Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Zo verwijder je hondenhaar van tapijt en bank

Als honden knuffelen, wordt het harig - met onze tips kun je snel weer pluisvrij genieten van je huis.

 

Hond met bruine vacht op een sofa

Hondenhaar van gestoffeerde meubels verwijderen

Wanneer Struppi zijn vacht weer eens over de hele bank heeft verspreid, is het meest voor de hand liggende om de haren gewoon weg te zuigen. Om ervoor te zorgen dat dit goed werkt, bieden veel fabrikanten nu voor veel geld stofzuigers voor huisdieren of ten minste speciale hulpstukken voor dieren aan. Je kunt natuurlijk zoveel geld uitgeven, maar een normaal stoffeerhulpstuk is meestal voldoende. Of je herinnert aan je oma's huishoudtip: trek een fijne panty (of anders: een latex wegwerphandschoen) over je hand, maak hem een beetje vochtig en ga ermee over de bank. Het hondenhaar zal zich op magische wijze op je vingers verzamelen. Het is beter om geen pluizenroller te gebruiken. Dit werkt goed, maar het veroorzaakt veel afval en voortdurende kosten voor nieuw kleefpapier. Een goed alternatief is de zogenaamde wonderborstel. De borstelharen zijn gemaakt van een speciaal, naar buiten gebogen materiaal waarin het hondenhaar zich verzamelt wanneer je de sofa borstelt. Op lange termijn is dit de meest milieuvriendelijke en goedkoopste optie.

Als niets anders helpt: een nieuwe bank

Hondenhaar van kussens verwijderen

Je trouwe vriend de wasdroger kan je hierbij helpen: doe de droge (!) bankkussenhoezen er gewoon in en laat de machine een paar minuten draaien. Tip: Zet de machine op de koudste stand, dit bespaart energie. De luchtstroom en de beweging zullen het hondenhaar uit de overtrekken trekken en in het pluizenfilter deponeren, waar je het gemakkelijk kunt weggooien. Ook als je vuile kussenslopen wilt wassen, moet je ze eerst korte tijd in de droger stoppen. Op die manier komen de hondenharen niet in de wasmachine terecht.

Hondenhaar van tapijten verwijderen

Het is een harde noot om te kraken - hondenhaar blijft vastzitten in tapijten en negeert meestal hardnekkig alle stofzuigpogingen. Een remedie bieden speciale stofzuigers voor huisdierenhaar, die enerzijds bijzonder krachtig zijn en anderzijds speciale turbomondstukken hebben die het hondenhaar met roterende borstels uit het tapijt trekken. Dergelijke apparaten zijn echter meestal vrij duur. Goedkoop alternatief: Pimp je oude stofzuiger met een speciale universele turboborstel die achteraf kan worden gemonteerd. Dit werkt net zo goed. Of je kunt grootmoeders oude huismiddeltje gebruiken: een rubberen krullenkam voor paarden. Gebruik het om je tapijt te kammen. De hondenharen kleven aan het rubber en het tapijt ziet er daarna echt als nieuw uit.

Honden van verschillende rassen op woningtextiel

Een alternatief: Een nieuw tapijt

Tips tegen haar

Klagen zal niet helpen - de meest effectieve methode tegen haar is kammen. En doe het elke dag. Een paar minuten zijn genoeg om veel los haar uit de vacht van uw huisdier te verwijderen. Zorg ervoor dat u het juiste gereedschap kiest voor de vacht van uw hond:

  • Lange vacht: Borstel of kam met lange borstelharen die ver uit elkaar staan.

  • Dichte ondervacht: Plukkam

  • Korte vacht / draadhaar:  Borstel of kam met korte borstelharen

Ga naar een speciaalzaak voor advies over welke kam of borstel het beste is voor je hond. Overigens, kammen verwijdert niet alleen losse haren. Ook stof, bramen en ander vuil moeten worden verwijderd. Dit voorkomt dat de vacht zo snel gaat klitten. Bovendien stimuleert het kammen de doorbloeding van de huid. Het is net als een kleine massagesessie voor je huisdier - een win-win situatie, zo te zeggen.

Liggende hond op bank met veel hondenhaar

Het haar is weg - en de geur?

Waar een hond woont, ruikt het ook naar een hond. Dat hoort er gewoon bij. Grootmoeders huismiddeltjes helpen tegen een te penetrante geur: vul kleine schaaltjes met koffiepoeder en strooi ze door je huis. Koffie neutraliseert geurtjes. Of schrob je tapijtvrije vloer van tijd tot tijd met een beetje azijnwater. Dit helpt ook. Natuurlijk kun je ook verschillende roomsprays, geuren en sticks gebruiken, die allemaal nare geurtjes uitbannen. Op deze manier zal je hond-mens gemeenschap soepel blijven verlopen.