tips-om-energie-te-besparen-header

Onze tips om energie te besparen en kosten te verlagen

De dreigende gascrisis in Nederland als gevolg van de oorlog in Oekraïne maakt veel mensen momenteel ongerust en gestrest. Als je je afvraagt hoe je je het beste kunt voorbereiden op de komende winter en deze energiecrisis, dan ben je hier aan het juiste adres. Wij verzamelen voor je alle tips om elektriciteit en gas te besparen in je eigen huis. Wij zullen ons concentreren op de belangrijkste onderwerpen zoals verwarming, verlichting en elektriciteitsbesparing. Maar we geven ook advies over hoe je je huis gezellig kunt houden zonder extra kosten. Het is de moeite waard om regelmatig terug te komen, want elke maand staan er nieuwe artikelen met tips voor je klaar.

Energie besparen door slim te verwarmen

Geld besparen door slim te verwarmen

Naast onze huur zijn de verwarmingskosten vaak de grootste kostenpost. Gezien de stijgende energieprijzen en de daarmee gepaard gaande kosten is besparen op verwarmingskosten deze winter belangrijker dan ooit tevoren. Maar hoe bespaar je op verwarmingkosten zonder te vriezen in het koude seizoen? Wij zijn op zoek gegaan naar antwoorden en hebben ze hier voor je samengevat. Kom de winter goed door!

Elektriciteitskosten besparen met de juiste verlichting

tips-om-energie-te-besparen_image-verlichting

Verlichting is weer een belangrijk onderwerp, vooral in het donkere seizoen. En als het om energiebesparing gaat, is dit een gebied dat niet mag worden verwaarloosd. Onze lampen thuis zijn verantwoordelijk voor ongeveer 10 procent van ons totale energieverbruik. Veranderingen zijn hier dus sneller merkbaar dan bij andere energievreters. Waarom je dit jaar zeker moet overstappen op LED's om je elektriciteitsrekening te verlagen en wat er nog meer te overwegen valt, lees je hier.

Ontdek LED-verlichting voor je huis

Energie besparen in het dagelijks leven

Of het nu gaat om het koken van je dagelijkse lunch of het doen van je wekelijkse was, ons dagelijks leven zit vol mogelijkheden om elektriciteit en gas te besparen. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat één kleine verandering je elektriciteitsrekening zal halveren, losjes gebaseerd op het motto "kleine veranderingen tellen op", zullen ze helpen het energieverbruik te verminderen. De volgende artikelen laten zien hoe je energie kunt besparen met alles van eenvoudige tips tot grotere veranderingen, zoals de invoering van een smart home systeem.

Verwarmend woningtextiel tegen hoge verwarmingskosten

tips-om-energie-te-besparen_image-woningtextiel

We moeten allemaal energie besparen, maar niemand van ons wil in de winter zonder behaaglijk warme voeten zitten of zelfs bevriezen. Met de tips in dit artikel hoeft dat niet en heb je nog steeds geen gigantische gasrekening. Ons idee is eenvoudig, goedkoop en bekend - woningtextiel. Zelfs met kleine aanpassingen in je huis, zoals meer tapijt op de koude vloer of dikkere gordijnen voor de oude ramen, kun je energie besparen en hoef je geen vermogen uit te geven. En het beste van alles is dat deze tips ook gemakkelijk toe te passen zijn in huurappartementen!

Knusse dekens tegen de kou

Naar boven