Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 1.093 producten gezien

Creëer gemakkelijk orde met de bijpassende schoenenkast

Witte massief houten schoenenbank en schoenenkasten

Schoenenrek, schoenenklepkast of schoenenkast. Het vinden van het juiste meubelstuk voor opslag hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij laten je zien hoe je de juiste schoenenkast voor jouw huis vindt.

Schoenenkast of schoenencommode?

Open schoenenrekken voor jouw gang

Schoenbanken - gewoon praktisch

Slimme oplossingen voor kleine gangen: schoenenklepkasten

Schoenenkasten voor grote schoenen

Schoenenkasten voor vele paren schoenen

Stijlvolle schoenenkasten

Schoenenkast voor de gang

Thuiskomen en je meteen goed voelen. Wie houdt er niet van dat gevoel. Maar waar begint de stap naar je eigen vier muren? Dat is juist! In de gang. Het is dus belangrijk om ook de gang als een eigen kamer te beschouwen, die met de juiste meubels moet worden ingericht. De schoenenkast is vaak het middelpunt van de gang, omdat er meestal geen plaats is voor veel meer meubilair. Kies daarom bewust voor de juiste opbergruimte voor jouw lievelingsschoenen en onderschat de functionaliteit en het eyecatchereffect van een goed gekozen schoenenkast niet. Hoe leuk zou het toch zijn om altijd begroet te worden door een opgeruimde gang?

Waar moet je op letten als je een schoenenkast koopt? 

Aan welke eisen moet uw schoenenkast voldoen? 

Naast de ruimte- en stijlvraag moet je zich eerst bezighouden met de functie van jouw schoenenkast. Heb je momenteel last van struikelgevaar in de vorm van talrijke kinderschoenen? Dan heb je als moeder een praktische schoenenkast nodig met veel vakken waar de kinderen zelf bij kunnen. Heb jij of jouw partner lange voeten? Dan moet je de afmetingen van jouw schoenenkast heel zorgvuldig kiezen. Want vanaf schoenmaat 45 wordt het moeilijk om ze in een klassieke schoenklepkast op te bergen. Hier blokkeren de schoenen het klepsysteem. Schoenenrekken zijn zeer geschikt voor het presenteren van jouw favoriete schoenen. Het maakt niet uit of het hoge hakken of sneakers zijn - ze zijn altijd een blikvanger in een open schoenenrek. Als je echter jouw huis deelt met een hond, kat of andere dierlijke huisgenoot, moet je een beetje voorzichtig zijn met open schoenenrekken. Geknaagde of verborgen schoenen kunnen het resultaat zijn.

Vergeet niet je schoenen te luchten 

Gedragen schoenen zijn nog warm en vochtig, dat is normaal. Of het nu winter of zomer is, je moet je schoenen een tijdje laten luchten voor je ze opbergt. Lekbakken voor schoenen zijn bijzonder goed omdat zij vocht en vuil opvangen. Op die manier wordt de vloer in de gang ook niet vies. Veel schoenenkasten hebben tegenwoordig ook ventilatiegaten voor een goede luchtcirculatie, maar vooraf luchten helpt nog steeds om geurtjes en vuil te voorkomen.

Wat zijn de voordelen van de schoenenkast en de schoenencommode? 

Het is een klassieker in vele gangen: de schoenenkast als hoge kast of als schoenencommode. Dit halmeubel is verkrijgbaar in verschillende breedtes en dieptes, zodat je er enkele schoenen of talrijke paren schoenen in kunt opbergen. Dankzij de eenvoudige legplanken zijn schoenenkasten geschikt voor elk type schoen. Kleine vakken bieden ruimte voor sneakers en pumps, terwijl grotere vakken perfect zijn voor laarzen. Schoenenkasten met enkele legplanken zijn bijzonder flexibel en passen zich perfect aan jouw schoensmaak aan. Ongebruikte ruimte is dus verleden tijd. Een ander voordeel zijn schoenenkasten met lades, die veel schoenenkasten naast de schoenvakken hebben. Hier kun je alle kleine dingen opbergen zoals sleutels, bril of paraplu. Zo heb je ze altijd bij de hand als je het huis verlaat.

Snel opbergen met open schoenenrekken 

Een eenvoudige en goedkope manier om schoenen op te bergen zijn open schoenenrekken. Ze zijn erin klein, groot, smal en breed, zodat er voor elke gang en voor alle schoenen een passend schoenenrek is. Schoenrekken zijn bijzonder geschikt voor kleine of smalle gangen. Omdat ze vaak lager zijn dan schoenenkasten of schoenenklepkasten, ogen ze niet lomp, maar luchtig en licht, waardoor ze de gang niet onnodig verzwaren. Open schoenrekken zijn bijzonder geschikt voor mensen met haast of voor kinderen, omdat de schoenen altijd snel bij de hand zijn. Het is ook een goede manier om je schoenen te laten luchten nadat je ze gedragen hebt. Als je jouw favoriete hoge hakken aan elke gast wilt laten zien, is het open schoenenrek ook de perfecte oplossing.

