Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Stijlgids: Welk wandmeubel past bij jouw inrichting?

Stijlgids: Welk wandmeubel past bij de inrichting

Ze bieden allemaal opslagruimte. Maar welk wandmeubel past het best bij de grijze bank? Het behang met patronen? De Scandi look? Hier zijn onze tips.

Het juiste wandmeubel voor een grijze bank

Wandmeubel met houten elementen en donkere fronten

Bingo! Een grijze bank is de jackpot! Want: het past echt bij alle soorten wandmeubels in elke kleur. Dus je hebt een vrije keuze. Heldere kleuren voor de wandmeubels zullen jouw grijze bank zachtjes harmoniseren - ongeacht of je kiest voor een zwart wandmeubel in industrial look of een groene in vintage stijl. Zachte tinten van wit tot pastel zullen het zachtjes ondersteunen.

Bijzonder elegant: een lichtgrijze bank met een donkergrijs wandmeubel. Of omgekeerd. De mix van lichte en donkere tinten van dezelfde kleur zorgt voor een spannend contrast.

Hou je van natuurlijk? Combineer dan jouw grijze bank met een houten wandmeubel. Hoe lichter je beide kiest, hoe meer het in de richting van Scandi-stijl gaat.

Welke wandmeubel past bij een bruine of zwarte bank?

Heldere wandmeubel met houten elementen in abstracte vorm
Modern wandmeubel met granieten & hoogglans fronten

De kleine zwarte werkt altijd. Dat weten we. Maar er is één beperking bij een zwarte of bruine bank: zachte pasteltinten. Een wandmeubel in rosé of licht berkenhout vormt een vreemd hard contrast met zwarte zitkussens.

Goed: de combinatie met een grijs wandmeubel. Dat ziet er nobel uit. Ook mogelijk: een wit wandmeubel, misschien afgezet met hout. Ervoor kan een zwarte bank als een silhouet in scène worden gezet.

Goed om te weten: hoe lichter de achtergrond met wandmeubel, hoe meer de donkere zitmeubelen op de voorgrond treden. Op die manier kun je spelen met de optische focus in de kamer.

Het bijpassende wandmeubel voor een witte bank

Wandmeubel met natuurlijke houtaccenten

Licht houdt van licht. Zelfs als alles eigenlijk bij een witte bank past, oogt een lichtgekleurd wandmeubel veel harmonieuzer. Optisch is een witte bank meer ingetogen als het wandmeubel erachter in dezelfde kleur is uitgevoerd. Ideaal voor kleine kamers, die daardoor ruimer lijken.

Maar let op: een volledig witte kamer verspreidt al snel de gezelligheid van een wachtkamer bij de tandarts. De oplossing: kleuraccenten in de vorm van kussens, gordijnen en planten.

Ook mooi: een witte bank voor een wandmeubel van licht hout. Dit past niet alleen bij de trendy Scandi-stijl, maar brengt ook een natuurlijke frisheid in jouw woonkamer.

Een wandmeubel in industrial stijl

Wandmeubel in industrial stijl met donkere houten fronten

Ruw getimmerte meubels in DIY-look, oppervlaktes met patina, zichtbare constructies, zwart metaal, donkere tinten, hout en beton - dit alles kenmerkt de industrial look die de New Yorkse kunstenaars in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw ontwikkelden, toen zij oude fabriekslofts tegen lage kosten ombouwden tot studio's.

Vandaag de dag legt een bijpassend wandmeubel de basis voor de industrial stijl in jouw woonkamer. Daarna voeg je gewoon details toe: bijvoorbeeld een leren bank, een salontafel op wieltjes, een fauteuil met een linnen bekleding en een zwarte metalen lamp. Welkom in jouw loft!

Klassiek - een wandmeubel in landelijke stijl

Witte klassieke wandmeubel

De landelijke stijl bevredigt ons verlangen naar boomgaarden, paardenbloemen, zonneschijn en spetterende beekjes. Een pauze met country-charme.

De bijpassende wandkast in jouw woonkamer moet daarom, indien mogelijk, van hout zijn. Of licht gelakt of naturel. Het moet de aandacht vestigen op de vakkundig verwerking en met een ongedwongen nonchalance komen. Natuurlijke accessoires zoals linnen gordijnen, schapenvachten en planten passen er goed bij.

Cool - een mini-wandmeubel in retro-look

Wandmeubel idee in jaren 50 & 60 stijl

Je bent een liefhebber van de stijl van de jaren 50 en 60? Hou je van rechte vormen en meubels met hoge poten? Dan is retro-stijl de juiste keuze voor jou! Met een lowboard in deze look leg je de basis voor jouw woonkamerinrichting.

