Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Het onderschatte meubelstuk: rekken als allround talenten

Rek als room divider - zo wordt het gezellig

Wit room divider

De naam zegt het al: room dividers verdelen de ruimte. Ze bieden structuur en zorgen voor een visuele scheiding tussen bijvoorbeeld de eethoek en het woonlandschap. Rekken vervullen deze taak zo goed omdat zij, in tegenstelling tot een muur of een paravent, het zicht niet belemmeren. Tip: als je een rek als room divider gebruikt, vul hem dan nooit helemaal. Laat lege vakken toe of ten minste de mogelijkheid om ze te doorzoeken. Zo creëer je een luchtige verbinding tussen de verschillende ruimtes in een kamer.

Meer room dividers vinden

Boekenkasten voor boekenwurmen

Als je van lezen houdt, heb je boven alles één ding nodig: voldoende ruimte voor boeken. De beste manier om dit te doen is met klassieke boekenkasten met planken die hoog genoeg zijn om een extra grote hardcover te dragen. Belangrijk: boekenkasten zijn gewoonlijk niet diep (meestal ongeveer 30 cm). Boeken hebben niet meer ruimte nodig dan dat, dus de kast steekt niet te ver uit in de kamer. Voor groot formaat fotoboeken heb je een ander soort kast nodig.

Tip: erger je jezelf aan het stof dat zich op, tussen en onder je boeken verzamelt? Wat dacht je van een klassieke boekenkast in Engelse stijl - met glazen deuren. Om ruimte te besparen, zijn er zelfs enkele die je horizontaal kunt openen in plaats van ze in de amer te moeten openen.

Boekenkast van hout

Praktische boekenkasten

Presentatie van favoriete stukken op wandborden

Wandbord van hout

Wandborden zijn zoiets als een tentoonstelling voor jouw huidige favoriete schatten. Er past maar weinig decoratie op, dus je hoeft niet eindeloos na te denken over hoe je alles het beste kunt rangschikken. In plaats daarvan kun je op een ontspannen manier inrichten en snel reageren op nieuwe trends.

Tip: beperk je bij het versieren tot een paar stukken. Op die manier komt alles tot zijn recht en ziet het er niet te rommelig uit. 

Mooie wandborden

Luchtige lichtgewichten: hangplanken

Ze zijn er in een waanzinnige hoeveelheid verschillende variaties: hangplanken met deuren, zonder deuren, met open vakken, als gewone planken, met zijkanten, zonder zijkanten, enz. Wat ze allemaal gemeen hebben: ze hangen aan de muur. En dat heeft voordelen: Het ziet er luchtiger uit als een rek aan de muur hangt in plaats van op de vloer. Bovendien kun je de ruimte eronder gebruiken voor andere dingen: bijvoorbeeld voor een dressoir in de keuken of voor de bank in de woonkamer.

Houten hangplank

Vind mooie hangplanken

Meer opbergruimte met hoekstellingen

Zij dragen hun voordelen in hun naam: hoekstellingen passen zonder mopperen of grommen in de verste hoeken en nemen ruimte in die anders vaak onbenut zou blijven. Laat maar horen. Je kunt een hoekelement zowel aan jouw kledingkast als aan jouw boekenkast toevoegen. Vooral in kleine appartementen is dit een geweldige manier om de broodnodige bergruimte te winnen.

Tip: hoekplanken kunnen ook op andere manieren worden gebruikt, bijvoorbeeld als afscheiding achter de bank of als room divider naast de eettafel. Als je op deze manier om hoeken heen denkt, krijg je geheel nieuwe perspectieven op de ruimte. Maar hoekplanken kunnen ook dienen als wijnrekken.

Houten en metalen hoekstelling

Bespaar ruimte met hoekstellingen

Individuele planning met stellingkast systemen

Stellingkast systeem in zwart
Stellingkast systeem in zwart

Stellingkast systemen hebben het voordeel dat je jouw eigen model kunt samenstellen uit afzonderlijke elementen. Afhankelijk van de fabrikant zijn er gewoonlijk meerdere modules van verschillende afmetingen die allemaal op elkaar zijn afgestemd. Zo past jouw nieuwe rek ook in de kleine nis in de gang, achter de bank of in de bijkeuken. Je kunt alleen maar meer individualiteit krijgen van een timmerman.

DIY-rek van plankblokjes

Zwarte plankblokjes

Plankblokjes behoren tot de stellingkast systemen. Het verschil: er zijn geen modules van verschillende grootte om jouw rek afzonderlijk samen te stellen, maar identieke blokjes in vorm en grootte. Bij sommige systemen variëren de blokjes echter in kleur, zodat je zelf de juiste mix voor jouw kamer kunt samenstellen. Wat dacht je van een droom van pastelkleurige houten blokken voor de woonkamer en open metalen roosters voor de gang?

De blikvanger: enkele stellingkasten

Bij enkele stellingkasten gaat het om een opvallende status in een kamer. Of het nu met een blauwe hangplank in de keuken is of met een gesloten lowboard in de woonkamer. Speciale rekken hebben ruimte nodig om indruk te maken. Daarom moet je ze niet verbannen naar de achterkant van de bank of de verre hoek. Zet ze in scène met mooie decoraties en geef ze een kans om te schitteren.

Enkele stellingkast van hout

Nog meer enkele stellingkasten

Multifunctionele schappen - de wensvervullers

Multifunctionele schap van hout en metaal
Wit multifunctionele schap
Multifunctionele schap met deuren

Of je nu ruimte wilt voor decoratie, lades voor documenten of vakken voor boeken - multifunctionele schappen bieden je een breed scala aan opbergruimte om aan al jouw behoeftes te voldoen. Daarom moet je van tevoren bedenken welke functies je wilt dat jouw nieuwe rek vervult en vervolgens gericht zoeken naar het juiste model.

Praktische multifunctionele schappen

De klassieker: plankenwanden

Wit plankenwand

Ergens heb je altijd een plankenwand nodig - of het nu in het home office is voor documenten, in de woonkamer voor tv en boeken of in de kinderkamer voor speelgoed. Een plankenwand biedt veel opbergruimte voor zeer uiteenlopende behoeftes. Daarom zijn de vakken vaak verschillend van grootte, hebben deuren of geïntegreerde lades. Tip: denk bij het plannen niet alleen aan de grootte van de plankenwand en of het in jouw kamer past - denk ook goed na over wat voor opbergruimte je nodig hebt. Dit is de enige manier om de juiste meubels voor jouw behoeftes te vinden.

Speciale rekken: CD/DVD- en platenrekken

Sinds de komst van streamingdiensten is de tijd van CD- en DVD-rekken voor velen voorbij. In plaats daarvan zijn retro-stijl rekken voor vinyl platen in opkomst. Maar natuurlijk bieden de grote vierkante vakken niet alleen plaats voor vinyl, maar ook voor mooie decoratie - net als CD- en DVD-rekken. Speciaal voor verzamelaars bieden deze speciale rekken met de vele uniforme vakken ook geweldige mogelijkheden om schatten te presenteren.

Platenrek in wit en zwart

Meer stijlvolle CD- en DVD-rekken