Loading...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

AEG: Huishoudapparaten van koken tot wassen

"AEG - perfect in vorm en functie" - Onder het motto "perfect in vorm en functie" produceert het merk AEG sinds 1883 huishoudapparaten voor de Duitse en internationale markt. Het assortiment omvat producten voor de klassieke huishoudelijke activiteiten zoals koken, afwassen, koelen/vriezen, wasverzorging, vloeronderhoud, alsmede kleine apparaten (bijvoorbeeld strijkijzers, koffiezetapparaten, broodroosters, waterkokers, enz.) De onderneming, die 130 jaar geleden in Berlijn werd opgericht als Deutsche Edison-Gesellschaft für angewandte Elektricität (Duitse Edisonmaatschappij voor toegepaste elektriciteit), produceerde aanvankelijk niet alleen de huishoudapparaten die vandaag de dag nog steeds worden geproduceerd, maar ook elektrische energietechniek, producten voor elektrische verwarming van gebouwen, trams, elektrische en stoomlocomotieven, en, in haar dochteronderneming NAG, auto's.

In het begin van de 20e eeuw werd ook de zogenaamde magnetofoon ontwikkeld voor het opnemen van geluid op magneetband. Ruim na het einde van de oorlog fuseerde AEG met haar dochteronderneming Telefunken tot de Allgemeine Elektricitäts-Gesellschaft AEG-Telefunken (1967) en werd in 1996 geïntegreerd in Daimler Benz AG. Na enkele verliesgevende jaren werd het bedrijf AEG in 1996 uit het handelsregister geschrapt, maar het merk "AEG" bestaat nog steeds; de merkrechten zijn in handen van het Zweedse bedrijf Electrolux. Eén ding is niet veranderd sinds de oprichting van het bedrijf: AEG staat voor kwaliteit en Duits vakmanschap.

0 van 0 producten gezien