Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

28 van 5.879 producten gezien

Populaire hanglampen

Mooie verlichting met hanglampen

Gouden sobere hanglamp met eettafel

Een hanglamp behoort tot de plafondlampen. Hij wordt gebruikt wanneer de lichtbron niet rechtstreeks aan het plafond zal worden bevestigd. Ook in gevallen waar plafondspots aan het plafond niet het gewenste type verlichting zijn, zijn hanglampen een uitstekend alternatief. Een hanglamp wordt aan het plafond bevestigd en hangt meestal aan een staalkabel. De lampenkap hangt van het plafond naar beneden, de kamer in. Bijna alle hanglampen kunnen in hoogte worden gevarieerd om de juiste afstand te bereiken, afhankelijk van de hoogte van het plafond.

Hanglampen geven mooi licht in elke kamer

De juiste hanglamp voor jouw plafondhoogte

Hanglampen met meerdere lichtbronnen

Verscheidenheid aan hanglampen in vorm, kleur en stijl

Hanglampen geven mooi licht in elke kamer 

Hanglampen boven de eettafel 

De klassieker onder de eettafelverlichting is de hanglamp. Hanglampen met een of meer lampenkappen en warme verlichtingsmiddelen die boven een tafel worden gemonteerd, scheppen met hun sfeervolle lichtkegels een romantische, gezellige sfeer. Zo een hanglamp vestigt de aandacht van de gasten op de smaakvol gedekte eettafel en de rest van de kamer kan vol vertrouwen een bijzaak worden in enigszins verduisterde sferen. Na het diner zorgt de bediening van een dimmer voor een kundige verandering van sfeer, wanneer bijvoorbeeld de hanglamp boven de eettafel wordt uitgeschakeld en enkele hanglampen in het woongedeelte boven de salontafel schijnen. Automatisch veranderen de gasten graag van plaats en de avond kan zo zonder veel woorden het door de gastheer gewenste verloop nemen.

 Hanglampen voor iedere kamer

Boven de bank, in de gang of in de slaapkamer - hanglampen vinden hun thuis in elke kamer. Door hun talrijke stijlen, afmetingen en de verschillende verlichtingsmiddelen passen ze zich gemakkelijk aan jouw behoeften aan. Een hanglamp in de woonkamer, bijvoorbeeld, past goed boven de salontafel om voldoende licht te geven om te lezen of te knutselen. In de gang is de hanglamp perfect om de vaak smalle ruimte goed te verlichten en tegelijk als blikvanger te dienen. Een andere favoriete kamer voor de hanglamp is de slaapkamer. Hier is zeer felle verlichting zelden nodig, zodat je zich hier volledig kunt richten op sfeerverlichting. Een hanglamp met een lampenkap in natuurlijke tinten of materialen, samen met een warme lamp geven jouw kamer een ontspannen sfeer.

De hanglamp is ook prima te gebruiken op kantoor 

In kantoren en tentoonstellingszalen kunnen hanglampen ook worden gebruikt om bepaalde werkgebieden te verlichten of accenten te leggen. Hanglampen zijn echter niet aan te bevelen boven het bureau, omdat ze schaduwen kunnen werpen, waardoor je niet goed kunt werken. Hanglampen met koel witte lampen worden vaak aangetroffen in magazijnen waar de plafondhoogte te hoog is om plafondlampen te monteren. In de industriële sector worden vooral grotere lichtrails op deze manier aan het plafond opgehangen om het licht rechtstreeks op de daaronder gelegen productieapparatuur te richten en de werkruimte optimaal te verlichten.