Want laten we eerlijk zijn: de massieve wandmeubels uit de jaren '50 en '60, die met hun betimmering hele muren in beslag namen, sloegen je werkelijk om de oren. Veel beter is een solitaire, dat is een enkele commode of een lowboard, in de look omgebouwd tot Tv-meubel.

Tip: Zorg er in het algemeen voor dat er veel wit omheen zit. Hetzij in de vorm van de muurkleur of als onderdeel van de decoratie. Dit vormt een vriendelijk tegenwicht voor de vaak donkere kleuren en houtsoorten die de retro-look domineren.

Zo doe je wandmeubels in Scandinavië

Wandmeubel bestaande uit verschillende meubels in Scandi-stijl

Rechte vormen, een eenvoudig design en lichte houtsoorten zoals berken, grenen of spar kenmerken de trendy Scandi-stijl. Deze verschilt van de retro-stijl in die zin dat een flinke portie wit en lichte kleuren belangrijk zijn. Ze stralen frisse vriendelijkheid uit.

Gedessineerde kussens en moderne tapijten in pasteltinten zijn goede accessoires voor jouw Scandinavische wandmeubel.

Goed om te weten: plan een of twee kleurrijke afleiders in jouw woonkamer voor een Scandi-stijl, bijvoorbeeld een lichtblauw bijzettafeltje en een gele lamp. Dit geeft een nonchalant effect en zorgt ervoor dat de look niet in slaap valt door de harmonie.

Een wandmeubel in adellijke koloniale stijl

Donker hout, exotische patronen en natuurlijke materialen kenmerken de koloniale stijl - zo genoemd omdat de Europeanen zich vroeger op deze manier in hun koloniën inrichten. Een wandmeubel in koloniale stijl is gemaakt van sheesham, palissander, mahonie of mango - als het massief hout moet zijn. Om de kosten te drukken, werken veel fabrikanten nu echter met gecoate spaanplaat, die het uiterlijk van de exotische materialen perfect imiteert.

Om het niet te duister te maken in jouw woonkamer met de donkere meubels, moet je een lichte muurkleur overwegen. Een bank in wit, grijs of lichtbruin linnen creëert ook een vriendelijke sfeer. Voeg groene planten of exotische bloemen toe en je kalmeert de reislust tussen je reizen door.

Welke wandmeubel past bij een behang met patroon?

Wandmeubel voor behang

Eenvoudig en eenkleurig - zo moet het wandmeubel zijn voor een behang met patroon. Anders is er een visuele overkill. 

Het is ook zinvol om grote, gesloten oppervlaktes te hebben (d.w.z. geen vitrine of open rekken). Op die manier vormt het wandmeubel een zacht tegenwicht voor de onrustige muur.

Het juiste wandmeubel voor een grote televisie

Moderne wandmeubel voor TV met hoogglans & houten fronten
Wandmeubel gemaakt van verschillende houten elementen

Eigenlijk, zou je je Tv solo aan de muur kunnen hangen. Maar dan ziet het er behoorlijk verloren uit. En de bungelende kabels zijn ook vervelend. Daarom: investeer in een tv-lowboard of een vergelijkbaar tv meubel. Je geeft jouw tv niet alleen een plaats om te staan, maar ook een visuele steun in de kamer. Bovendien verdwijnen de kabels in geïntegreerde rails en is er ook plaats voor een soundsysteem en luidsprekers.

Representatief - een wandmeubel met vitrine

Klassieke wandmeubel met plankruimte en glazen vitrinedeuren

Je hebt Wimbledon gewonnen en je wilt je trofee presenteren? Tijdens het duiken kwam je een lepel van de Titanic tegen die je wilt laten zien? Kom dan met een vitrine! Geïntegreerd in een wandmeubel, biedt de vitrine de mogelijkheid om jouw favoriete stukken met trots tentoon te stellen.

De glazen deur houdt stof en de diep vliegende voetballen van de jongeren buiten. Bijzonder mooi: de meeste vitrines zijn tegenwoordig voorzien van ingebouwde LED-verlichting. Zo kun je ook beslissen of je de buste van Cleopatra in warm geel of roze wilt verlichten.

Wandmeubels voor boekenwormen

Wandrek voor woonkamer

Dit gaat, natuurlijk, over rekken, rekken en nog eens rekken. Toch heeft het wandrek een beslissend voordeel ten opzichte van een boekenkast: veelzijdigheid.

In een wandrek of een wandbord kun je zowel jouw boeken als de Tv opbergen, in lades kun je allerlei spullen opbergen en in vitrines kun je jouw favoriete stukken laten zien.

De meest populaire wandmeubels