Tefal

Tefal is een fabrikant van kookgerei en kleine huishoudapparaten van hoge kwaliteit en technische verfijnheid. In 1954 slaagde ingenieur Marc Grégoire erin een procédé te ontwikkelen om teflon op aluminium pannen aan te brengen. Grégoire bracht de destijds innovatieve aluminium pannen met teflonlaag op de markt voor chef-koks. Het zaak bleek zeer lucratief te zijn, dus in 1956 richtte hij het bedrijf Tefal op in Frankrijk en begon met de industriële productie. Hiermee werd Tefal de eerste fabrikant van pannen met antiaanbaklaag in Europa. Dit verklaart de naam Tefal, die een combinatie is van de woorden teflon en aluminium. Tefal is met zijn producten present in 120 landen wereldwijd.

Tefal producten worden gekenmerkt door hoge technische innovatie en consumentgerichte voordelen. Trouw aan de bedrijfsfilosofie om producten te ontwikkelen die het leven gemakkelijker maken, werkt Tefal voortdurend aan de ontwikkeling van intelligente keukenapparatuur. Daartoe wordt samengewerkt met deskundigen, vooraanstaande personen en institutie, wat resulteert in speciale productlijnen. Sinds 2004 werkt Tefal samen met de Britse sterrenkok Jamie Oliver. Samen met sterrenkok Thomas Bühner ontwikkelde Tefal ook professionele keukenapparatuur, die voldoet aan de eisen van het dagelijkse keukenleven.

Bij het ontwerp laat Tefal zich leiden door actuele technische en visuele trends, de eenvoudige en praktische bediening en de efficiëntie van de producten. De toestellen zijn ontworpen om plezier in koken, een bewuste benadering van voedsel en gezonde voeding te bevorderen.

Ontdek de producten van Tefal