De juiste hanglamp voor jouw plafondhoogte 

Hanglampen zijn niet alleen geschikt voor hoge plafonds in oude gebouwen, je kunt hanglampen ook heel goed gebruiken in kamers met een standaard plafondhoogte. Onder standaard plafondhoogten worden plafonds verstaan met een hoogte van 2,40 m tot 2,50 m. Ter vergelijking: appartementen in oude gebouwen hebben een plafondhoogte van ten minste 3,30 meter. Maar of het plafond nu laag of hoog is, hanglampen zijn geschikt voor beide ruimtes. Het is belangrijk dat je van tevoren precies meet hoe groot de lampenkap is. Want het touw waaraan de hanglamp hangt, kan worden versteld van enkele centimeters tot een meter. Als je een laag plafond heeft, kies dan voor een kleinere lampenkap met een maximale hoogte van 30 cm. Dan heb je nog genoeg ruimte om de lamp aan het plafond te hangen. Dit komt omdat een hanglamp moet schommelen en niet direct onder het plafond moet worden gemonteerd. Zorg bij het opmeten van het ophangkoord voor de juiste afmetingen, zodat je onder de lamp door kunt lopen zonder jouw hoofd te stoten. Voor hogere plafonds raden wij een grotere lampenkap aan. Hij kan groter zijn in hoogte en breedte om de grote ruimte boven jouw hoofd optisch te vullen. Omdat je niet bang hoeft te zijn dat je je hoofd stoot aan de hanglamp, kunnen grote hanglampen ook in oude appartementen worden gebruikt.

Hanglampen met meerdere lichtbronnen 

Een grote ruimte of een bepaalde gewenste lichtsfeer: er zijn veel redenen om te kiezen voor een hanglamp met meerdere lampen. Bijzonder mooi zijn brede hanglampen boven een eettafel, zodat die helemaal verlicht wordt. In de regel worden brede strips gebruikt, die met meerdere lampen aan het plafond worden gehangen. Afhankelijk van de stijl en het design kunnen dit twee tot tien verlichtingsmiddelen zijn en een echte blikvanger vormen. Bij een grote hanglamp met meerdere verlichtingsmiddelen is het belangrijk de verlichtingsmiddelen regelmatig te controleren en er een paar in voorraad te hebben. Het is erg vervelend als een verlichtingsmiddel het voor het volgende diner begeeft en de lamp een deel van haar glans verliest.

Verscheidenheid aan hanglampen in vorm, kleur en stijl 

Wij stemmen woonaccessoires af op onze inrichting, en je kunt jouw lampen net zo individueel kiezen. Hanglampen zijn er in talloze vormen, kleuren en stijlen. Ontdek hanglampen in bolvorm, langwerpige hanglampen met meerdere verlichtingsmiddelen of klassieke hanglampen met een enkele lampenkap. Kies de lamp die bij jouw woonstijl past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Scandinavische hanglamp? Lichtgrijs en natuurtinten in combinatie met veel wit geven veel licht, maar zijn zelf wat terughoudender. Meer in het oog springend daarentegen zijn hanglampen in industrial design. Zwarte lampenkappen en metalen details in goud of koper creëren een sfeervol beeld dat doet denken aan de inrichting van New Yorkse lofts. Voor echte designliefhebbers en trendbewuste mensen zijn moderne design-hanglampen de juiste keuze. Ze houden zich aan geen regels en zijn net zo individueel als elk ander huis. In elkaar verstrengelde LED ringen, hangende kroonluchters of stervormige plafondspots - je vindt zeker de blikvanger voor jouw verlichting.  

Er zijn ook geen grenzen aan jouw verbeelding als het gaat om materialen. Betonnen hanglampen zijn sterke blikvangers en bieden een groot contrast met een verder eenvoudig inrichting. Koper, roestvrij staal of chroom zijn ook echte lievelingen in lampdesign als metalen basismaterialen. Hanglampen met stoffen lampenkappen stralen veel warmte en gezelligheid uit. Hier schijnt het licht diffuus in de ruimte zonder directe verlichting van het verlichtingsmiddel. Een bijzonder voordeel van hanglampen met lampenkappen is hun veelzijdigheid. Als je een nieuwe kleur of zelfs een nieuw materiaal wilt, kun je de lampenkap snel en gemakkelijk vervangen zonder dat je een hele nieuwe lamp nodig hebt.