Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Gezellige leeshoekjes in jouw eigen huis

De perfecte leesstoel

De afgelopen weken is je huis het middelpunt van je leven geworden. Home office, homeschooling, en het dagelijkse leven - het gebeurt allemaal in jouw huis. Daarom is het des te belangrijker om rust zones te creëren om werk en leven te scheiden.

Wat dacht je van een gezellige leeshoek, bijvoorbeeld? Met geweldige leesstoelen, met of zonder krukje, van stof of leer, in kleur of effen, kun je genieten van wat vrije tijd in jouw eigen huis.

Ontdek onze selectie van verschillende leesstoelen en tips en trucs over hoe je jouw leeshoek comfortabel en praktisch kunt inrichten.

Fauteuils voor jouw huis

0 van 0 producten gezien

De perfecte leesstoel: wat is jouw favoriete leespositie?

Als je graag rechtop zit tijdens het lezen, heb je een fauteuil nodig met een rechte of een ergonomisch gevormde rugleuning. Bovendien moet de leesstoel niet te breed zijn, zodat hij het lichaam van beide kanten comfortabel ondersteunt.

Het is comfortabel als de rugleuning hoog genoeg is om het hoofd te steunen. Oorfauteuils bieden ook de mogelijkheid het hoofd naar opzij te leunen. Tegelijkertijd schermen deze rugleuningen het geluid een beetje af, je zit iets rustiger en meer beschermd.

Mooie oorfauteuils onder 500€

Beter een extra kruk of een XXL fauteuil?

Voor wie tijdens het lezen graag in kleermakerszit zit of de benen in elkaar slaat, is een brede, diepe zitting van minstens 60 centimeter ideaal.

Voor iemand die tijdens het lezen liever ligt dan zit, is het de moeite waard te investeren in een relaxfauteuil. Met de hand of met een druk op de knop kan de rugleuning worden neergelaten terwijl tegelijkertijd een voetsteun omhoogkomt. Gesteund door hoofdsteunen en armleuningen ontstaat zo een comfortabele liggende leespositie.

Op een XXL fauteuil met een zitdiepte van meer dan 60 cm kun je heel comfortabel jouw benen onderuit schuiven. Een dergelijk compact meubelstuk heeft echter ruimte nodig om op de kamer in te werken. Daarom komt een XXL gestoffeerde fauteuil het best tot zijn recht in een aparte leeshoek.

Een leesstoel met een extra gestoffeerd kruk of poef kan op veel verschillende manieren worden gebruikt. Aan de ene kant natuurlijk als voetensteun, en aan de andere kant wordt de gestoffeerde kruk een extra zitplaats of, met een dienblad, een bijzettafel. Sommige mensen vinden het ook comfortabeler dan de voetsteun lager is dan de zitting. Een zitzak of een schommelstoel biedt ook een alternatief voor de leesstoel.

De juiste bekleding – leer of stof

Leer is typisch voor klassieke oorfauteuils. Afhankelijk van de vorm van de stoel kan een leren bekleding echter een beetje wegglijden bij het zitten en minder steun bieden, vooral als je langer in één houding wilt zitten. Een stoffen bekleding biedt meer steun.

Als de stoffen bekleding bijzonder slijtvast moet zijn, moet zij minstens 20.000 slijtagecycli kunnen doorstaan. Een velours hoes kan meer dan 30.000 weerstaan. Als je de bekleding van de leesstoel af en toe zelf wilt wassen, kies dan voor een fauteuil met een afneembare en wasbare hoezen.

Het type stoffering

Bij een stevige stoffering is de bekledingsstof strak gespannen en bijna zonder plooien. Je zakt nauwelijks in als je zit. Als je graag rechtop zit terwijl je leest, biedt dit type stoffering een optimale ondersteuning. De bekleding is echter aan meer slijtage onderhevig door de hogere spanning van de stof. In een ideaal geval heeft de bekledingsstof een hoge slijtvastheid.

Met zachte stoffering, zink je letterlijk weg in de leesstoel. Schuimvlokken of dons vlijen zich vaak rond het lichaam als laatste stofferingsmateriaal en zorgen voor bijzonder comfortabel zitten. Golven, plooien en uitsparingen in de zitting zijn normaal bij zacht gestoffeerde meubelen. Wie tijdens het lezen graag in verschillende posities zit, doet er goed aan dergelijke zachte bekleding te gebruiken.

Inrichten met de leesstoel

Als je een aparte leeshoek wilt inrichten, creëer dan een zitgroep bestaande uit een leesstoel, tafeltje, staande lamp of een tafellamp - bijvoorbeeld een kleine nachtkastenlamp - en een gezellig vloerkleed. Verenigende elementen kunnen kleuren zijn die goed bij elkaar passen. Een boekenkast is de perfecte aanvulling om jouw favoriete boeken binnen handbereik te houden.

De leesstoel kan ook in een bestaande zitgroep worden geïntegreerd. Het ziet er heel charmant uit als de fauteuil in kleur en stijl afwijkt van de rest van de inrichting en een opzettelijke stijlbreuk toont.

Praktische bijzettafels

Boekenkasten om te sorteren en te decoreren

Vind de juiste maat

Een fauteuil ziet er in een meubelzaak altijd veel kleiner uit dan in jouw eigen huis. Om het effect in jouw eigen woonkamer te testen, kun je verhuisdozen stapelen op de plaats waar de fauteuil later komt te staan. Voor kleine woonkamers zijn leesstoelen met zichtbare poten geschikter omdat ze er sierlijker en lichter uitzien. Fauteuils in Scandinavische stijl zijn hier een geweldige en tijdloze oplossing.

In één oogopslag: Vind de juiste leesstoel

  • Oorfauteuils schermen je optisch en akoestisch af en geven je meer rust.

  • Met een zitdiepte en -breedte van meer dan 60 centimeter kun je jouw benen er comfortabel in elkaar slaan.

  • Een kruk dient ook als extra zitplaats of als tafel.

  • Stof of leer? Afhankelijk van de vorm van de fauteuil kan het zitten in een leren fauteuil glibberig zijn, dus je kunt het best even uitproberen.

  • Een goede bekledingsstof moet minstens 20.000 slijtagecycli hebben.

  • De stevige stoffering biedt steun als je liever rechtop zit te lezen.

  • De zachte stoffering is ideaal om te relaxen.

De populairste leesstoelen op meubelo.nl