

Kledingkast met kledingstang en opbergruimte

Rolkasten of kledingtrolleys zijn ongelooflijk flexibel: je kunt ze van de ene kant van de kamer naar de andere verplaatsen, afhankelijk van waar ze het minst storend zijn. Ze nemen nauwelijks ruimte in beslag en zijn daarom bijzonder geschikt voor gedeelde kamers of kleine appartementen. Ze zien er ook minder lomp uit dan kledingkasten. Naast de klassieke kledingroede hebben veel modellen ook vakken voor overhemden en opbergdosen voor ondergoed en sokken.

Het nadeel van mobiele kledingkasten: in feite maar weinig ruimte voor de garderobe. Je moet goed kunnen uitmesten om het te redden met alleen een mobiel kledingrek. Zonder deuren wordt het ook snel stoffig.

Kledingkasten: wat het materiaal betreft

Houten zweefdeurkast met matte blikvanger
Witte kledingkast met spiegels

De meeste kledingkasten zijn tegenwoordig gemaakt van gecoat MDF of spaanplaat. Hierdoor zijn bijvoorbeeld enorme zweefdeuren zo licht dat er geen overhangende rails nodig zijn om ze op hun plaats te houden. Het materiaal is ook veel goedkoper dan massief hout. En wat het fineer betreft: hier is zo'n beetje alles mogelijk - van een glanzende betonlook tot mat imitatiehout tot grote foto's.

Als je een natuurlijke slaapomgeving en duurzaam materiaal de voorkeur geeft, dan kies je het best voor een kast van massief hout. De open poriënstructuur van het hout zorgt voor een aangenaam ruimteklimaat, scoort punten met zijn antibacteriële werking en voorkomt de elektrostatische oplading van stof. Met een kast van massief hout koop je een duur meubelstuk dat zijn waarde zal behouden en waar je nog vele jaren plezier van zult hebben.

De mooiste kledingkasten