Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Al enorm veel producten om te vergelijken. Nu tot wel 40% besparen!

Garderobes

28 van 400 producten gezien

Populaire garderobes

Garderobes voor meer orde in de gang

Wit en grijs garderobeset

Voordat je echt thuiskomt, wend je je meestal tot de kapstok in de gang en hang je je jas op, doe je je schoenen uit en zet je ze in de rek. Misschien draag je ook een hoed, die gaat aan de haak. Dankzij de garderobe gaat dit allemaal relatief snel en ziet je gang er altijd netjes uit. Maar zonder de volledig functionele garderobe in jouw gang, zou het een beetje anders zijn. Daarom is de garderobe een standaard in elk huis. In de inrichtingswereld is het een van de meest waardevolle uitvindingen en fungeert het als een overgang tussen binnen en buiten. Aangezien de garderobe het eerste is wat je ziet wanneer je thuiskomt, loont het de moeite goed na te denken bij de keuze ervan.

De meubels voor jouw garderobe

Hout, metaal, kunststof - Welk materiaal is geschikt voor garderobes?

Kleuren & woonstijlen voor de garderobe

De garderobe op de juiste plaats zetten - Tips voor het oprichten

De meubels voor jouw garderobe

Een kapstok bestaat niet alleen uit een wandhaak of een staande kapstok. Afhankelijk van de behoefte aan opbergruimte en de ruimte in de gang, zijn er verschillende garderobemeubels. Krijg een overzicht van de verschillende modellen en vind de juiste garderobe voor jouw gang.

Garderobesets

Profiteer van een totaaloplossing voor jouw hal: met een garderobeset krijg je een kast, kledingstang, garderobepaneel, lampen en nog veel meer in één. Afhankelijk van jouw opbergbehoeften en de beschikbare ruimte, vind je met de garderobesets een goede manier om jouw gang in te richten. Het beste van alles: je hoeft zich geen zorgen te maken over welke meubels bij elkaar passen. De meubeldesigners nemen dit voor je op zich, zodat je altijd stijlvol bent ingericht met een garderobeset.

Garderobepaneel

Een garderobepaneel vormt de kern van elke garderobe. In principe bestaat het paneel uit een plank die aan de muur wordt bevestigd. Aan het garderobepaneel zijn haken of stangen bevestigd, waaraan de kleding en tassen kunnen worden opgehangen. Het paneel is bijzonder praktisch op de gang, omdat het lichte muren beschermt tegen het vuil dat op de jassen kan zitten. Hij kan het best bij de voordeur worden geplaatst. Veel garderobesets hebben ook een garderobepaneel als basis waaraan de andere halmeubels worden bevestigd.

Staande kapstok 

Waarschijnlijk de klassieker onder de garderobemeubels is de staande kapstok. Het is niet alleen praktisch, maar kan ook worden gebruikt als een trendy meubelstuk. Zo is er de kapstok in minimalistische vorm en van metaal, maar ook van klassiek hout, maar ook bijzonder trendy in abstracte vormen en materialen. In de privégang is de staande kapstok zelden te vinden, maar hij is zeer populair, vooral in kantoren en medische praktijken.

Hoedenplank

Als je vaak hoeden of petten draagt, is een kapstok met hoedenplank een goed idee. Deze wordt vaak aangetroffen in combinatie met een kledingstang. De hoedenplank zelf kan een extra plank zijn of een paar extra haken aan het garderobepaneel.

Garderobebank

Opdat je niet alleen jouw jas maar ook jouw schoenen rechtstreeks aan de kapstok kunt opbergen, hebben veel garderobepanelen een garderobebank of een schoenenbank. Dit biedt extra ruimte voor de schoenen die je op dit moment heel vaak draagt

Garderobekast

Veel garderobepanelen zijn verbonden met een garderobekast. Deze ziet er van buiten uit als een gewone kledingkast, maar is slechts tussen 30 en 40 cm diep. In de garderobekast kun je gemakkelijk jouw jassen, sjaals, paraplu's en nog veel meer opbergen. Want zodra er meer dan twee jassen en sjaals zijn, kan een garderobe er snel rommelig uitzien. Daarom is de garderobekast een goede keuze om de deur te sluiten en te profiteren van een opgeruimde gang. Zorg er echter voor dat natte jassen en paraplu's eerst worden gedroogd voordat ze in de garderobekast worden opgeborgen. Zo wordt de rest van jouw spullen niet vochtig en je kunt lang van jouw garderobekast genieten.

Tip: Een garderobekast moet altijd rechtstreeks aan de muur worden bevestigd, zodat hij ondanks zware lasten nooit kan omvallen.

Hout, metaal, kunststof - Welk materiaal is geschikt voor garderobes? 

