Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Balkonverlichting zonder stroom? Zo werkt dat

Mooi licht op het balkon zonder wirwar van kabels en stopcontacten - dit werkt met mobiele batterijverlichting, zuinige LED's en energiebesparende solarverlichting.

Diverse mooie balkonverlichting

Batterijlampjes: licht om mee te nemen

Je hebt geen stroom of kabels nodig. Mobiele batterijlampen zijn handig en scoren met energiebesparende LED's en een krachtig geheugen. Je kunt ze meestal opladen via een geïntegreerde USB-poort. Hoogwaardige modellen leveren tot twintig uur licht voordat ze opnieuw moeten worden gedockt om op te laden.

Het voordeel is duidelijk: je kunt je lamp 's avonds gemakkelijk meenemen op het balkon of in het park. Dat kan natuurlijk met een zaklamp. Maar de nieuwe mobiele batterijlampen zien er niet alleen mooier uit, ze geven ook een gezellig, warmwit licht in alle richtingen. Sommige modellen hebben ook verschillende lichtniveaus die je met een druk op de knop kunt instellen.

LED-lampen: waarom ze zo praktisch zijn voor op het balkon

Omdat ze weinig energie verbruiken en daardoor bijzonder lang branden. Ter vergelijking: oude gloeilampen konden nog maar vijf procent van de elektriciteit als licht gebruiken. De rest ging verloren als warmte. Moderne leds zetten 30 procent van de elektriciteit om in licht. Je verbruikt dus tot 90 procent minder energie en kunt langer doen met een opgeladen batterij.

De dagen dat LED's een kamer het aanzien gaven van een blauwachtige, fel verlichte dokterspraktijk behoren ook tot het verleden. De kleine light-emitting diodes (LED) kunnen nu ook warm en wit zijn. Let op een kleurtemperatuur van maximaal 2700 Kelvin. Dit komt overeen met het gebruikelijke warmwitte licht van een oude gloeilamp. Vuistregel: hoe hoger het Kelvin-getal, hoe kouder en blauwer we licht waarnemen.

Diverse LED lampen voor buiten

Zonnelampen: werken ze echt?

Het duidelijke antwoord: ja. Je moet echter niet dezelfde helderheid verwachten als bij een klassieke lamp op stroom. Zonnelampen zijn meer verantwoordelijk voor de aangename sfeerverlichting dan voor de volledige verlichting van je balkon. Praktisch: als het donker wordt, schakelt het zonnelicht automatisch aan dankzij de schemersensor.

Waar moet je op letten bij solarlampen: De zonnemodule moet overdag voldoende zonnestraling kunnen opvangen, dus niet verstopt onder bloemen of stoelen. Daarnaast mag er geen andere lichtbron in de buurt zijn - ook straatverlichting kan de schemersensor beïnvloeden, waardoor je solarlamp veel eerder aangaat dan eigenlijk nodig is.

Balkonverlichting zonder stroom op meubelo.nl

Lantaarns, petroleumlampen & Co: onverslaanbaar als het om gezelligheid gaat

Op een milde zomeravond in de tuin of op het balkon mag het flikkerende kaarslicht niet ontbreken. Want alleen zo creëer je deze rustgevende gezelligheid. Om ervoor te zorgen dat het licht niet bij elke windvlaag uitgaat, zijn lantaarns, lantaarns of zelfs petroleumlampen bijzonder geschikt.

Het mooie van lantaarns: je maakt ze eenvoudig zelf met relatief weinig inspanning. In een paar stappen tover je een paar mooie lantaarns uit jampotten of blikjes.

Een petroleumlamp geeft ook mooi, warm licht. Dit type lamp moet worden gevuld met een petroleumgas. Het grote voordeel ten opzichte van een gewone kaars: Het licht is veel feller.

Lantaarns voor de ingang

Mooie lantaarns

Verlichting op de balkonrailing

Vooral bij bijzonder kleine balkons is het praktisch als de verlichting geen extra ruimte in beslag neemt: Een mooie sfeerverlichting kan eenvoudig aan de balkonrailing worden bevestigd. Je kunt hiervoor op batterijen werkende lichtbuizen gebruiken. Of je kunt een lichtketting op zonne-energie gebruiken. Sommige fabrikanten bieden ook balkonverlichting aan waarin de houder voor de reling al is geïntegreerd.