Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Gezellige woonaccessoires en meubels met Shabby Chic charme

Romantisch Shabby Chic voor jouw kamers

Shabby Chic viert het niet perfecte: Scheuren, afgebroken lak en andere tekenen van gebruik zijn hier opzettelijk. Deze nostalgische stijl heeft een terughoudende elegantie die doet denken aan vervlogen tijden.

Meubels van witgekalkt hout en gestoffeerde meubelen in landelijke stijl zijn kenmerkend voor deze speelse interieurstijl. Hier bepalen poedertinten en matte pastelkleuren de woonsfeer: van crème tot roze en van mint tot violet. In combinatie met oud wit en lichtgrijs ontstaat de typische kleurenwereld van Shabby Chic. Textiel is versierd met rozenpatronen, ruitjes, vogelmotieven en Toile-de-Jouy-prints. Nieuwe meubels en accessoires in de used look worden gecombineerd met erfstukken en rommel, want Shabby Chic is een creatieve mix.

Shabby Chic materialen en patronen 

Oud porselein met bloemmotieventafelkleden met kant en bloemmotieven, kroonluchtersquilts en kussens met weelderige patronen onderstrepen de vrouwelijke charme van Shabby Chic. Bloemen spelen een belangrijke rol in deze stijl - zowel als decoratie als in verse boeketten. Pioenrozen, rozen en hortensia's zijn hier bijzonder populair. Daarnaast put Shabby stijl uit een overvloed aan andere motieven: mythische wezens, landelijke scène, wijnranken, planten, dierenmotieven, paisley, Polka Dots, ruiten en strepen. De patronen zijn vaak met elkaar vermengd. Bij Shabby Chic wordt gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals katoen, linnen, kant of fluweel, meubelstukken van hout, leer of rotan.

Shabby Chic meubels

Meubels in Shabby Chic moeten er gebruikt uitzien en een verhaal vertellen, dus nieuwe meubels met een vintage look worden naast antieke stukken gebruikt. Crème wit of pastelkleurig gelakt hout met sporen van slijtage is typisch voor deze stijl, net als meubels van drijfhout of vlechtwerk. Lichtgekleurde zitmeubelen met overtrekken of overtrekken met romantische motieven van linnen of katoen passen goed bij deze stijl. Een versleten oude leren bank, bijvoorbeeld in Chesterfield-vorm, slaat hier ook een goed figuur.

Shabby Chic zelf maken met lak 

Accessoires en meubels in Shabby look kunnen met een beetje handigheid worden gemaakt. Daarvoor worden houten meubelen met twee verschillende gekleurde vernislagen beschilderd. Als je het oppervlak na het drogen licht opschuurt, komt de onderste kleur tevoorschijn. Craquelé vernis is ideaal voor de afwerking. Het krimpt als het droogt, waardoor een netwerk van scheuren en spleten ontstaat. In plaats van acrylvernis kun je ook krijtverf gebruiken, die na het schilderen met schuurpapier of een doek wordt behandeld. Hierdoor ontstaan mooie patina-effecten.

Shabby Chic decoratie 

Het mag uitbundig worden versierd met kussens, kaarsen, glas, boerenzilver en materialen uit de natuur, zoals takken en schelpen. Accessoires van zilver, goud of kristalglas zetten nobele accenten. Papier met liefde voor detail is ook typerend voor deze interieurstijl en wordt gebruikt als bedrukt behangpapier of briefpapier. Monogrammen op bedlinnen, handdoeken en linnen servetten onderstrepen de nostalgische charme. Gebreide of gehaakte kussens zijn individueel en gemakkelijk zelf te maken. Een boeket rozen in een romantisch porseleinen kannetje rondt de Shabby Chic decoratie af.

Shabby Chic in één oogopslag: 

  • Meubels en accessoires met gebruikssporen, antiquiteit, rommel en nieuwe stukken met een used look vullen elkaar aan

  • Poederachtige tinten en delicate pastelkleuren in combinatie met oud wit bepalen de kleurenwereld

  • Typische patronen zijn nostalgische bloemenprints, Toile-de-Jouy, flora- en faunamotieven, ruiten, strepen en Polka Dots. De patronen zijn met elkaar vermengd

  • Natuurlijke materialen zoals hout, linnen, katoen en rotan