Garderobes zijn gemaakt van verschillende materialen. Deze omvatten hout, kunststof, metaal, massief hout en steen. Het materiaal vormt de basis van jouw garderobemeubels en beslist ook over de look.

Garderobes van hout zijn echte klassiekers en zijn in veel gangen te vinden. Hout is een zeer onderhoudsvriendelijk en duurzaam materiaal dat bijzonder geschikt is voor de veel gebruikte garderoberuimte. Houten garderobes stralen ook een zeer warme en uitnodigende sfeer uit. Zo zijn veel houten garderobes slechts licht afgewerkt om de natuurlijke structuur van het materiaal te behouden. Als je het graag wat terughoudender houdt, zijn er ook gelakte houten garderobes die schitteren in wit, beige of zwart.

Kunststof garderobes zijn ook populaire halmeubels, omdat ze meestal goedkoper zijn dan de houten garderobes. Bovendien kun je de kunststof garderobepanelen eenvoudig schoonvegen, mocht er wat regenwater van de jas blijven hangen. Kunststof garderobes zijn er in vele stijlen. Van witte hoogglansfronten op de garderobekast, tot kunststof houtreplica's, er is iets voor elke smaak erbij.

Als je van industrial stijl houdt, zijn metalen garderobes een goede keuze. Ze zijn betoverend in rustieke metalen van koper tot zilver tot goud, waardoor jouw gang een unieke uitstraling krijgt. Metalen halmeubelen zijn er zowel heel rustiek, gecombineerd met houtaccenten, maar ook heel modern en minimalistisch in eenvoudige metalen staande kapstokken. Staande kapstokken met gouden details zien er bijzonder elegant uit.

Kleuren & woonstijlen voor de garderobe 

Rood, blauw, groen, zwart, wit, beige of heb je liever het klassieke bruin? Wanneer je de kleur van jouw nieuwe garderobe kiest, wil je niets aan het toeval overlaten. Het design moet precies overeenkomen met jouw ideeën en ook wat de kleurkeuze betreft moet de nieuwe garderobe harmoniëren met de andere meubels in jouw hal.

Veel garderobes worden in klassieke houttinten gehouden, waarbij materiaalmixen van hout en kunststof steeds populairder worden. Deze kunststof elementen zijn meestal wit. Over het algemeen zijn lichte kleuren ideaal voor de inrichting van de garderobe, omdat lichte kleuren een smalle gang groter doen lijken. Maar als je jouw hal wat individueler wilt maken, vind je op meubelo.nl ook garderobes in felle kleuren, zoals rood, blauw of groen. Deze moeten echter spaarzaam worden gebruikt en worden aanbevolen voor smalle garderobeconstructies.

De garderobe op de juiste plaats zetten - Tips voor het oprichten 

De garderobe in de gang: meestal staat de garderobe in de gang stevig op de vloer. Afhankelijk van het model dat je kiest, kan hij ook aan de muur hangen. Vooral bij zeer smalle halmeubels raden wij aan deze aan de wand te bevestigen, zodat een veilige stand gewaardeerd is.

De juiste hoogte: In elk geval moet je jouw garderobe altijd op de juiste hoogte monteren, zodat je hem zonder problemen kunt gebruiken. Het is belangrijk om de ruimte waar je jouw nieuwe halgarderobe wilt gebruiken op te meten voordat je hem koopt. Als jouw garderobe bijvoorbeeld uit een kapstok en een schoenenkast bestaat, is meten nog belangrijker. Je wilt tenslotte dat alles er uiteindelijk coherent uitziet.

Halmeubels voor een smalle gang: halmeubels moeten niet alleen bij je passen, maar ook mooi staan in jouw gang en het inrichtingsconcept ondersteunen. In een smalle gang kun je daarom het beste een smal garderobepaneel tot 50 cm breed in wit of andere lichte kleuren overwegen. Een halgarderobe met een garderobekast kan te veel ruimte innemen en het paneel moet altijd iets boven de vloer worden bevestigd om de gang nog groter te doen lijken.

Garderobemeubelen voor een brede gang: in een brede gang heb je de mogelijkheid om halmeubels naar eigen smaak te plaatsen, hoewel ze natuurlijk wel met elkaar coherent moeten samenhangen. Een schoenenkast of schoenenrek plus kapstok plus garderobekast en spiegel in een aantrekkelijk design kunnen de eerste stap in jouw huis nog mooier maken.

Tip: ook als je in de gang veel ruimte hebt, moeten de halmeubels tegen een muur worden geplaatst om in het voorbijgaan de indruk van het uittrekken te wekken en zo het eigenlijke doel van een garderobe te blijven benadrukken.