meubelo.nl
slogan

  Ronde eettafels voor kleine kamers

  Ronde eettafels zijn aan een comeback bezig. Ze nemen weinig ruimte in en zijn ideaal voor gezellige bijeenkomsten - je zit dichter bij elkaar dan aan een lange tafel.

  ronde-eettafels-voor-kleine-kamers_magazine_image-header

  Geen ruimte voor een grote, lange tafel? Dan heb je een compact alternatief nodig dat er zelfs in de kleinste ruimte goed uitziet. De oplossing: een ronde eettafel. Met zijn compacte afmetingen van ongeveer 70 tot 120 cm in diameter, krijgt het meestal een plaats in de woonkamer in typische eenpersoons appartementen. Als je in de keuken een hoekje vrij hebt, kun je hier ook een kleine eethoek inrichten - en dat ziet er heel goed uit. Het ronde tafelblad vormt een zacht contrast met de verder meestal kantige meubels. Hierdoor ziet de inrichting er veel ongedwongener uit.

  De ronde vorm is gemaakt voor een informeel avondeten in gezelschap, je zit immers tegenover elkaar in een cirkel - perfect voor gezellige bijeenkomsten.

  Nog een pluspunt: een ronde eettafel met een centrale kolom biedt veel beenruimte, zodat je elkaar gegarandeerd niet in de weg zit.

  De juiste tafelafmetingen

  Hoeveel mensen moeten er aan de eettafel zitten? In een eenpersoons appartement zijn vier zitplaatsen meestal voldoende, zodat ook spontane gasten plaats aan tafel kunnen vinden.

  Goed om te weten: Voor elke zitplaats moet je rekening houden met ongeveer 60 cm breedte voor het dekken van de tafel en het tafelblad volgens kiezen.

  Wie alleen voor speciale aanleidingen een grotere tafel nodig heeft, is met een uitschuifbare ronde eettafel goed bediend. Indien nodig kan hij door middel van een inlegplaat tot een ovale vorm worden omgevormd.

  ronde-eettafels-voor-kleine-kamers_magazine_image-1
  ronde-eettafels-voor-kleine-kamers_magazine_image-2

  Decoreren van ronde eettafels van hout, glas en metaal

  Het zit allemaal in de decoratie: gezellige zitkussens in trendy kleuren of een tafelkleed met een cool patroon: de ronde eettafel kan en wil steeds opnieuw worden ingericht, afhankelijk van de aanleiding, het seizoen of gewoon van de sfeer- zo krijgt jouw huis altijd een frisse look.

  Als je het gezellig wilt hebben, zet dan een staande lamp naast de tafel en je hebt een gezellige eethoek. Als je de voorkeur geeft aan een puristische look, zie dan van het tafelkleed af en combineer een ronde houten tafel met zwarte stoelen.

  Naar boven