Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Terug naar categorie
Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Oeps.

Er is een fout opgetreden en het product dat je zoekt kan niet worden weergegeven. Klik linksboven om terug te keren naar de categorie.

Error...

Onze cookies voor jouw thuis.

Deze site maakt gebruik van website- Tracking van derden om hun diensten aan te bieden, deze continu te verbeteren en om advertenties weer te geven die aansluiten bij de interesses van de gebruikers.

Ik ga akkoord en kan mijn toestemming op elk moment met ingang voor de toekomst intrekken of wijzigen.

Scandinavische meubels

Scandinavisch wonen: inspiratie voor een hyggelig huis

Scandinaviërs houden van sober, helder design, dat ondanks zijn klaarheid ook gezelligheid in huis brengt. Maar wat hoort bij de typische, hyggelige (Deens voor gezellig) Scandi stijl?

De inrichting is praktisch en zonder uitbundige versiering. De vloeren zijn licht en de muren wit. De warmte en dus de gezelligheid worden gebracht door Scandinavische meubels en accessoires gemaakt van houtsoorten zoals berk, grenen en spar.

Ook natuurlijke materialen zoals linnen, vilt en katoen worden gebruikt. Scandinavisch textiele inspireren met grafische prints in zachte kleuren of met motieven die zijn geïnspireerd door de natuur en de mythologie, zoals bladeren of dieren. Pastelblauwe tinten gecombineerd met grijs en wit zijn ook typerend voor de noordse stijl. Hierdoor oogt de Scandinavische inrichtingsstijl heel gezellig.

Scandinavisch textiele

Scandinavische meubels – daar gaat het om in deze woonstijl:

Woonkamer in Scandi look
  • De Scandinavische inrichtingsstijl brengt de natuur in huis met veel licht hout, linnen, wol, knus bont en vilt.  

  • Het Scandinavische design is minimalistisch, sober, rechtlijnig en praktisch – dit maakt de woonsfeer ongedwongen en comfortabel. 

  • Wit is de troefkaart. Pastelkleuren en zachte natuurlijke tinten worden vaak gebruikt in de Scandi stijl, maar ook zwart-wit contrasten en heldere kleuren. 

  • Grafische patronen, organisch gebogen vormen en motieven geïnspireerd door de natuur bepalen de look.

Banken in Scandi look

Tijdloos Scandinavische meubels

Scandinavisch ingerichte kamer

Scandinavië is de thuisbasis van een aantal designers die tussen de jaren 1940 en 1970 wereldberoemde klassiekers creëerden. En zo zijn er veel elementen van de retrostijl terug te vinden in de Scandinavische inrichtingsstijl. Hun erfgoed inspireert ook vandaag nog talrijke jonge designers, vooral in Denemarken, waar de verovering van de Scandi stijl in de Europese huiskamers begon.

Meubels in Scandinavisch design presenteren zich met een strakke uitstraling. Banken in Scandi look en fauteuils hebben een bekleding in wit, zwart, grijs of zachte pastelkleuren. Deze meubels geeft de kamer een rustgevende uitstraling.

Bovendien is een functioneel design belangrijk voor de Scandinavische inrichtingsstijl. Tafels van licht hout, praktische bijzettafels en vormige stoelen van licht hout overtuigen met verfijnde vormen.

Een andere richting binnen de Scandinavische woonstijl neemt elementen van de landelijke look. Hier zijn de meubels rustiek, met een romantisch vleugje en vaak wit geschilderd of geglazuurd. Banken en fauteuils hebben heldere bekledingen, houten meubelen kunnen versierd zijn met houtsnijwerk en staan meestal op uitlopende poten.

Decoratie met Scandinavische flair: dit hoort erbij

De Scandinavische inrichtingsstijl vertrouwt op sober natuurlijk decoratie zoals takken, dennenappels of losse bloemen in kleine glazen vaasjes. Niets hoeft hier perfect te zijn - zo creëer je het ongedwongen Scandinavische woongevoel.

Hout domineert als het gaat om accessoires. Als het kleurenschema van de Scandinavische stijl verder terughoudend is, kan textiel kleurrijk zijn. Grafische patronen zoals strepen, ruiten of cirkels en natuurmotieven zijn kenmerkend.

Hier vind je bomen, takken, vossen en andere dieren. Kussens met verschillende prints, die qua kleur op elkaar zijn afgestemd, staan bijzonder goed op een effen bank. Duidelijke zwart-wit contrasten zijn ook typisch.

Opdat de woonstijl met Scandinavische meubels niet te koel oogt, brengen wol, vilt en knusse bonten warmte. En natuurlijk mogen kaarsen niet ontbreken. Verschillende lichtbronnen verspreid in de kamer creëren een gezellige sfeer.

Scandinavische tapijten

Scandinavische inrichting met glas en porselein

Scandinavisch tafelzetting

De productie van glas en porselein heeft een lange traditie in Scandinavië. Voorwerpen voor dagelijks gebruik moeten praktisch zijn en het dagelijks leven verrijken. De Scandinaviërs hechten veel belang aan tijdloos design dat hen hun leven lang begeleidt.

Glazen, karaffen, servies en vazen slaan niet alleen een goed figuur, ze zetten ook kleurrijke accenten in de heldere Scandinavische woonsfeer. Vormen geïnspireerd door de natuur zijn hier ook typisch. Porselein met decoratie speelt ook een belangrijke rol in de Scandinavische inrichtingsstijl.

Scandinavische vazen op een lowboard

Dit is waar het bij Scandinavische lampdesign om gaat

In het hoge noorden hebben lampen een speciale betekenis, omdat zij licht brengen in de lange en donkere winter. Uit Scandinavië komen veel designiconen die internationaal bekend zijn.

De Deen Poul Henningsen, bijvoorbeeld, ontwierp zowel de "PH-5" lamp als de zogenaamde artisjok, "PH Artichoke". Beide modellen hebben een unieke vorm en worden vandaag de dag nog steeds geproduceerd. Bovendien vindt hun expressieve design talrijke navolgers, zodat ook lampen van andere fabrikanten in een soortgelijke look te vinden zijn.

Scandi lampen

Japan + Scandi = de inrichtingstrend Japandi

Tafellamp Weens vlechtwerk in Japandi look

De Japandi stijl combineert de typische inrichtingsstijl van de Scandinaviërs met Japanse esthetiek. Het resultaat is een gereduceerde maar functionele en gezellige woonstijl. De Aziatische of meer precies, de Japanse woonstijl, wordt gekenmerkt door verschillende elementen, die je hier kunt lezen.

In de Japandi stijl komen lichte tinten en donkere Japanse meubels samen. Een dressoir met licht Weens vlechtwerk en donker houten omlijsting, bijvoorbeeld, is schatplichtig aan de Japandi-trend. De Japanse woonstijl, die door velen als gereduceerd en minimalistisch wordt ervaren, is gebaseerd op de Wabi-Sabi-filosofie.

Een hyggelig woongevoel ontstaat ondanks de reductie, en door natuurlijke, hoogwaardige materialen. Warme beigetinten zijn zowel in textiel als in porselein te vinden. Jute, linnen, wol of zelfs hout tonen hun natuurlijke, onbehandelde look, zonder patronen of felle kleuren.

Samenvatting: dit zijn de kenmerken van de Japandi stijl 
  • Gereduceerde decoratie in de zin van Wabi-Sabi 

  • Donker hout     

  • Filigranen meubels, b.v. met Weens vlechtwerk als contrast

  • Natuurlijke materialen zoals jute, linnen, stenen en wol