Comfortabel schoenen aantrekken met de perfecte schoenenbank

Je wilt jouw schoenen praktisch opbergen en ze comfortabel aan- en uittrekken? Dan kun je het beste kiezen voor een schoenenbank. Dankzij lades, dozen of deuren heb je genoeg opbergruimte voor je lievelingsschoenen en bovenop kun je comfortabel zitten. Schoenbanken zijn er in verschillende stijlen, dus je vindt vast en zeker de schoenbank voor jouw hal. Merk echter op dat schoenenbanken alleen geschikt zijn voor een overzichtelijk aantal schoenen. Er passen gemakkelijk tot 5 schoenen in, maar met meer paar kan het eng worden. Schoenbanken zijn dan ook perfect voor de alledaagse schoenen die ons elke dag door het leven dragen. Alle andere schoenen worden best opgeborgen in een aparte schoenenkast.

Schoenen veilig opgeborgen in de schoenenklepkast 

De voordelen van een schoenenklepkast liggen op de hand: hij is bijzonder smal, dus perfect voor smalle gangen en biedt veel ruimte voor wel 20 paar schoenen. Dankzij de klepfunctie is de schoenenklepkast al verkrijgbaar vanaf een diepte van 15 cm en past zo in elke gang. Sneakers, pumps en dergelijk kunnen ruimtebesparend worden opgeborgen. Maar wees voorzichtig met grotere schoenen, zoals lange laarzen of schoenen vanaf maat 45, deze kunnen de klepfunctie blokkeren zodat de klep niet meer sluit. Vanwege het zeer smalle design raden wij aan de schoenenklepkast aan de muur te bevestigen, zodat hij stevig staat.

Ondanks een smalle gang, wil je het niet van comfort afzien? Kies dan een bijpassend kruk om naast je schoenenklepkast te zetten. Zo kun je jouw schoenen op elk moment comfortabel aan- en uittrekken.

Te veel schoenen bestaat niet, dat weten we. Maar als je schoenenklepkast al overvol is, is het tijd voor een tweede. Op een lange gangwand zorgen meerdere schoenenklepkasten op een rij voor een harmonieus beeld en geven je de opbergruimte die je nodig heeft. En als er nog wat ruimte over is, kun je in de schoenenklepkast ook andere spullen uit jouw garderobe opbergen, van een kleine handtas tot een gezellige sjaal.

Tip: verbind de afzonderlijke schoenenkasten met een lange houten plank tot één geheel en zorg voor extra plankruimte voor sleutels, glazen en andere spullen.

Welke schoenmaten passen in welke schoenenkast 

Vanaf maat 45, moet je ervoor zorgen dat de schoenenkast de juiste maat heeft. Grotere schoenen passen niet in een schoenenklepkast en blokkeren de klepfunctie. Je zit hier aan de veilige kant met open schoenenrekken en schoenenkasten.

Hoeveel schoenen passen er in een normale schoenenkast? 

Je vindt de juiste schoenenkast voor elk aantal schoenen. Heb je maar ruimte nodig voor 5 paar schoenen? Dan zijn kleine schoenbanken of lage schoenklepkasten de perfecte oplossing voor je. Je kunt gemakkelijk tot 20 paar opbergen in klassieke schoenenklepkasten of schoenenkasten. Een open schoenenrek biedt ook veel opbergruimte, maar kan snel rommelig worden als je een groot aantal schoenen hebt. Als je meer dan twintig schoenen moet opbergen, zijn XL-schoenenkasten of meerdere halmeubels de juiste keuze. Afhankelijk van de grootte van jouw gang kun je kiezen voor één XL-meubel of voor drie identieke schoenenklepkasten die je afzonderlijk of als eenheid kunt plaatsen.

Lades: de praktische aanvulling op de schoenenkast 

In de inkomhal van elk huis is er altijd wel een hoop op te bergen. Van sleutels, zonnebrillen, paraplu's en boodschappentassen... waar laat je al die spullen? Voor een opgeruimd geheel raden wij je aan te kiezen voor een schoenenkast met lades. Deze smalle lades bevinden zich vaak boven de schoenenlades en bieden voldoende opbergruimte voor jouw kleine spullen en zijn altijd bij de hand wanneer je het appartement verlaat.

De schoenenkast voor jouw stijl 

Ondanks al zijn functionaliteit mag het uitzicht van jouw nieuwe schoenenkast niet te kort komen. Daarom zijn er verschillende modellen in verschillende stijlen, zoals schoenenkasten in landelijke stijl of moderne schoenenkasten. Ook het materiaal kan worden gekozen, zodat je kunt kiezen tussen hout, kunststof of metaal. Op die manier kun je jouw functionele eisen gemakkelijk combineren met jouw eigen smaak.

Opvallende tip: zet contrasten tussen muurkleur en schoenenkast - witte schoenenkasten schitteren bijzonder goed tegen zwarte muren. Probeer het gewoon eens!

Opmerking: Vooral wat het materiaal van de fronten betreft, moet je goed nadenken over wat in jouw gang zal passen. Heb je levendige kinderen die graag ravotten in de speeltuin en dan door de gang naar de kinderkamer rennen? Dan raden wij je aan te kiezen voor slijtvaste en gemakkelijk schoon te vegen oppervlaktes zoals kunststof. Hoogglanzende fronten of spiegelelementen zouden in het dagelijks leven alleen maar een last zijn.

Opbergruimte voor in de gang

Heb je naast je schoenen nog andere dingen om in je gang op te bergen? Dan kies je best bijpassende garderobesets, staande kapstokken of jashaken die passen bij de stijl van jouw nieuwe schoenenkast. Op die manier vormen de hal en de meubels één geheel en krijg je een harmonieus geheel.